Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme to, co tomu říkáme, milášku ? Budeme hodní ? ... Ne, zabijeme to! Proč? Vždyť se nám to líbilo. Nelíbilo, nemáme to rádi, je to ošklivé a zavřeli nás do pytle, zabijeme to ! Ale neublížilo nám to, chtělo to jen vědět o miláškovi . Ale zavřelo nás to a je to odporné, musíme to zabít ! Nezabijeme to, budeme to hlídat a pak... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že scénář je slabinou tohoto jinak zdařilého amatérského dílka, nepřirozené dialogy by mohly také kohokoliv rozladit (nebo rozesmát) - přesto stojí tento film za shlédnutí - jak pro fanoušky Tolkienovy, tak amatérské filmaře. Takhle nějak by se to mělo dělat. Jinak - je to vlastně taková povídka :) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč se přitom všem obdivuhodném nadšení, tvůrci nepokusili také o scénář. Aspoň o malý náznak; i to by bývalo bohatě stačilo. Bohužel takhle těch třiatřicet minut přestane bavit rychleji než by se slušelo. Navíc je zde obvyklý neduh většiny nadšeneckých filmů. Nepřirozené dialogy. Vždy je to věta, vteřina ticha, věta, vteřina ticha a tak stále dokola. Následkem toho dialogy působí zbytečně strojeně a příliš ochotnicky. Přitom dialogy samotné nejsou úplně zlé a ani neherci nejsou celkově vzato vůbec špatní (až na Chodcův "Frodův kukuč"). Jako demo nahrávka možností "co by parta kolem Rity mohla zvládnout" je to výborné, jako hotové dílo je to však nedostačující. Nikoli však špatné. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako stroj casu (6-8 rokov dozadu) to funguje vyborne, technicke kategorie su na tom povacsinou rovnako. Skoda len, ze vlastna - pridana hodnota je vdaka scenaru slabsia (a to i napriek tomu, ze ma skor charakter poviedky, resp. "fillera") a prim hraje vrsenie odkazov k flmovej kiwi trilogii... . 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

II Rozpočet £3,000 II Pekné že sa fanúšikovia do takéto niečoho pustili, škoda že príbeh o niečo viac nevystužili, je to dosť ploché a k lepšiemu hodnoteniu to vytiahne len veľmi pôsobivý súboj Aragona proti škretom, ktorý je na úrovni za ktorú by sa nemusel hanbiť ani vysokorozpočtové veľkofilmy. /55%/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)

Reklama

Reklama