Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank jeho druhé já udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň. A jak tohle dopadne? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (604)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je pro takové role velmi adekvátní představitel. Jeho policista s rozdvojenou osobností, je vedle vulgárně mluvících černochů, asi tím nejvýraznějším z celého filmu. Je to taková skládačka hodně hrubozrnných gagů a obhroublý humor bratrům Farrellyovým nikdy nečinil potíže. Kdyby se film smrskl na přijatelnější stopáž, asi bych se bavil víc. Několik gagů je opravdu dobrých a jako celek by to fungovalo, kdyby se pořád jen nesázelo na to, jak co nejvíce dostat diváka do kolen gagem, který v jiných filmech dosud nebyl k vidění. Pořádná zápletka filmu citelně chyběla, ale tak to už se stejně nenapraví, tak nemá smysl nad tím bádat. Naprosto úděsný je dabing a Dejdar by už nikdy neměl dabovat, rozhodně ne Carreyho, za otřesný nehodící se hlas bych ho vystřelil z trenek. Jedině Tůma je specialistou na nepřekonatelně groteskního Carreyho. 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bratři Farrellyové samozřejmě nenavázali na své nejlepší kousky Blbý a Blbější nebo Něco na té Mary je. Ale na druhou stranu návrat Jima Carreyho se opravdu povedl a opět nám zde předvedl několik svých typických kousků. Navíc když člověk uváží že role Charlieho/Hanka následuje po Truman Show, Muži na Měsíci, tak se není čemu divit že Jim se chtěl trošku vyblbnout. To se mu povedlo na jedničku. 70% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najobľúbenejšia komédia. Veľa vtipných scén. Taktiež rozhodne jeden z najlepších filmov s Jimom Carreym. Vynikajúce výkony ďalších hercov vrátane Renée Zellwegger a Chrisa Coopera. Jimovi traja veľmi vzdelaní synkovia s vybraným slovníkom a Jimova rozpoltená osobnosť, to všetko je dôvod, prečo sa na film pozrieť. Ja osobne som ho videl už niekoľkokrát a nikdy ma nesklamal ..."Ďakujeme že ste pozerali tento skurv*ný film". PS: slovenský dabing je úžasný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey v dvojulohe bohuzial neznamena dvojnasobok zabavy, ale naopak. Pokial je na scene Charlie, tak je to riadna nuda, pretoze sa Carrey snazi hrat seriozne a naviac este nudneho slusneho loosera. Na druhej strane, akonahle sa objavi skazeny Hank, tak je to vrchol zabavnosti. Kazda jedna jeho scena je nezabudnutelna. Najlepsia je ta prva. Vagiclean a scena s kojacou zenou vladnu. Skoda, ze ma Hank tak malo priestoru. Z ostatnych postav su este zabavni traja fuckujuci negri sko Charlieho synovia. Zvysok hercov je rovnako nudnych ako ustredna romanticka linia. Chemia medzi Carreym a Zellwegerkou je nulova. Vysledne hodnotenie je sice priemerne 3*, ale rozhodne to nie je priemerne zabavna komedia. Prave naopak. Je strasne nevyvazena. Neskutocne zabavne sceny sa striedaju s nudnymi. Keby Charlieho po nutnom uvode nahradil az do konca Hank, tak to mohla byt strasne zabavna uchylna komedia. Na Carreyho v podani Dejdara som si nikdy nezvykol, ale Bohdan by dnes uz sialeneho Hanka podla mna nedal. 5/10. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jojo, Carreyho grimasy prostě nejsou to pravé ořechové, i když se musí nechat, že svou dvojroli sehrál bravůrně! Carreyho grimasy působí jako levné vtípky a celá ta estráda pak vypadá, jakoby přehrával. S protějškem Zellwegerovou taky nebylo něco v pořádku, asi cítila, že v Jimově přitomnosti hraje jaksy druhé housle. A tak i jejich románek nemá tu jiskru, která by mezi nimi přeskočila. Slabší roadmovie s pomatencem Carreym. 40% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (21)

  • V scéne, kde Charlie (Jim Carrey) saje mlieko z prsníka ženy, ktorá dojčí svoje dieťa, sa skutočne jedná o prsník herečky Shannon Whirry. Scéna sa točila viackrát a Jim sa jej zakaždým ospravedlnil. Podľa jeho neskoršieho vyjadrenia to bola preňho veľmi nepríjemná a ponižujúca situácia, preto mal požiadavku aby sa pri filmovaní zúčastnil len nevyhnutný štáb. (T0M0)
  • "Irene" se z řečtiny překládá jako "klid". Irena (Renée Zellweger) se ve filmu neustále snaží uklidnit obě osobnosti – Charlieho i Hanka (Jim Carrey). (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama