Reklama

Reklama

Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka Ogden Marsh má nudnou práci: jeho úkolem je dohlížet na pořádek v útulném zapadákově, ve kterém se většinou nic moc neděje. Jednoho dne se ovšem jeho město změní k nepoznání. Spořádaní spoluobčané se začínají chovat zpočátku jen podivně, postupně se z nich ale stávají zuřivé vraždící bestie. Zdivočelí sousedé a přátelé se množí, nákaza šílenství se rozšířila po celém městečku a obyvatelé se navzájem vyvražďují. Šanci uniknout nemají ani ti, kteří zůstávají normální. Město obklíčila armáda a ozbrojenci ve skafandrech nekompromisně čekají, až se obyvatelé Ogden Marsh navzájem zlikvidují... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (716)

Fr 

všechny recenze uživatele

Když důchodce přijde s brokovnicí v ruce na baseballovej zápas, neznamená to, že je ožralej, ale že JE CELÝ MĚSTO V POŘÁDNÝM MALÉRU..... Filmu nechybí akce, žádný zbytečný kecy, lidi se chovají úplně normálně, T.Olyphant je v pohodě a nouze není ani o dramatické situace. Vadí mi pouze to, že přes veškeré napětí tu není žádná atmosféra. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Poznám k čemu slouží v Americe vidle. 2.) Zjistím, jak se má chovat nenakažený v nakažené oblasti. 3.) Myslím si, že o život se má bojovat za každou cenu. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadají Podivní jako jeden z dlouhé řady titulů hororového žánru, který se nese na vlně zájmu o zombie tématiku. Námět a scénář ale pojednávají o zcela reálné hrozbě zbraní hromadného ničení a světové pandemii s nedozírnými následky. Na scénu přichází tajný vládní plán izolace a "úklidu" zasažené oblasti bez ohledu na lidské životy. Začíná napínavý souboj s časem, zda se podaří uniknout ze smrtonosné pasti. Podivní se mohli stát nadprůměrnou žánrovou lahůdkou, nebýt režisérova pocitu, že samotná paranoia a riziko nákazy pro naplnění pokladen kin nestačí a svoje peníze si musí zasloužit i pořádnou dávkou akce a těch nejprofláknutějších žánrových klišé. Tahle "sázka na jistotu" nakonec snímek stála dvě hvězdičky. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný film, dobre spracovaný, no neprichádza s ničím novým. Všetky "nápady" prebraté z iných "zombie" filmov, hlavne Resident Evil. Dej sa dá ľahko predvídať, maxmálne sa pár krát zľaknete. Inak celkom sympatické obsadenie, jednoduchý dej a s tým spojený aj jednoduchý scenár, ktorý bol kladnou stránkou tohto filmu ako dôkaz, že menej je niekedy viac. Aby som to zhrnul: nebolo to zlé, no nebolo to nič extra :) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V komentáři k Eisnerově Sahaře jsem napsal, že by to příště nemuselo být špatné. Příště je tady a je přímo špičkové! Parádní atmosféra, dechberoucí vizuál a překvapivě solidní herecká stránka patří k zásadním kladům tohohle "skorozombie" hororu. Velké překvapení, a velmi intenzivní zážitek., který kazí jen dokolečka, až ubíjejícím stylem opakované prvky, lekačky a deus ex machina. Ale zase je třeba ocenit skvělou práci se světlem, pohybem mizansceny (za účelem děsení i matení diváka), a vůbec gradaci a vynalézavost něterých scén spolu s občasným prostorem pro černý humor. Všimněte si mimochodem, že Olyphant (jehož charisma je neuvěřitelné) v nejvypjatějších momentech rozkošně přehrává :)) Plné 4 hvězdy s náběhem na pátou... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Fire [4:50] ,2. Something In The Water Supply [7:04] ,3. Bone Saw [2:58] ,4. There's Somebody Out There [5:26] ,5. Mad House [3:25] ,6. Principal [3:06] ,7. Had To Be Sure [9:24] ,8. Are We Clear? [4:06] ,9. The Long Walk [4:02] ,10. Let It Mean Something [3:45] ,11. Lights Out [5:43] ,12. A Loving Hand [2:06] ,13. Oil Pen [1:00] ,14. Getaway [1:35] ,15. Cedar Rapids [2:11], ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Všichni herci, kteří se ve filmu „dočkali“ své proměny v monstrum, strávili kvůli tomu v maskérně nejméně tři hodiny. (MeanWhile)
  • Rozpočet: 20 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Pošuk z Pařby krotí duchy

Pošuk z Pařby krotí duchy

27.02.2010

Zatímco Ivan Reitman připravuje Ghostbusters 3 (Bill Murray prý hned na začátku zemře a pak bude starým parťákům pomáhat už jen jako duch), konkurence chystá žánrový protiúder. Producent blížícího se… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Reklama

Reklama