Reklama

Reklama

Černý den v Black Rock

  • USA Bad Day at Black Rock (více)
Trailer

VOD (1)

Jeden proti všem! Spencer Tracy pátrá po otci muže, který mu zachránil život. Do ospalého, zapadlého městečka Black Rock na konci roku 1945 nečekaně přijíždí muž, který se představí jako John Macreedy. Čtyři roky se tu vlak nezastavil, již svou přítomností tu proto vzbudí pořádný rozruch. John Macreedy (kterého nezapomenutelným způsobem hraje Spencer Tracy) má jednu ruku částečně nehybnou následkem válečného zranění a hledá tu muže jménem Komako. Jméno tohoto japonského farmáře však mezi obyvateli městečka vyvolává podivnou hysterii, jejímiž projevy jsou ztráta paměti a neochota nějak pomoci. Osamělý Macreedy je přesto odhodlán zjistit, co se tu stalo. Také rychle pochopí, že samozvaný vládce městečka Reno Smith rozhodně nemiluje cizí čmuchaly... Jeden z nejlepších westernově laděných příběhů, do nějž jsou působivě vloženy prvky thrilleru, natočil známý hollywoodský režisér John Sturges. Podobně jako ve svých slavných filmech Sedm statečných, Výstřely v O. K. Corralu a Poslední vlak z Gun Hillu také tentokrát efektně a sugestivně dokázal využít své mimořádné inscenační schopnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

majo25 

všechny recenze uživatele

Taký predchodza trilerov, v ktorom hlavný hrdina zavíta do málo zaludneného stredozápadu obývanom "priateľskými" buranmi. Akurát, že je menej akčný a viac ukecaný. Už postarší Tracy sa napriek svojmu veku činí - charakter jeho postavy je trochu netradične, ale dobre napísaný a práve to vytáča miestnych domorodcov. Zaujímavé je tiež obsadenie takých hercov ako Borgnine či Marvin do menších záporných rolí. Škoda, že ich jednanie nie je priamočiarejšie, ale to by sme asi od filmu z 50. rokov chceli trochu veľa. Jediná bitka je málo a aj jej spracovanie vyznieva z dnešného pohľadu smiešne. Ani záver nejako extra negraduje. Film však aj tak rýchlo ubehne hlavne kvôli svojskej a trochu tajomnej atmosfére. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Do zapadnutého mestečka, kde nič nie je, prichádza muž a začína pátrať. Nikto, ani divák, nevie, po čom, ale spôsobí to dostatočný rozruch, ktorý nikoho neteší. Bavilo ma to, ako tušíme nejakú špinavosť, ale dozvedáme sa ju tak neskoro, ako samotný pátrač. Musí sa to ale vyriešiť do najbližšieho zastavenia expresu, čo mi pripomenulo iný western s vlakom. –––– Jste mrštnej na to, že jste kripl, velkej chlap. –––– Zato vy dopadnete špatně, když se tu budete poflakovat. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

John Sturges vytvořil na malém prostoru a s malými prostředky takřka dokonalý nervák, kde napětí s každou minutou nabývá na intenzitě. Divák není nikterak napřed a děsivé tajemství městečka odkrývá zároveň s hrdinou. Dokonalá atmosféra bezmoci obyvatel před nelítostným gaunerem a odhodlání samotáře bránit se přesile. Výtečně napsané a prokreslené postavy. Spencer Tracy jak jinak než výborný a Robert Ryan snad nebyl nikde lepší. Filmový klenot. 100%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Moderní western bez kovbojů, indiánů a zlatokopů, zato s jednorukým válečným veteránem v hlavní roli (charismatický Spencer Tracy), který přijíždí do jedné zapomenuté osady na konci světa hledat japonského farmáře. Příběh celkem prostý, mající v sobě ale skryté tajemství a těžící především z izolovanosti scény a nemožnosti z daného místa svobodně odejít, což dává snímku až rozměr jakéhosi divadelního dramatu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy, které jsou poměrně krátké, jsou přímočaré a soustředí se na postavy, které jsou výborně napsané i skvěle zahrané. To je přesně případ snímku "Černý den v Black Rock". Navíc je tu vážně skvělý scénář, který vás od začátku napíná a nenechá vás vydechnout až téměř do úplného závěru, kdy konečně dojdete rozhřešení, které ne vždy musí být tím nejlepším. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (10)

  • V roku 2018 bol film americkým Národným kongresom zvolený na prezerváciu pre jeho kultúrnu, historický alebo estetickú dôležitosť. (Real Tom Hardy)
  • Jedná sa o najviac premietaný film v Bielom dome. (Real Tom Hardy)
  • Takmer všetky scény vo filme boli natočené na max. dva pokusy. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama