Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ať už dopadne Hobit jakkoli, Pán prstenů se zdařilého prequelu dočkal. Kde jsou ty doby, kdy se fanouškovské filmy schovávaly téměř výhradně za žánr parodie, kde nejméně vadil nedostatečný rozpočet. Teď už si troufnou natočit film, který se nejen dá brát vážně, ale dokonce ani nevypadá tak lacině jako třeba první díl Letopisů Narnie. Jistě, je to jen variace na Petera Jacksona, jehož trilogii to připomíná místy až zbytečně doslovně, ale tak to nejspíš tvůrci chtěli. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Další poloamatérský snímek pojednávající o časech krátce předcházejících Pánu prstenů z pohledu Aragorna, Gandalfa a Gluma. Oproti Born of Hope je znát kvalitnější kamera, střih, zpracování i choreo. Avšak příběh mi přijde malinko slabší a v podstatě se zde nic moc neděje. Také výběr hlavního hrdiny mi nepřišel zrovna šťastný. Ve výsledku je však todle dílko o chlup lepší, než předchozí amatérák. Zasloužené 3* ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Mám rád toto fanouškovské nadšení, o to spíš, že v tomto případě si tvůrci dali skutečně očividně záležet, přestože by jejich rozpočet nenakrmil v Jacksonově trilogii ani Gandalfova koně. Jenže... Kde je alespoň nějaký nástřel scénáře? Ono ne že by to jako prequel nefungovalo, začátek to má víc než slibný, ale poté jako kdyby se už jen improvizovalo. Každopádně nemá cenu na to jakkoliv kydat, jako taková malá návštěva do Středozemě je to fajn, nic víc, nic míň. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako stroj casu (6-8 rokov dozadu) to funguje vyborne, technicke kategorie su na tom povacsinou rovnako. Skoda len, ze vlastna - pridana hodnota je vdaka scenaru slabsia (a to i napriek tomu, ze ma skor charakter poviedky, resp. "fillera") a prim hraje vrsenie odkazov k flmovej kiwi trilogii... . 7/10 ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, co všechno dokáže vzejít ze schopností zapálených dobrovolníků a menšího obnosu peněz. Nepříliš chytlavý příběh byl zpracován s neuvěřitelnou precizností a zakládáním tvůrců na detailech. Masky skřetů, úchvatné záběry skalní krajiny a majestátní hudba, to vše zapříčinilo, že jsem se zejména v ozbrojeném střetu cítil jako při sledování LOTR trilogie. Obrovský palec nahoru a nejen fanouškům doporučuji, tento kraťas by mě vejít ve všeobecnější známost. 70% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)
  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)
  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)

Reklama

Reklama