Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem mladé ženy Kristen (Amber Heard) uvězněné v ústavu, kde ji pronásleduje záhadný duch. Čím je hrozivá stvůra blíže, tim více si Kristen uvědomuje, že může být nebezpečnější než cokoliv, co si dokázala představit. (scifiboy)

Videa (2)

Trailer

Recenze (189)

paascha 

všechny recenze uživatele

U horrorů, najmě horrorů od pana Carpentera, se nedá očekávat lineární děj, to jsem věděl. Nedá se očekávat ani hlava, ani pata v oblasti děje a smysluplnosti. Naopak se dá očekávat silné posílení svěračů všeho druhu. Děj tedy, dle očekávání, skákal sem a tam, takže když jsem musel asi v půlce na záchod, po návratu jsem plynule vlouzl do děje jakoby nic. Jakoby nic jsem sebou mrskal při očekávaných lekačkách a na konci, při finálním dějovém kotrmelci, už jsem byl vyždímaný jako froté ručník v sauně. Viděl jsem mnoho mnohem strašnějších, a pozor, myslím opravdu strašnějších, filmů, a jen nemnoho lepších. Proto jsou ty 3* trochu málo, ale za výkony, zvláště personálu v ústavu, jsem musel jít níž, než bych jinak dal. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

John s pravdepodobnosťou , ktorá u Mňa hraničí s istotu , už nebude Carpenterom , akým bol. Mizerná návratka do mentálneho inštitútu , ktorý zafungoval v mnohých snímkoch ďaleko viac ? To som teda nečakala...Nič origi / trendové FX / únavný ghost-huh motív.... Posledné výkriky , ktoré chválim je M. of M a účasť na projekte M.of H. S dobou nepohneš - tá pohne s Tebou. Je nevyhnutné preprášiť arénu a nahodiť borcov , ktorí to zvládajú aspoň so štipkou originality. ( je mi 1no že vystrelil M.M a Thing - z tej slávy sa dnes už neprežíva - ostáva už len zachovaná ) ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Podľa niektorých komentárov som čakal totálnu blbosť, a pritom je to celkom solídna duchárina v štýle Madhouse (samozrejme slabšia, ale stále slušná). Je to síce otrepané, ale mne pravdupovediac originalita nechýba, pokiaľ je to slušne nakrútené. Duch vyzeral celkom k svetu, boli tam ľakačky, zopár vydarených vraždičiek, nechýba štipka gore, niekoľko atmosferických momentov a celkom zaujímavé rozuzlenie, takže podľa mňa tam bolo všetko, čo má správny duchársky horor mať. Neoriginálne áno, nezaujímavé možno, ale nudné určite nie. Kritiky tentokrát prenechám iným... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dievča podpáli dom. Z jeho popola však nevzlietne ako Fénix do voľného sveta. S mysľou aspoň čiastočne oslobodenou od ťaživých spomienok. Naopak, dievča zatvoria do domu hrôzy. Do domu, z ktorého sa márne pokúša uniknúť. Do blázinca. Psychiater tomu hovorí experimentálna liečba, ona podstupuje elektrické šoky, farmakoterapiu a prežíva reálny horor. Výsledok je sporný. Prostredie nie je z hľadiska žánru novinkou, konkrétny príbeh a jeho vyústenie áno. Spracovanie je o čosi horšie. Hororový veterán sa rozhodol vsadiť na istotu svojich kolovrátkových strašidiel okorenených zopár šokujúcimi zábermi, no nejaký veľký desivý potenciál to v sebe nemá. A tak najzaujímavejšími ostávajú scénky jednania a rozprávania pacientiek - tínedžeriek, personálu a lekárov. Pretože z nich vyvstávajú aj záverečné dilemy. Je nútený pobyt na psychiatrii vôbec nejakým spôsobom terapeuticky hodnotný? Nejde len o ľahšiu formu uväznenia do času, kým sa rozrušená myseľ pacienta nevyladí elektrošokmi, pripútaním k posteli a silnými ohlupovákmi do absolútnej zblbnutosti, prípadne do mentálneho stavu vonku sa slobodne pohybujúcej "mentálne zdravej väčšiny"? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Prozatím poslední film, ve kterém do režisérského křesla usedl sám John Carpenter. Ten má na svém kontě řadu velmi úspěšných filmů (Halloween, Věc, atd.), bohužel tento kousek moc vřele přijat kritiky ani diváky nebyl a zařadil se tak mezi jeho slabší kousky. Byl rovněž i ztrátový, co se peněz týče a tak se zřejmě Carpenter začal raději věnovat zase převážně skládání hudby a psaní scénářů. Což je docela škoda, protože si myslím, že má pořád co nabídnout i coby režisér.    Hlavní problém byl v tom, že mu bylo nejvíce vytýkána nedostačující originalita samotné zápletky (což ti co znají filmy jako Shutter Island, Identity nebo Madhouse – nejspíš potvrdí). Dále pak i to, že se tady držel až moc při zemi. Opravdu povedených lekacích/násilných scén je tu taky docela málo, to však neznamená, že by zde byla absence slušné atmosféry. Na tu si Carpenter vždycky potrpěl, stejně tak na kvalitním hudebním doprovodu.    Docela dlouho dokázal udržet diváka v napětí, jakýmže směrem se bude příběh rozvíjet dále. Po psychologické stránce to bylo zajímavé, sem tam se naskytla i příležitost pro nějakou tu tuctovou lekačku, nebo vraždu, ale problém byl v tom, že kromě samotného finále to prostě nemělo ty správné grády. Sem tam haprovala i logika, kterou se nám pak snažil ve finálním zvratu a rozzuzlení vysvětlit.    Dalším otazníkem bylo samotné herecké obsazení, nebo spíše postavy. Některé herečky byly docela pěkné, Amber Heard byla v mých očích vždycky spíše jen atraktivní holka, co se nebála nahoty před kamerou, než abych v ní viděl solidní herečku. Ale tady si nevedla zas až tak špatně. Ono celkově to ani moc nebylo o tom, že by zde herečky a herci předvedli špatné výkony, jako spíš to, že některé postavy byly nevýrazné, slabé a jejich přítomnost v ústavu postrádala logiku (na první pohled). 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Všetky herečky sa na tanečné scény pripravovali pomocou internetu, kde si hľadali svoje tanečné pohyby. (misterz)

Související novinky

Upíři (opět) podle Carpentera?

Upíři (opět) podle Carpentera?

07.06.2010

A s Hilary Swank v hlavní roli? Možná. Nedávno jsme psali, že Dario Argento připravuje další verzi Draculy, údajně věrnou předloze Brama Stokera. John Carpenter zřejmě natočí zmodernizovanou verzi… (více)

Hororové návraty

Hororové návraty

19.06.2009

Jedna klasika a jeden klasik brzy opět zčeří žánrové vody. Frankenstein a Carpenter. Ví se, že o svém pojetí slavného románu Mary Shelleyové sní Guillermo del Toro, minulý týden dokonce blouznil něco… (více)

Reklama

Reklama