Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť tým, pre ktorých je film určený, musí pripadať príliš rozťahaný, so zbytočnými dramatickými odbočkami (rozpitvávanie Chanovej minulosti). A Jaden Smith by bol fajn v roli mladého nadšeného skateboardistu, ale tu je jedným veľkým omylom. Bitky sú dobré a finálny turnaj emocionálny, ale to sa dá povedať i väčšine dielov série Rocky, ktoré vás nezdržujú zbytočnou vatou. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V zasade viac pozitivnych prekvapeni ako tych negativ (Jayden, stopaz a ta povinna kozmopolitna neurcitost). Velmi sa mi paci, ze su tu vsetky povodne scenaristicke ingrediencie originalu, ovsem prenesene do noveho havu s novymi "tahmi" (referencnym prikladom nech je namiesto stareho malovania "hore a dole" tentokrat obliekanie a vyzliekanie bundy). A Jackie, ktory myslim nasiel dostojnu ulohu k jeho veku. 6-7/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plné klišé, ale i tak velmi sympatické. Hlavní hrdina ok, vedlejší charaktery rovněž - velmi dobré souznění a kvalitní dialogové scény. Akce solidní, souboje velmi pěkné. Jackie Chan konečně nehraje magory, ale charaktery hodné svému věku a zkušenostem. A stále se umí slušně ohánět, takže další plus pro něj. Pro děti do 15 let tohle musí být naprosto uchcávací podívaná. Dá se to pochopit. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Docela mě fascinuje, že lidé znalí originálu chválí závěrečný turnaj, když právě ten je největší podpásovkou pro kohokoliv, kdo zavadil o Avildsenovu osmdesátkovou srdcovku, a navíc je táááák špatně sestříhaný. Že neschopa Zwart pojede po totožném dějovém schématu, bylo jasné od začátku, že si ale Smithova famílie nechala scénář originálu okopírovat scénu po scéně, zvrat po zvratu a dialog po dialogu, to mě zcela upřímně nasírá natolik, že se snad půjdu uklidnit za barák trénováním jeřábího kopu, jemuž "whatthefakózní" a dráty nezapírající přemeto-kopanec nesahá ani po Macchiův palec na levé noze. Lehce se zamysleme, co přinesl updatovaný Karate Kid nového. Přinejmenším zarážející flirtování dvanáctiletých za zvuků Lady Gaga? Kung Fu zcuklé do svlékání a oblékání bundy? Nádherné, leč trochu kýčovité záběry Číny, dělající z komunistického pekla téměř ráj na zemi? Seriously, come on. Jestli tohle není ukázka zbytečného remaku, který nemá co říct, pak je Jirka Paroubek sexy od hlavy až k patě. Zwartův film uspokojivě funguje jen v momentech, kdy se bezostyšně vrací o 30 let zpátky, a jakmile chce říci něco vlastního, padá velmi rychle na hubu. Malý Smith je spíš příslib do budoucna (za 15 let bude jako táta), než žhavá supernova, Jackie prohrává s výjimkou "fighting skills" s Patem Moritou ve všech ohledech a Zwart je lama, která jinak než sterilně točit neumí. Tudíž se k vám emoce spíš plazí, než že by zasazovaly jeden úder za druhým. Jediný, kdo obstál se ctí je Horner, byť ani ten se proti Contiho orchestrálce nechytá. 5/10 s tím, že být o polovinu mladší a neznat originál, budu minimálně následující měsíc věšet bundu jako o život, ale nyní se rád vrátím k bonsajím a voskování a Elisabeth Shue. P.S.: Věta "Karate, Kung Fu, whatever" vystihuje přístup Zwarta a spol. naprosto dokonale. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Urcite mnohi z vas tomuto projektu neverili, tak ako aj ja a mozno ste boli aj mierne prekvapeni alebo aj sklamani, ale mne sa to celkom pacilo. Originalnu verziu KARATE KID (1984) som uz sice dlho nevidel, ale myslim si, ze sa jej tato nova verzia prinajmensom vyrovna. Aj vdaka dedicnemu-hereckemu talentu Jadena Smitha po rodicoch mal film par humornych, ale aj dramatickych situacii, ktore mladsie publikum moze zase nudit - (hlavne dialogove sceny), pretoze sa tesi iba na suboje kung-fu, ale naopak dospelak sa zase nemusi citit ako pri cisto detskom filme, pretoze Ralph Macchio z originalnej verzie bol vtedy o 10 rokov starsi, ako dnesny hrdina Dre Parker. Takze je to celkom mila oddychovka, len netreba od toho vela ocakavat. Prekvapenim pre mna bol neznamy reziser Harald Zwart, ktory natocil komediu RUZOVY PANTER 2 (2009) a preto som mal pochybnosti o jeho rezii... 27.07.2010 ______ Jaden Smith - (Dre Parker) +++ Jackie Chan - (Pan Han) +++ Taraji P. Henson - (Sherry Parker) +++ Wenwen Han - (Meiying) +++ Zhensu Wu - (Meiyingin otec) +++ Rongguang Yu - (Master Li) +++ Michelle Yeoh - (Trénerka Cobry) +++ Produkcia: Will Smith, Jada Pinkett Smith +++ Hudba: James Horner +++ (Videl v kine 27.07.2010) +++ ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • V Číně byl film uváděn pod názvem "Kung-fu sen", v Japonsku jako "Nejlepší kluk". (Coldrex)
  • Na začiatku filmu má Dre na stene nápisy, jeden z nich je 7/8/07 - 9th birthday. V skutočnosti mal presne vtedy deväť rokov herec Jaden Smith. (megajalec)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama