Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Film trpící únavovým syndromem. Nejzbytečnější hodina a půl, kterou jsem letos strávil v kinech. Jestli jednička bylo "navoněné nic", které v hodně vstřícných divácích navodí nějakou letní pohodu, tak dvojka je absolutní nic umocněno na druhou (a la "Vědomosti vaší dcery se rovnají nule. Pro postup do dalšího ročníku je třeba, aby je minimálně zdvojnásobila".). Nepředpokládám, že libovolný ze zúčastněných tvůrců mohl mít dojem, že dělá dobrý film. Nad scénářem muselo být každému jasné, že jde jen o rozředění původního konceptu "uděláme český Dobrý ročník, víc pro teenagery". A naředěno je to tak, že už tam nezbylo cokoli atraktivního. Jestli letošním nejhorším filmům - Operaci Dunaj a Ulovit miliardáře - aspoň šlo o to něco sdělit, tak u 2slow 2tedious 2Bobulí šlo všem akorát o to shrábnout honorář a potlačit stud, že v tom účinkují. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jan Holeček .. Necelé dva roky starší Bobule považuji kvalitativně za, vinařským žargonem řečeno, "pozdní sběr s osobitým buketem" ovšem 2Bobule jsou spíše "stolním, jakostním až nevýrazným samotokem." Degustace byla tím pádem velice povrchní a ex post vypláchnutí čistou vodou není od věci. ___ Rozjetí příběhu povážlivě drhne. Nová zápletka je strohá, aranžmá připomíná to horší z naší kinematografie (kostlivci Kameňáku lezou ze skříní) a do toho ubíjející "akční" práce s obrazem, jeho rychlostí a střihem. Naštěstí, to nejslabší je odbyto hned v začátcích a přesun do Moravských reálií, kde jsem jako doma, postupně zvyšuje úroveň do snesitelného průměru, který tak neuráží. Sice se nedaří tvořit tak pohodovou atmosféru, jako v předchozím filmu, ani příběh není tahounem, naštěstí vtipy se občas nejen daří, ale vybudí i lehký ovšem zasloužený smích. Hluchým míst se ani v tuto chvíli nejde ubránit, ale do finále už se snímek dohrká bez nějakých záseků. Přínos změny režiséra však nevidím žádný, nové postavy jsou obsazeny tzv. divácky vděčně, naštěstí původní trojice si drží svůj standard. _ 2Bobule jsou zkrátka přesněji ½ Bobule. ___ Víno se bez lásky dělat nedá - filmy o nich jakbysmet a láska k snadnému výdělku na tom nic nezmění. Nepochybuji totiž, že půjde opět o divácký hit, ale střízlivění dá tentokrát všem více zabrat. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Prostředí 7/10/// +Lubomír Lipský, Terezka Voříšková, Jana Pidrmanová a další účast dobrých herců, krásné záběry prostředí, toho filmaři využili -slabý scénář, žádná příběhová osa, film často stojí na místě, vytratil se humor/// Ještě slabší než první film, který patřil do kategorie neurazí pobaví. Tento bohužel ani moc nepobaví, i když třebas takový Korn, Táborský nebo Krampol jsou celkem vtipné postavy a párkrát úsměv nahodí. Největší problém mi dělal Lukáš Langmajer, který nemá charisma, jeho postava je otravná a bohužel se na obrazovce vyskytuje častěji než slečna z obálky./// Celkem 57%/// ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Stejné jako první film: tzn o ničem. Přesto se na to docela dobře dívá, nemusel jsem se tomu pořád smát jako Libuši, nebo se studem schovávat za sedačky jako u Miliardáře. Děj je naprosto mimo realitu, sled absurdních situací, které ve mě ale občas vyvolaly úsměv. Režie je pohodová, Lanného styl není výrazně odlišný od Bařinova. Jde jen o ten scénář, který je u 2Bobulí fakt na pěst. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejotravnější film roku. Film, který dává tak okatě najevo, že nechce nic jiného, než vytáhnout z diváků prachy za každou cenu. Absence logiky, vtipu, příběhu a vlastně čehokoliv, na co jsme v "normálních" filmech zvyklí je umocněna naprosto bezinovačním Lanném, který všechno, co dělalo první film příjemným, smetl nestoudně pod koberec. Zbyla jen trapnost a otravní nesympatičtí hrdinové až po krk namočení v nechtěně hloupém příběhu. Jistě, že nekritičtí diváci to žerou i s navijákem, náramně se u toho baví a za rok či dva poletí na další Bobul3. Takhle chutná jen pravé krabicové víno zředěné s vodou. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení scény, ve které měl Kozderka (Miroslav Táborský) utíkat a skákat přes zeď, představitel role kvůli deštivému počasí sklouzl a zeď se sesypala. Herec si ze zážitku odnesl přetržené vazy. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy se Honza (Kryštof Hádek) s Jirkou (Lukáš Langmajer) vrací ze skladu s krytinami, kde opatřili tašky na střechu, podává Jirka (Lukáš Langmajer) Honzovi (Kryštof Hádek) jedno balení. Když však od skladu utíkají, odnášejí balení dvě. (Skarface)
  • Jeden záběr natočili filmaři v Rakousku. (Taninaca)

Reklama

Reklama