Reklama

Reklama

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštne poňatí film o existenciálnych problémoch, ktoré okrem smrti najbližšej osoby poukazujú na neustále hľadanie samého seba. Sledujeme obyčajnú podpriemernú rodinu, ktorá sa zmieta v ťažkostiach materiálneho sveta, odcudzenia a nepochopenia zo strany kohokoľvek. Ľudia majú svoje vlastné problémy, pripadajú si menejcenný a z ich životov sa vytratilo šťastie aj radosť. Do toho všetkého prichádza anarchista Hesher - ktorý svojím nemorálnym a neprimeraným správaním - kedy vracia, prdí, bije sa a podpaľuje - preberá apatických ľudí zo svojich každodenných životov. Hesher nie je sympaťák. Je to pripečený hulič, ktorý si nerobí hlavu z ničoho a z nikoho a ktorý podkopáva autoritu každého, kto to na neho s autoritou skúsi. Ale aj napriek tomu je on tou potrebnou zmenou pre ľudí, aby sa znova postavili po ťažkom páde a rozhodli sa kráčať v ústrety novým zajtrajškom. Do toho buší Metallica a Motorhead. Susser natočil naozaj špecifický snímok. Na nič sa nehrá a aj keď nejde do hĺbky v takej miere ako by som si to predstavoval a aj keď si to kazí dakedy zbytočnými scénami - retrospektíva s matkou(alebo to bol sen?) - hovorí o malých pravdách a smútkoch všedných ľudí, ktoré sa nás chtiac nechtiac dotýkajú. Nejedná sa o fantastický film, ale rozhodne stojí za zhliadnutie. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, ale z nějakého podivného důvodu má ten film hodně příjemnou atmosféru. Prvních zhruba 60 minut je menší peklo a dokázala jsem se soustředit akorát na Levittovy vlasy, ale pak to nějak celé ožije a vyskytne se dokonce pár velmi milých scén. Přiznejme si, že spousta filmů nemá ani to. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehká dramedy pro nenáročného diváka. 1) 36letý režisér krátkých filmů Spencer Susser svou celovečerní prvotinu postavil na 29letém Josephu Gordon-Levittovi a neprohloupil. Odvedl slušný výkon, ať už jde o scénář, režii, střih, produkci anebo dokonce ztvárnění titulků._____ 2) Milovníci alternativního jakoby undergroundového pohledu si přijdou na své. Nicméně si nedělejte iluze o intelektuální úrovni filmu. Life is like walking in the rain... you can hide and take cover or you can just get wet. Podobných mouder je film plný._____ 3) Snímek chce šokovat. U amerického diváka se to snad daří. Já zůstal v klidu. Spíš mi vadí místy dějová nedotaženost._____ 4) Na druhé straně málokterý film mě přiměje k slzám. Hesherovi se to podařilo._____ 5) Hesher jako deus ex machina přináší prozření a osvobození. Hodina transformace smutku udělá své. Ostatně, kde uvidíte polonahého Levitta ve slipech?_____ 6) I'm sorry I called you a fat prostitute... You are not fat. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vynechaly všechny sprosté výrazy, tak by to byl doslova a do písmene němý film. Mimořádně tupá záležitost, která se pravděpodobně snažila divákovi povědět, jak je život krutej, zmatenej, a že jedinej možnej způsob, jak se z toho depresivního existování dostat je zmlátit a podpálit vše okolo. Pro mě tohle nefungovalo ani náhodou, film se snažil být tak strašně výstřední, až se jím skutečně stal, ale v tom nejhorším smyslu slova. Nezachránil to ani Gordon-Levitt, kterého nekriticky zbožňuju, který svoji debilní roli zahrál výborně, nicméně právě na jeho trapnou plochou postavu se budu snažit zapomenou co nejrychleji. Hodně nepovedená záležitost, které jsem se měla vyhnout velikým obloukem. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zdrcující film se zdrcující atmosférou, plný rozhořčených, zrazených, divných a bláznivých lidí. Nechápu, co bylo účelem tohohle filmu, nechápu koho něco takového mohlo vůbec napadnout a nechápu, kdo sebral odvahu to natočit. Jakoby chtěl někdo odlehčit těžká dramata tím, že natočí jedno- ovšem přidá do něj navíc horu ironie, černého humoru a Levitta... Pořád mi ale uniká nějaká pointa toho všeho. Film je plný naprosto absurdních scén, ale také scén, které se tváří tak vážně, jak jen to je možné s pár zajímavými myšlenkami, životními moudry a možná i ponaučením. Tenhle film rozhodně není pro každého a já sama vůbec nevím, jak si ho zařadit, jak ho hodnotit a co si o tom vůbec myslet. Rozumím všem hodnocením tady- Pro někoho zajímavý film, pro někoho jiného to ale může být celkem urážlivé a nechutné čemuž se vůbec nedivím. ----"Life is like walking in the rain: You can hide and take cover, or you can just get wet."---- ()

Galerie (74)

Zajímavosti (6)

  • Inšpiráciou pre herca Josepha Gordona-Levitta pri stvárnení jeho postavy (Hesher) bol Cliff Burton - niekdajší basgitarista skupiny Metallica, ktorý zomrel pri havárii autobusu počas turné vo Švédsku v roku 1986. (tibenskym)
  • Do soundtracku byly zařazeny i písničky legendární americké metalové skupiny Metallica. Ta povolila použití svých skladeb proto, že jim postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně připomínala jejich zesnulého basáka Cliffa Burtona. (Dave63)
  • Použitý font písma názvu na plakátu odkazuje na font, který používá skupina Metallica. (Kroup4)

Reklama

Reklama