Reklama

Reklama

Nebezpečný parazit je mezi námi! Musí se zničit ještě dříve, než zasáhne celou civilizaci. A je jen jeden způsob, jak ho zničit - vypálit celý povrch Země. (oficiální text distributora)

Recenze (188)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Varovný sci-fi horror s posláním. Takových je dost, tenhle to ale nijak neskrývá a hrdě se k tomu hlásí, např. prostřednictvím dobře udělaných úvodních titulků. Jenže, jak několikrát zazní ve filmu, stejně je to k hovnu. Největším nebezpečím pro člověka je jen a jen člověk sám. A dobře mu tak. Filmu asi nejvíce škodí starší Akta X a vlastně i The Thing, kterým je to hodně podobné a dá se říci, že to od nich i dost opisuje. Ale koukat se na to dá, dá se u toho i přemýšlet, smát se mu, nebo mu dávat za pravdu. Záleží na které straně stojíte. Asi to chtělo více krve. :-) 2,5* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ano, sci-fi horrory podobného typu mám také rád. Jenže za do očí bijící nevěrohodné chování postav a jejich debilní repliky, a za casting mladých herců vůbec, by tvůrci The Thaw zasloužili napumpovat pod kůži hejno dalších ve filmu vyobrazených mimozemských hnusáků a jejich vajíček, protože takto zamordovaný potenciál slušně atmosférického horroru z tísnivého prostředí se jen tak nevidí... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak ma zasa raz oklamal zavádzajúci distribučný názov filmu. Vo svojej naivnej predstave som očakával sociálnu drámu o mladom moslimskom migrantovi zo subsaharskej Afriky, ktorý sa infiltruje do nemeckej rodinky slniečkárov, ktorých nakoniec kultúrne obohatí tým, že ich okradne, znásilní im dcéru a všetkým im odreže hlavy. To si predstavujem pod slovným spojením "Smrtiaci parazit". Toto bol však len akýsi béčkový, šablonovytý, ekologický sci-fi horror, v ktorom si malú vedľajšiu úlohu strihol zostarnutý Val Kilmer. ** ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nejdřív pomalejší rozjezd, potom docela svižný sci-fi/horor ne nepodobný například jedné známe epizody Akt X (ba přímo identický). Val Kilmer si tu zrovna moc nezahraje, což není až tak na škodu. Už totiž nevypadá, že by byl moc ve formě. Každopádně mínusem Thaw jsou občas nelogické scény, trochu klišovitý scénář i průměrní herci. Plus je docela odsýpající scénář, zajímavé téma a slušně vybudovaná atmosféra. Já zklamán nejsem. Naopak. Příjemná jednohubka. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Alternativa remakované klasiky The Thing. Vůbec to není něco špatného, naopak, já jsem se slušně bavil. Skupina vědců někde uprostřed ničeho najde v ledu mamuťátko, které má bohužel cizopasníčka, velmi agresivního a nebezpečného cizopasníčka. Lidi umírají, lidi si nevěří, lidi panikaří. Klasika. Proč ne? Kdyby to bylo tak prosté, dám 4*, jenže - zpuchlej Val Kilmer tam má jenom štěk, Martha MacIsaac ke konci hraje otřesně, no a ten konec....no vzpomněl jsem si na Chucka Norrise, toto se už jen tak nevidí. Ale jinak je to fakt koukatelný - 65%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Britskej Kolumbii v Kanade. (Danny88)

Reklama

Reklama