Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nelze tomu upřít snahu. Jenomže se toho ve filmu děje trestuhodně málo a ve chvíli kdy by měl vrcholit vám zasadí ránu v podobě závěrečných titulků. Momenty kde lidi zoufale prosí o pomoc, řvou a brouci jim žerou vnitřnosti jsou sice působivý a spolehlivě vám navodí mrazení v zádech, ale nezanechají ve vás žádnej hlubší pocit, kterej by ve váš zůstal i po skončení filmu. Ona vůbec atmosféra tady moc nefunguje, a to i navzdory dobrýmu soundtracku a depresivnímu pojetí. Rozhodně to není něco, co by vás donutilo bát se vody, potažmo těch parazitů, jako vás jiný found footage horrory donutí bát se duchů, nebo zombíků. V rámci tohohle žánru je to prostě slušně odvedená rutina hodná shlédnutí, která se vám ale do druhýho dne vypaří z hlavy. Jenom mi neni jasný, proč měl Barry potřebu něco takovýho natočit. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

To hodnocení tu je tak směšně malé, že mi to nedá a pálím maximem. Osobně mám horory o virech, parazitech vůbec nejradši, možná radši i jak exploitation. Reportážní forma samozřejmě je mínusem, ale rozhodně né takovým, aby to narušilo dojem z koukání. Některé momenty jsou naprosto kulervoucí a vo tom to přece je. Nepříjemný pocit se bez problému dostavil a ani k tomu nepotřebuju nějakého hrdinu, kterému bych fandil. Jde jen o videozáznamy, takže nám nikdo nic nevnucuje, neexistují ani špatní ani dobří, jen spousta postav a totální chaos. Mně se The Bay líbil a ač bych za normálních podmínek uvažoval mezi 3 a 4 hvězdami, tak vzhledem k všeobecnému odsouzení, dávám maximum. Někdo musí jít proti proudu... ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

"Uděláme to jako v blervič nebo klovrfíld, to teď frčí". Kristovanoho, TOHLE by bylo in někdy tak na přelomu tisíciletí. Tenhle typ horrorů mě bavil před deseti lety, před pěti me štval, teď mě už prostě k smrti nudí. Scénář vypadá, jako by ho někdo napsal během jednoho odpoledne, přeskoky mezi "autentickými" nahrávkami úspěšně destruují jakékoliv pokusy o vybudování napětí, toporní herci a chabé CGI jsou jen vrcholným bobkem na kupce hnoje. Úplně vidím, jak někdo nemohl usnout, někdy ve dvě ráno narazil na kabelovce na dokument o bizarních parazitech a hned ráno pelášil do studia s nápadem na nový trhák. Gratulace, potlesk, zahodit a zapomenout. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

To fakt netočil Levinson, že ne? TEN Levinson, který natočil vynikající Pyramidu hrůzy, Dobré ráno, Vietname, Rain Mana nebo docela slušné Bandity? Tohle vypadá, jako když si vezme do ruky mobil můj nejmladší syn a natočí video s Lego panáčky, kterými posunuje po stole sem a tam a do toho říká nějaké strašně důležité věci, které nakonec nedávají smysl, ale vypadá to akčně. Ze sestřihu všech těch kamer mne brzy bolely oči, reportérka mi lezla na nervy (a nejen proto, že nevypadá moc sexy), nedrží to nějakou vnitřní logiku (jednou je voda zlo, podruhé do ní v poklidu lezou se koupat), takže myslím, že spíš někdo nahodile sesbíral nějaké nahodilé a nijak nesouvisející záběry, a protože pak nevěděl, co s tím, zašel do domova pro lidi s Alzheimerem, kde nejspíše Barry přebývá, a poprosil ho, jestli by tomu nedal nějakou štábní kulturu. Btw, jestli to mělo děsit nebo být hororové, nevím, jakoukoliv možnost takového pocitu přebilo znechucení ze všech těch šmírovacích kamer. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Film má síce krátku stopáž, ale pretrpieť som to musel dvojnásobne. Koho v dnešnej dobe ešte toto zaujíma? Ostáva záhadou, čo osvietilo a primälo režiséra RainMana, napísať si scenár a dokonca režírovať takúto zbytočnosť. Hoci sa nejedná o parazita z vesmíru, tak aj tá najnudnejšia časť z X-Files je oproti tomuto veľdielo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)
  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)

Reklama

Reklama