Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (164)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Jednička byla milá, kouzelná a úsměvná. Ze dvojky už se tohle všechno vytratilo, jak už to tak se sequely bývá. Pokles kvality je opravdu razantní, proto mě překvapuje, že se tady sešlo tolik briských špiček a že scénář opět napsala Emma Thompson. Vypadá to, že psaní scénáře dle předlohy jí jde líp než jeho vymýšlení. Ale pokud toto pokračování pustíte dětem, tak se určitě nudit nebudou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokračování příběhů nestandardní chůvy se mi líbilo víc než první film. Zatímco ten byl jen ujetě cirkusově pohádkový, v tomhle snímku se do dětské fantazie přimíchávají ozvěny reálného světa a zásadně ji ovlivňují. Válka a hrozba chudoby jsou patrné i pod vším tím blázněním s čuňátkovskými akvabelami, staropanenskými vražedkyněmi nebo krkající kafkou, která miluje tmel. Představivost je způsob úniku, ale když nad hlavou začnou lítat nepřátelské bombardéry, matka je na zhroucení, otec se ztratil ve válce a rodina se rozpadá, pak se i sny mění a je nutné začít něco dělat. S kouzelnou chůvou na své straně to sice jde snáz, ale i tak musí děti dokázat, že ony samy mají odvahu, soucit a pochopení. /23. 12. 13./ ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jakože pokračování, o něco horší než první díl, ale né tak moc, aby se to nějak extrémně projevilo v hodnocení. Nemám rád takovou tu starou herečku, která vypadá jak Michael Caine - Maggie Smith - a navic jsem ze začátku myslel, že hrála i v jedničce tu jejich tetičku, ale to se mi jenom spletla s "Jessicou Fletcher" Angelou Lansbury - jinou hnusnou starou bábou. K ději: zakomponování do 2. svět. války se mi moc nelibilo, ale něco jo, ale spiš ne. Taky ty kouzla a prasátka a nevybuchlá bomba a tak... Nehodilo se mi to tam. Ale co už. Přišel, viděl, vickrát už nechtěl. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Mnohem méně vtipné, mnohem méně půvabné, o to více bizardní. Například scéna s prasátky byla fakt ujetá, vymahačky byly taky dost přes čáru (byť jako nápad to nebyl úplně marný). Vůbec jako celek to o proti prvnímu dílu bylo podstatně křečovitější. Takový průměrný televizní počin na nedělní dopoledne. 50%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate nejde o príliš horší film ako minule. Pretože aj v jednotke bol úvod okolo neposlušných detí hrozne otravný. Ale priznávam, že tu je otravnejší (navyše plný trikov). Ale... Celkom sa mi páčilo pozadie vojny a keď sa vyjasnila zápletka (hocako infantilná), išlo o celkom vtipné dielko. Sčasti len prerozprávanie zápletky prvého filmu, ale na 50% má film s prehľadom... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)

Reklama

Reklama