Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Béčkový muž s ocele Dolph Lundgren byl velmi naivní. Režie mu absolutně nesedí. Velmi špatný scénář jako herecké výkony bez duše, srdce a akcí co nechybělo v 80-90.letech stříbrného plátna o co se tu Lundgren snažil. Nejhorší je, že jsem po 20 minutách nevěděl, jak se to vlastně jmenuje a proč to sleduji. V závěrečných titulkách opět potvrzuji, že filmy toho dle řemesla jsou zahozené do kanálu a pro nás opět dlouze špatný filmový zážitek. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Určite najlepší film, čo Dolph režíroval. Ale hovorí to o kvalite a je to vôbec pozitívne konštatovanie?:) Klasický šablónovitý akčný film, ozvláštnený pár "akože cool" strihmi (a úvodnými komiksovými titulkami). Celkom dobre sa na to pozerá, dá sa to dokonca aj dopozerať bez ujmy. Dolph je neohrozený a drsný, pri scénach, kde sa snaží ukázať nejaké tie emócie aj štandardne neohrabane komický. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +Dolph Lundgren, obsáhlý scénář, solidní akce -poslední třeti před závěrečnou akcí bylo hodně zmatečná, snad trochu nelogická/// Icarus by mohl být název klidně pro nějaký sci-fi film ale budiž odpuštěno, protože je tady Dolph Lundgren, který se snaží vykopat z béčkové ligy opět do té áčkové. Tento film mu sice k tomu moc nepomůže, ale rozhodně je tady ve formě. A ke všemu dosti krvavé, takže jsem u sledování tohoto kousku napjatě a s očekáváním vyhlížel co bude dál. Nebýt občasné překombinovanosti scén a až moc zbrklé kamery bylo by to za čtyři hvězdičky. Rozhodně i tak mohu doporučit, docela si tuhle akční jízdu užijete./// Celkem 69%/// ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren zrejme zaspal niekde v polovici 90.-tych rokov. Tam, kde by akýkoľvek schopnejší režisér dokázal vykúzliť výborný akčný thriller plný neočakávaných zvratov, sa Lundgren potkýna o túžbu vyrobiť popcornový trhák. Scenár je plný nevysvetlených zvratov a nezrozumiteľností, ktoré film totálne podkopávajú. Snaha o využitie najnovšej filmárskej techniky a efektov sa rovnako končí neúspechom. Roztrasená kamera v takmer každej scéne, neuveriteľné chovanie vedľajších postáv a nemožné situácie filmu pomaly odtínajú aj tie končatiny, ktoré ho držali aspoň na hranici priemernosti. Icarus dostál svojho mena – so svojimi obrovskými ambíciami vzlietol k filmárskemu nebu, no jeho spracovanie mu spálilo krídla a zhodilo ho do mora filmárskeho odpadu. 40% (úryvky z recenzie) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim říct,že Big Dolfik nikdy nepatřil do mý topky akčních borců let minulejch.Hodně těžkopádnej,se snad nejhorším hereckym výrazem ze všech akčních borců,a navíc bez štěstí na alespoň průměrný režiséry.V poslední době je to navíc v hodnocení max.jedna hvězda.Tady i jako režisér ve filmu s dost nelogickym konánim postav,s mizernou akční choreografií,ale naštěstí alespoň příběh to jakžtakž má.40%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • V tomto filme hrajú Dolph Lundgren (Edward Genn) a Bo Svenson (Vadim) Rusov. V skutočnosti sú obaja zo Švédska. Matka Bo Svensona však pochádza z Ruska. (beso74)
  • Lundgren bol obsadený na post režiséra iba 18 dní pred začiatkom natáčania. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren sa pôvodne do natáčania tohto filmu nechcel púšťať, kvôli tomu, že mal opäť hrať zápornú úlohu. Scenár bol nakoniec zmenený, pretože producentom sa nepozdával tiež. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama