Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběh by docela šel, není to žádný zázrak ale zároveň ani přímo blbost, je ovšem nepochopitelně nerozvinutý. Celý film se děje na základně s tím, že občas nějaký ten letec vyletí na zkoušku a i ta je poněkud... nedostačující. McDowell dostal nevýraznou roli a ostatní herci byli taky nic moc. Fandům sci-fi by se to možná mohlo líbit, mně ne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí jsem byl přesvědčen, že jde o americké sci-fi. Jistě, příběh nijak nevybočuje z podobných zpracování, ale technicky je velmi dobře udělán. Asi donekonečna může divák omílat, že inspirace klasikou - Vesmírnou odysseou počínaje přes Vetřelce a Hvězdné války až k Blade Runnerovi - je očividná, ale zkuste přijít s novou formou, když jsou zde filmy tak těžkého kalibru. Ladění do temných barev vytváří tajemnou, až paranoidní atmosféru. Výkony herců jsou odpovídající žánru, mě potěšil, jak jinak, Malcolm McDowell. Za velkou louží to pak Emmerich rozjel naplno a ve velkém - rozuměj bombastickém - stylu. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Starší sci-fi béčko, kde jsou ještě krásné modely vesmírných lodí a helikoptér. Kam se hrabou všechny ty dnešní digitální triky proti tomuhle. Nechybí nic co byste od tohohle filmu očekávali. Hloupé hlášky, hlavní hrdina hulí jedno cíčko za druhým a ten drsňák O'Neill nakonec taky vyměkne. Kdybych někdy hrál ve filmu, tak určitě v takovém. Old but Gold. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší německé sci-fi. Triky mohly být i na dobu vzniku mnohem lepší. Spíše je to akční film, sci-fi je jen kulisa. Děj je docela nepřehledný. Film mne ani moc nenutil o ději přemýšlet. Žádné velké napětí ani dramatické scény. Stále jen tma a tma. Představa, že v roce 2038 s sebou někdo v kosmu vláčí magneťák, je úsměvná. Zkrátka slabší průměr. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh, jednoduché postavy, sázka na primitivní emoce, ale slušné efekty a ucházející zábava. Emmerich svůj rukopis nezapřel ani v počátcích kariéry. Moon 44 není ničím světoborným, protože podobných sci-fi v 80. letech Amerika vychrlila za rok tři tucty. Film je pozoruhodný jen tím, že je natočený v Německé produkci, i když na první, druhý, třetí či čtvrtý pohled to poznat nejde. Evropské hard science fiction filmy se dají spočítat na prstech jedné ruky a proto se každý podobný pokus cení. A to i když jde o takové stěží průměrné béčko. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama