Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S ohledem na podmínky natáčení a rozpočet se jedná o neuvěřitelně povedený kraťas naprosto vystihující atmosféru a vizuální pojetí trilogie. Na těch 40 minut jsem se opět naplno ponořil zpátky do Středozemě a hon na gluma si vychutnal. Vyzdvihnout musím zejména povedené kostýmy, dobrou kameru, výborný dabing Gluma a nádhernou hudbu (i když notně okopírovanou z trilogie a jeden track mi zase nesmírně připomínal track Lux Aeterna z Requiem for a Dream). Bojové scény byly naprosto špičkové a mohly by se srovnávat i s těmi filmovými. Nicméně nízký rozpočet si musel vybrat svou daň a tou jsou místy hodně nedokonalé triky a někdy i "obraz domácí kamery", kdy je prostě poznat, že jde o amatérský film. Tyto neduhy však v dobrém zážitků nebrání. Co se hereckým výkonů týče, Aragorn byl celkem prkennej a suchej, ale přesto zajímavej a Arwen byla krásná, i když typově úplně jiná. V poměru fanfilm/zpracování nemohu hodnotit jinak, než plným počtem. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotiti.. amatéři a přeci lepší než leckterý profesionál... Za um, se kterým se toho jako amatéři chopili přidávám jednu hvězdičku. Chyběl mi tam bohužel děj, respektive ten, co jsem měl možnost pozorovat by se dal popsat několika větami, jenomže co naplat - tenhto nešvar mnohdy postihuje i mnohohodinové filmy nebo mnohasetstránkové knihy. a potvzuje se stará pravda, že se sadou vrhacích nožů si člověk může ušetřit spoustu starostí... Nicméně udělat z Aragorna nějakého Supermana? To si mohlo ušetřit. Když je přesila tři na jednoho, dokonce ať nežeru v případě neschopných skřetů klidně i pět nebo šest na jednoho, to se dá s nějakým těžším zraněním i vyváznout - ale když jich je mnohem mnohem více? No neblbnětě lidi! Fanouškovství je sice skvělá věc, ale znereálňovat ještě více již nereálné, je opravdu moc. ()

Reklama

Sinn 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, i když místy úsměvné a celkově nevyrovnané. Některé scény jako by přímo vypadly z trilogie, jiné příliš amatérské, případně hrající na atmosféru, které tam ale zrovna bohužel nebyla. Sebekriticky přiznávám, že čtvrtá hvězdička je především za to fanouškovské nadšení, které zapříčinilo vznik tohoto kousku. (A scény z natáčení během titulků (chihuahua!) ). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Vyškrábeme mu ošiška, zakroutíme mu jeho špinavým krkem..“ Glum ze dna pytle a Chodec hlavními hrdiny příběhu, který může zaplnit bílá místa z úvodu první části Jacksonovy trilogie. Souboj se skřety i přes nuznější choreografii sice nechá zavzpomínat na střetnutí u Rauroských vodopádů, ale i jako ultralevný fan film, co se klaní v hlubokém předklonu originálu, to nemuselo rezignovat na soudržnost a alespoň náznaky vlastní invence. Arwen tu má frňák přes půl Roklinky a Aragorn vypadá, jako kdyby se na divoké párty zapomněl Drogo Pytlík s paní Gilraen, nicméně chápu, že castingem se tady nešlo zavděčit.. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Na tak strašne nízky rozpočet veľmi pôsobivý film.Len škoda že je taký krátky.Amatérsky film za 3000 libier a ešte s takou témou,naozaj úžas.Kvalita vo všetkých smeroch.Snáď jediným nedostatkom je opakovanie štýlu režiséra Jacksona.Film sa nakrúcal v Anglicku v Epping Forest blízko Essexu.Neviem ale ako by to fungovalo,keby divák nevidel Pána prsteňov,ale hneď tento film.Asi by to už nebolo ono.Kto videl Pána prsteňov,mal by si určite pozrieť tento film. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • The Hunt for Gollum měl premiéru 3. května 2009. Během prvního týdne ho po jeho umístění na internet vidělo milion lidí. Za celý květen měl pak na celé dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)

Reklama

Reklama