Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedá se upřít viditelná snaha o identické vizuální pojetí, ale kde je zbytek? Prominu, že Aragorna nehraje stejný herec, to je jasné, ale že se vystaví příběh takového amatérského veledíla na prakticky nulovém příběhu je obrovská škoda. Doufám, že tohle není poslední pokus, protože autorům se podařilo mnohem více, než by obyčejný divák čekal, ale jak jsem říkal, vypadat jako LOTRovská trilogie není všechno.... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Další poloamatérský snímek pojednávající o časech krátce předcházejících Pánu prstenů z pohledu Aragorna, Gandalfa a Gluma. Oproti Born of Hope je znát kvalitnější kamera, střih, zpracování i choreo. Avšak příběh mi přijde malinko slabší a v podstatě se zde nic moc neděje. Také výběr hlavního hrdiny mi nepřišel zrovna šťastný. Ve výsledku je však todle dílko o chlup lepší, než předchozí amatérák. Zasloužené 3* ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovská fajnšmekrovka. Pre tých, ktorí sa nevedia dočkať toho, kým nám Peter Jackson a Guillermo del Toro prinesú Stredozem znova na plátna našich kín, sa amatérsky tím odborníckych fanatikov rozhodol spáchať takýto profesionálne pôsobiaci, vynaliezavý, milý malý kraťas. Tentokrát však nejde o ďalší z rady internetom letiacich úchylných a zvrátených amatérskych frašiek. Strih, kamera, výprava, masky(!), kostýmy a dokonca aj choreografie súbojov sú bezchybné. Príbeh a zápletka nemajú vlastne žiadny vlastný zdroj, inšpirácia je stopercentná, ale keby mi niekto povedal, že pozerá vystrihnutú časť z niektorého z filmov trilógie, tak by nebol ďaleko od pravdy. Kvalitou atmosféry by ich totiž laik a neznalec tejto mánie mohol kľudne hodiť do jedného vreca. A najkrajšie na tom je, že celá táto paráda údajne neprekročila rozpočet štyritisíc libier. 85%. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Wow! Toto že je amatérsky nízkorozpočtový fanfilm? Tvorcom sa podarilo urobiť jednu veľmi podstatnú vec: dokázali vo mne vyvolať čaro Pána Prsteňov. A to je najdôležitejšie. Napriek tomu, že film má (na ten rozpočet!) výborné masky, hudbu, bojové scénky a efekty (toto fakt nerobila Weta?), pripomenulo mi to časy, keď som si dokola púšťal Jacksonove filmy a slintal som na plátno, monitor, obrazovku... Takže atmosféra ruluje. (80%) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S ohledem na podmínky natáčení a rozpočet se jedná o neuvěřitelně povedený kraťas naprosto vystihující atmosféru a vizuální pojetí trilogie. Na těch 40 minut jsem se opět naplno ponořil zpátky do Středozemě a hon na gluma si vychutnal. Vyzdvihnout musím zejména povedené kostýmy, dobrou kameru, výborný dabing Gluma a nádhernou hudbu (i když notně okopírovanou z trilogie a jeden track mi zase nesmírně připomínal track Lux Aeterna z Requiem for a Dream). Bojové scény byly naprosto špičkové a mohly by se srovnávat i s těmi filmovými. Nicméně nízký rozpočet si musel vybrat svou daň a tou jsou místy hodně nedokonalé triky a někdy i "obraz domácí kamery", kdy je prostě poznat, že jde o amatérský film. Tyto neduhy však v dobrém zážitků nebrání. Co se hereckým výkonů týče, Aragorn byl celkem prkennej a suchej, ale přesto zajímavej a Arwen byla krásná, i když typově úplně jiná. V poměru fanfilm/zpracování nemohu hodnotit jinak, než plným počtem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno