Reklama

Reklama

VOD (1)

Řetězová zpráva vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří všichni obdrží stejný dopis s varováním, že pokud ho nepošlou dál, zemřou. Zpočátku většina z nich varování ignoruje, dokud dva z nich – Johnny (Cohen) a Dante (Segan), kteří dopis nepřeposlali, zemřou hroznou smrtí. Inteligentní Jessie Campbell (Reed) začne mít podezření, že mezi jejich smrtí a řetězovým dopisem existuje spojitost, a záhy se rozpoutá souboj s časem, při kterém jsou studenti nuceni zjistit, jakým způsobem je vrah sleduje. Obracejí se s prosbou o pomoc na rodiče a policii, ale Jessiině teorii nikdo nevěří až do chvíle, než detektiv Jim Crenshaw (David) zjistí, že je sám štvancem zcela nového hororového zabijáka. Dokáží jeho běsnění zastavit, nebo je jedinou možností přežití přeposlání zlověstného dopisu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lajkuj, četuj, hackuj, surfuj... v železářství řetěz kupuj. Maniak vše stíhá, velká nuda číhá." Velmi otravný film a nepovedený hybrid, který podivně střídá varovné zvedání prstu nad přetechnologizováním moderní společnosti, plodícím na netu a mobilech závisláckou mládež, s rádoby hororovým chrastěním skutečnými, masivními řetězy, koupenými za množstevní slevu v železářství U Rotta. Takový živočich (inteligentní hacker zkřížený s primitivním krvavým řezníkem), je divnější než ptakopysk, to nemají ani u nás v ZOO Plzeň. Btw, tam jsem měl radši zajít, místo ztrácení času s touhle ptákovinou. P.S. Po přečtení tento komentář zkopírujte a v csfd poště ROZEŠLETE PĚTI DALŠÍM UŽIVATELŮM ! Kdo řetěz přeruší, zemře bolestnou smrtí – přejedu ho tam a zpátky svým dabldekrem! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že řetězy a moderní technologie nepatří k sobě, vás přesvědčí tahle nová teenagerská vyvražďovačka. V ní obrovskej psychopatickej zabiják, co má výbornej přehled v telefonech a počítačích (!), zabijí všechny hříšníky, co neposlaly řetězovou sms nebo mail. Znáte to: "pokud neodešleš tuto zprávu alespoň pěti dalším lidem, tak bla bla bla..." Už jenom tohle nejde dohromady. Bodycount je tentokrát nižší, než jsem očekával, a jediný kozičky ve filmu ukáže blondýnka, která neumí zahrát ani svou smrt. Každopádně závěrečný twist se docela povedl a velkou pozornost si zaslouží asi tři extra brutální gore-mordy. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tento film se snaží tvářit velice moderně, když často hovoří o nových komunikačníh technologiích, upozorňuje na nebezpečí internetu a podobně. Tuto snahu trochu podkopává fakt, že přes všechny ty pohledy do hightech života dnešní americké mládeže film totálně ignoruje existenci Facebooku (v roce 2010!), teenageři si v něm posílají řetězové maily (v roce 2010!!), způsob navozování strachu a atmosféry (a vlastně celá struktura příběhu) připomíná spíše mizerný pokus a slasher z poloviny devadesátých let a scénárista se s technickými záležitostmi nejspíš příliš nekamarádí (stejně tak jako s logikou, intelektem apod). Asi dvě vraždy jsou celkem fajn, což činí Chain Letter přesně o dvě vraždy zajímavějším hororem než My Soul to Take (to ale bylo o něco lépe natočeno). Nejnovější Cravenův paskvil tak získal dvojčátko a já se jenom divím, proč to u nás jde, proboha, do kin. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Jak zničit film?? Podívat se na verzi, kterou člověk nedopatřením nasleduje, bez jedné zásadní scény. Nechápu co to bylo...Vemte si: jeden z hlavních hrdinů (uboze napsaných i zahraných postav) se někde pohybuje, či mluví...napětí, přichází to, vrah aaaa...střih jako prase a další scéna. Absolutně zabitý...po třetí takové vraždě si člověk říká...co to je? vždyť film má docela dobrý námět a nevypadá to tak zle? Při předposlední a poslední, kde už člověk umírá nudou, si pomyslíte: nechtělo by se mrknout, zda není i nějaká NEVYSTŘIHANÁ? A Ejhle je!!! o 8 minut delší. Dodatečně dosledovány vraždy, ale už navždy zkaženo. Herci šli, konec bez konce, vraždy(když si je člověk stáhne) slušné. 45% a Záměrně 3* protože kdo ví, kolik z těch nízkých hodnocení tu bylo dík nudě, který byla způsobena ignorantským střihem. Pokud někdo stahuje, což by se určitě nemělo dělat!! tak ne 1:21 minutáž, ale 1:29! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tedy zase až tak špatné, jak uvádí zdejší hodnocení, to nebylo. Nicméně, tento film je důkazem toho, že slasher nesnese sebemenší náznak nějaké myšlenky. Je sice hezké, že se snaží upozornit na rizika, která pro dnešní mládež představuje moderní technologie a že je velmi nebezpečné komunikovat po netu s někým, koho jste nikdy neviděli, nebo abyste prostřednictvím profilu nesdělovali naprosto cizím lidem citlivé informace o vaší osobě, ale pokud tento slasher chtěl být varováním pro běžné uživatele internetu, měl zvolit jiné prostředky pro svá naléhavá sdělení či varování. Americká mládež to opět schytá dost brutálním způsobem, protože vraždy jsou opravdu krvavě vyvedeny, ale zabijáka měl hrát někdo zajímavější, především někdo, kdo bude bližší divákovi v obecném měřítku. Hromotluk, který likviduje nesympatické fakany, na mě nijak nezapůsobil. Spíše jsem se těšil před filmem, jak si zatipuji, kdo bude vrah, ale vzhledem k tomu, že zabiják se svými fyzickými proporcemi nikomu z přítomných neodpovídal, tak tipovačka hanebně odpadla. Konec dvakrát uspokojivý nebyl, a to i přes nechutnou smrt hlavní hrdinky, vše jaksi zůstalo poměrně otevřené a nejasné. Finále mohlo být klidně o něco delší, protože vývoj událostí si přímo žádal hutné finále, ale to není evidentně případ tohoto slasheru, který se pustil do závažného tématu příliš horlivě, a nakonec byl rád, že ve finálním dojezdu raději rezignoval na svůj původní "osvětový" záměr. Jako slasher to však bylo velmi obstojné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Betsy Russell, ktorá vo filme stvárnila seržantku Hamill, hrala aj v snímke Saw (2004). Keď jedna z osôb - Neil (Cody Kasch) - dostane prvý krát email, v pozadí beží práve tento film. (beso74)

Reklama

Reklama