Reklama

Reklama

Policie nachází tělo uškrceného muže s rozdrceným obličejem a spálenými prsty. Identifikace je ztížena, ale stopa ji zavede k bývalé manželce oběti. Ta má však neprůstřelné alibi a policisté jsou zoufalí. Případ je propírán v mediích a policisté si nemůžou dovolit chybovat. Místní detektiv proto požádá svého přítele, geniálního matematika, o pomoc. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (40)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Stručně a jednoduše: Bohužel celkem průměrné, nechci být cynička, ale nějak se mi nepozdávalo, že by obětoval svou svobodu pro sousedku…Láska je sice cit iracionální, ale pokud nevidím u hlavního hrdiny uvěřitelnější motiv (vždyť ji znal jen od pohledu, ona o něj nestála etc.), nemohu přistoupit na pravidla filmu a hrát s napětím/nadšením. Ovšem scéna, v níž matematika odváděli, byla velmi dojemná a silná, leč jsem se často nudila, Hiroshi Nishitani mě zkrátka minul. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

(Ne)zanrovka, na ktorej je ono "nepostihnutelne" japonske imho vyrazne citit. Ked som chvilami lutoval, ze scenar neposkytuje viac miesta pre osobny stret dvoch geniov (matematik-fyzik), film ponukol vzdy dostatok emocii a dumkavej nalady, ktora krasne doplna charakterovy profil matematika a jeho motivu konania. Malicka vytka iba k samotnemu zaveru (v titulkovej sekvencii) kedy nebolo treba byt doslovny, pretoze film vsetko potrebne povedal uz predtym 9/10. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné - zajímavá zápletka, nenápadné zvraty vás i přes svou nenápadnost drží u obrazovky a nutí přemýšlet, co bude dál. Ačkoliv je to doprovázeno scénami, které bych zkrátila či vynechala (aneb stopáž je opět lehce přepálená, ale Japonci to snad ani jinak u filmů už neumí), konečné rozuzlení leckoho překvapí. Během filmu jsme tipovali, jak to vlastně proběhlo, ale tahle varianta nás nenapadla. I tak je úplný konec lehce neuspokojivý - ženský jsou hysterky a musí všechno kazit, tohle kažení platí hlavně pro policajtku, která si prostě musela otevřít hubu na špacír… detektivní ukázka silných citů a brilantní mysli; slabší 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MĚL JSEM VŠE, AŽ NA SMYSL ŽIVOTA. A VY JSTE MĚ ZACHRÁNILA“....... /// Jak řekl, tak se stalo. Ale nelogickej a neopodstatněnej policejní čich odstartuje SOUBOJ MOZKŮ. Po Japonsku. Vinná – nevinná žena s geniálním matematikem vs. policie a ,,šílenej“ fyzik. Konverzace(?) jako v Death Note, souboj Sherlocka proti Holmesovi (toho ze seriálu). Logicky nepředvídatelný, hravý a zajímavý. Komu přeju (se mi zdá, že) je jasný, ale mám pravdu? Voni to totiž ti kluci šikmooký dokážou tak zapeklitě zamotat. A kdyby jen jednou! (Ty vole ZASE!) Vražda jako výzva, jako smysl života. Ale jinak. Zvláštní krimi, kde všechno vypadá jako úkol z geometrie a zatím je to úloha z funkcí. POCHYBUJI O TOM, ŽE TOMU POROZUMÍTE..... (Ale jo rozumím. A líbilo se mi to. On totiž Sherlock nehoní Sherlocka tak často ani v Japonsku. A vlastně je to o lásce. Na to by se měl mrknout Pedro). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Usínám a vstávám s Reimannovou hypotézou. 2.) Jsem policajt, kterýho zajímá, kolik asi tak v Japonsku lidí maká na jedný vraždě. 3.) Thx za titule ,,donHubert“. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Absolutní skvost!!!! Tomu filmu se prostě nedá vůbec nic vytknout. Snad pokud nejste příznivci asijské kinematografie, nemusíte ho úplně přijmout. Každopádně se jedná o těžko definovatelný "majstrštyk", který celý vypadá jako geniální kriminálka, kde známe vraha, postavy jsou rozmístěné a v případě náhodné vraždy pak vystupjí dva géniové. Matematik jako ochránce pachatelky a fyzik, jeho bývalý spolužák, jako určitý oponent. Ten však přímo nejde svému protějšku po krku a není tomu ani naopak, je to jakýsi "smírčí boj" dvou géniálních, logicky kalkulujících postav. Finále se pak změní v rozuzlení, které divák nečeká a skončí srdceryvnou scénou, která nejednomu divákovi vžene slzu smutku a dojetí do oka... Opravdu naprostá špička ve všech ohledech... Úžasná záležitost. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama