Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 1

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (445)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to prostě skvělé. Čekal jsem sice trošku větší odezvu z dílu prvního, ale zklamaný nejsem vůbec. Není to tak emocionální a dramatické jak jednička, ale čert to vem. Pookupační atmosféra, chudoba a nedostatek peněz na každém rohu. Ip se snaží založit vlastní školu, a tak musí do ringu se zdejšími mistry (výborna bitka na stole i když s trošku polemizujícím závěrem) a skončí to až u odplatného souboje v ringu, který je bombový (ale mohl být delší) a opravdu jsem nečekal, že někdo dá Ipovi takovou nakladačku. Mimochodem bitky jsou na vysoké úrovni, bez létání a podobných hovadin. Dívat se na Donnieho Yena a jeho wing chun je prostě slast. Jedno z nejlepších pokračování vůbec a nejlepší i s jedničkou ve svém žánru. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi věřit, že by mě dvojka dokázala opět nadchnout natolik, abych dal maximum hvězdiček, ale stalo se. Opět jsem podlehl kouzlu Wing-chun a celkové atmosféře filmu. Je logické, že už to není taková pecka jako jednička, především dějová linie je opravdu osekaná na minimum, taky narazíme ve filmu na několik klišé, pár propagandistických slov, ale nechme Čínu Čínou. Příběh Yip Mana mě jednoduše okouzlil a už teď se nehorázně těším na trojku, jak bude učit Bruce Leeho a vůbec - chci vidět zfilmovaný celý Yipův život. :-) 85% ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Yip Man 2 je lepší než první díl což není zrovna moc obvyklé. Děj je sice trošku předvidatelný, ale nevadí mi to, protože spolu s jedničkou to působí jako dokonalý celek. Druhý díl je trošku více akční než díl první a je to dobře, protože aspoň nejsou oba díly stejné a jdou lehce rozlyšit. Bojové scény jsou jedny z nejlepších jaké jsem kdy viděl a většina béčkových hvězd se může od sympatického Donnie Yen učit. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

21.8.2010 ~ Pokračování prvního dílu. Bohužel pokračování nezajímavější, nudnější a pro mě tak naprosto zbytečné. Nejsem ale fandou Bruce Lee ani bojových umění obecně. V opačném případě by mé srdce možná plesalo. Takhle je mu to fuk. ~ V prvním díle jsme poznali Yip Mana, mistra čínského bojového umění Wing Chung. Byl v jedné, bojovým uměním proslavené vesnici. Neučil, nepřijímal žáky. Svoji volbu změnil po příchodu japonských vojáků, kteří zotročili čínský lid a neměli s ním slitování. Yip man se stal brzy místní legendou, protože učil lid se bránit. Odplatou mu za to byla kulka po vyhraném zápase nad místním japonským velícím důstojníkem. Film končil odjezdem vážně zraněného Yip Mana pryč. Já měl za to, že umřel. ~ To mi ale bylo vyvráceno pro mě neznámou existencí druhého dílu. Ne, neznám Yip Manův životopis. Ne, neznám čínské dějiny, přinejmenším zdaleka ne tak dobře, abych bez problémů chápal tento film. Yip Man, člověk, který za několik let učil bojovému umění samotného Bruce Lee (nejznámější asijský herec v asijských třískačkách a mlátičkách, který byl tak dokonalý, až umřel při natáčení), je v tomto filmu najednou zdravý (bez vysvětlení) a žije se svojí rodinou v chudinské části Hong-Kongu. Má zde otevřenou školu, ale ani jednoho žáka. Manželka s jedním děckem a dalším na cestě hladoví a nemají peníze. Yip Manovi se daří konečně sehnat žáky, naráží ale na nevoli ostatních škol bojových umění. Musí zápasit s jejich mistry, aby mohl mít oficiálně svoji školu, po jejich poražení se ale dozvídá, že ještě musí platit poplatky, což odmítá. Škola se mu rozpadá, ale nějak zvláštně je mu umožněno hlavním z hlavounů všech škol tu svoji školu nadále provozovat. ~ Nevím jak, ale kde se vzali tu se vzali Angličané, kteří to tu mají na povel a všechny sdírají z kůže a peněz. Školní hlavoun s nimi má rozepře už déle. Všechno se ale vyhrotí, když je uspořádán boxerský zápas nějakého namyšleného anglického pablba, který školského hlavouna v zápase zabije. Yip Man se naštve a v dalším zápase vyhraje, což všichni vítají s jásotem Asi celá Asie, nebo co. Film končí záběry na malého Bruce Lee. ~ Film je nuda. V prvním díle byl alespoň nějaký příběh, tady se to jen mlátí, pak se to mlátí jako výzva a pak se to mlátí jako odveta. Okoukané, bez nápadu. Možná Číňané teprve nyní viděli Rockyho a řekli si, že by to nebyl špatný námět. Ale on byl špatný. Hong-Kong byl nezajímavý, důvody neobjevné, mlátičky jen odvarem prvního dílu. Vlastně obecně mi byla nějaká "Yip Mana" tady naprosto ukradená. Závěrečný proslov a vykreslení Angličanů trapné. Celé to tak byla nuda a zas jen nuda. A já nechápu, co vedlo Číňany natočit tenhle druhý díl. Zřejmě asi nějaká legenda o Yip Manu. Ta je ale v našich končinách, nebo alespoň těch mých, dost neznámá a tak existenci prvního dílu svého následovníka rozhodně celý film neutáhne. ~ Zbytečnost, slabota a zmar. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem tu dokonce měla stejně jako u jedničky jen čtyři hvězdy, které vycházely z velké části z toho, že sama chodím na tréninky Wing Chunu (v ČR Wing-Tsunu). Druhého Ip Mana jsem poprvé (a i jako první ze série o Ip Manovi) viděla tuším už v roce 2012 na letním soustředění s Wing-Tsunem , ale trvalo mi víc jak šest let a tak sedm-osm zhlédnutí, než jsem jej plně docenila - podobné to bylo i u jedničky. Je mi jasné, že příběh z jedničky spojený s válkou zaujal/zaujme víc lidí, protože je tam prostě ta válka (tohle téma bylo vždy populární, stačí se podívat na válečné filmy ve zdejších žebříčcích - tím samozřejmě nechci téma války nijak zlehčovat), ale mně je přece jen o něco málo sympatičtější příběh o tom, jak se Ip Man snaží prosadit v Hong-Kongu a založit tam školu Wing Chunu (během čehož dojde k vynikajícímu souboji Ip Mana s mistrem Hung Chun-Namem na stole, jedna z mých nejoblíbenějších scén) a jak nakonec bojuje s britským boxerem Twisterem nejen o svou čest ale i o svou kulturu - upřímně, to bylo napětí jak prase, to jsem u mnoha filmů nezažila, fandila jsem, jako kdybych v té aréně opravdu byla. Ale akce není jenom v těhle dvou částech, tak jako emoce je vlastně všude, druhý Ip Man jej jí až na nutné přestávky neskutečně narvaný. A Vy nestačíte žasnout nad tím, kolik úderů a v jaké rychlosti padá. K tomu ještě hraje výborná hudba, takže co víc si přát? Nic, tohle je dokonalost. P.S.: Dvojka jen potvrzuje, že nikoho lepšího než Donnieho Yena do role Ip Mana vybrat nemohli. Můj nejoblíbenější film o bojovém umění, který již navždy změnil můj pohled na asijskou kinematografii. 10/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Choreografiu bojových scén vytvárali Sammo Hung (Hung Chun-Nam) a Allen Lan Hai-Han. (Michal123)
  • Počeštěný název filmu Yip Man se shodou okolností shoduje se jménem režiséra. (Okara)
  • Bezprostredne po dokončení filmu Ip Man (2008) sa uvažovalo, že pokračovanie bude zamerané na vzťah majstra Yip Mana a jeho najslávnejšieho žiaka Bruca Lee. Tvorcom sa však nepodarilo vyjednať práva, a tak sa Lee objaví iba ako mladý chlapec na konci filmu. (Ernie_13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno