Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

nithiel 

všechny recenze uživatele

Po vituální stránce naprosto perfektní, od ormálního lotra na monitoru prakticky nerozlišitelné. Už před shlédutím jsem si říkal, jak mohli udělat scénář na půl hodiny z jednoho či dvou odstavců v dodatcích pána prstenů. Přitom řešení bylo nasnadě - jediným scénářem bylo právě těch několik vět, což je velká škoda. Jinak na lotrovy mi vadili dvě věci - prostřihy na arwen a aragornovy souboje ve stylu Chuka Norrise (je to padesát na jednoho, tak nebudeme svině a půjdeme maximálně po dvou) a obojí mi nadělili i zde, tudíž čtvrtá hvězda je v nedohlednu. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Je to až neskutečně dokonalé - bezkonkurenčně nejlepší fanfilm, co byl kdy natočen. Režisér zručně využívá širokoúhlého formátu a digitální triky jsou na takové úrovni, že je to na amatérský projekt nemyslitelné. Na mnoha místech jde samozřejmě vidět chybějící prostředky, ale to se samozřejmě v tomto případě nedá vyčítat. Jediné, co mě trochu iritovalo byl výběr herců. Gandalf byl perfektní, Vigga ovšem nenahradíš jen tak někým:) A proč vůbec zařazovali pasáž s Arwen, vůbec nechápu, protože v tu chvíli jsem vypadl jak ze Středozemě, tak z křesla. Děj je řídčí, než jsem si představoval a narativní oblouk mi tam trochu chybí. Nicméně, protože je to projekt od srdce a provedením takový skvost, nemůžu jinak. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další amatérský fanouškovský počin, který jistě potěší fanoušky Pána prstenů – tedy alespoň některé určitě. Já z toho sice tak unešený nebyl jak někteří zdejší uživatelé, ale jo – beru to jako průměrnou jednohubku, která neurazí. Některé pasáže byly pěkné – souboj se skřety super – herecké výkony jakžtakž snesitelné – český dabing jistě rovněž někteří ocení – no nečekal jsem zázraky – dostal jsem se průměrnou podívanou, která stojí za trochu vašeho času. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý! Krásně natočený střípek, který se krásně doplňuje s filmovým pánem prstenů. Těmhle amatérům se povedlo Jacksonovo dílo napodobit tak, že místy opravdu vypadá jako dvd bonus a ne jako záležitost od party fanoušků, která stála obrovské úsilí a spoustu pobíhání v lese. Bojové scény jsou skvěle natočené a rozhodně fungují, jen by setkání s černým jezdcem nemuselo být tak potemnělé. Místy možná nepřehledné, ale pořád... Sakra... S tak malým rozpočtem takhle obdivuhodný film? ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

I když miluju Pána prstenů až za hrob, rozhodně nehodlám slepě vychvalovat všechno, co je s ním spojené. Ovšem co zvládla skupina nadšenců za méně než 3000 liber je fascinující. Hlavně kostýmy byly perfektní, choreografie bojů povedená a soundtrack by s přehledem trumfnul kdejaké oficiální produkce. Na hudbě se podíleli kromě režiséra dva lidé: Adam Langston, Andrew Skrabutenas. I přes to že dějová linka jen nejslabším článkem filmu, za 40 minut jsem nestihla ani sníst koláč, jak jsem film zaujatě sledovala. Režiséra Chrise Boucharda (toho hubeného kluka v brýlích) budu určitě sledovat, našlápnuto má velice dobře. Chcete-li se dozvědět o projektu více, doporučuju Behind the scenes. 85% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)

Reklama

Reklama