Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chvílemi smutná komedie o rodině, která koupila vilu i s cizím dědečkem... V jedné vile bydlí velká rodina – manželé Květa (A. Kreuzmannová) a Evžen (J. Hálek) se synem (J. Hrušínský), snachou (T. Medvecká), jejich dětmi a dcerou Zdenou (L. Zedníčková). A s jedním úvazkem na dožití v podkrovním pokojíku – starým dědečkem, nikoli vlastním. Děda (R. Hrušínský st.) by už mohl být v ústavu, protože i doktor (P. Pelzer) musel usoudit, že není při smyslech – slaví Vánoce v létě, svými rozmary trápí celou rodinu, jenže ho nakonec všem bylo líto, a tak v domě zůstal. Dům je velký, ale pro tak širokou rodinu je i tahle vila prostě malá. Zvlášť když se Zdena rozhodne vdát a porodit potomka… (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bydlet pod jednou střechou s takovejma šílenejma a hysterickejma lidma, tak bych asi po chvíli musel buď zabít je, nebo sebe. Jinak docela zajímavej pohled do časů tapet, mulletů a všeobecně příšerný módy. Taky v tý době už bylo možný tehdejší režim i trochu kritizovat a ne jenom všechno vychvalovat, takže žádnej socialistickej ráj, kde každej dostane byt zadarmo, se fakt nekonal. Jinak z herců byl tradičně nejlepší Rudolf Hrušínský, přestože moc prostoru nedostal a v podstatě skoro celou dobu jenom leží v posteli. Na druhý straně jsou tam i vyložený antitalenti. Občas nějaký vtipy dobrý, občas vyloženě trapný. Vzhledem k tomu, že film má necelou hodinku, tak to uteklo docela svižně. Suma sumárum - průměr. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit s označením komedie, zasmál jsem se asi dvakrát, ale to spíš absurditě situací. A rozhodně bych to nevysílal v neděli dopoledne. Na to to má dost drsný konec...jinak nemohu souhlasit ani s některými recenzemi...dědky by nemoh nahradit němý kůň, to by fakt ten film neměl středobod. A nikdo netvrdí, že socialistický ráj hned každému dával byt...byly podniky, které měly podnikové byty...stačilo se tam upsat a byt byl okamžitě (vlastní rodinná zkušenost) a pak byly pořadníky, směny a tlačenky. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie s ne pokulhávajícím, ale kulhavým scénářem, je ozdobena takovými hereckými výkony, že hravě sejme kdekterou inscenaci se špičkovým scénářem. Naprosto nemohu souhlasit s kOCOURem, že Rudolfa Hrušínského mohl nahradit kůň. Mohl, to je sice fakt, ale pak by tato inscenace nestála ani za polovinu zlomené domácí obuvi. Hrušínského minimalistické herectví je zde naprosto dokonalé a nám, jeho obdivovatelkám, nezbývá, než při pohledu na toto Umění jen blahem chrochtat. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hynek Bočan rozehrává hru neméně podobnou reality show. 3 páry + 2 děti + 1 dědeček = velká ponorka. Tato pěkná tragikomedie vás přesvědčí o tom, jak to v takových rodinách může chodit. Zároveň se dotýká citlivého tématu - staří - tak mrazivě přesně, že v některých okamžicích jsem žasl. Hádky jak to bude s dědkem, jestli ho dají do ústavu... Tohle můžu doporučit každému, kdo si myslí, že žije ve velké rodině. Možná vám po skončení filmu dojde, že na tom nejste tak špatně. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Odlesk doby, lidí i tehdejší zábavy. Škoda, že toho Hrušínského není víc a že tam prostě jenom existuje - bez hlubšího významu a bohužel i pointy. Stejně tak by na půdě mohla stát stáj s němým koněm, pro film by to mělo zhruba stejný význam. Jinak ale celkem svižné a na Bočana a tehdejší dobu překvapivě odvázané. Byt za 1500 plus inkaso a tapeta "zvenku" pobavily. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama