Reklama

Reklama

V režijním debutu známého herce Václava Postráneckého se ocitneme na jednom krásném, ale opuštěném venkovském sídle. Přijíždí sem zástupce pojišťovny Jeremy Heartley, aby zde uspořádal pozůstalost po zemřelém Simonu de la Mere. O nebožtíkovi toho moc neví a místní starousedlíci Mapleovi jako by před ním něco tajili. Zdá se, že starý dům nebude tak úplně opuštěný. V každém případě se tu dějí podivné věci a vládne tady tajemná, hororová atmosféra. Heartley se setkává s malým chlapcem jménem Travis, který ho stále pronásleduje. Travis je přízračným duchem tohoto domu, přinášející neštěstí a zkázu. Postupně Heartley odkrývá záhady kolem starého domu. Především však skládá mozaiku osudů a vztahů jeho dřívějších obyvatel… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Uvažuju dokonce i nad čtyřma hvězdičkama, protože je tam pár skutečně silných, vypointovaných emotivních scén. Jen určitý druh čecháčství mi tam vadí...Nejvíce rušivá je scéna, kdy František Němec má vizi či halucinaci jedoucího kočáru a šílí, to bylo možná nadbytečné. Ale režijně Postránecký překvapil, protože místy funguje i atmosféra a herecky to drží především Somr a Němec. I pár lekaček se dočkáme....Škoda jen, že se příběh neodehrává v jiné době...třeba taková 50. léta by mu slušela víc.... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hele, kdo by to byl řekl, že někdo v čechách dokáže natočit pravověrný horor a že ten někdo na režisérské židli bude Václáv Postránecký (!), obvlášť když ten horo není vůbec špatný! Ovšem hlavní mínus je že totálně neoriginální a na mnoha místech je to téměř doslovná předělávka původní ženy v černém (no dobře, sice tady žádná žena v černém není, ale to je to nejmenší. A já ji stejně jednou dokoukám, fakt). Vlastně je to docela povedený film, vypadá dobře a má krásně dobové propriety (drožka, oděvy) které ovšem zcela nesmyslně zabíjí detaily jako plastová rychlovarná konvice, nebo plastový tlačítkový telefon, což dokáže solidně zatočit s jakoukoliv atmosférou a působí to asi stejně esteticky, jako kopa chcíplých krys, kterým někdo na hřbety připevnil malé sedla.´zaokrouhleno dolu hlavně za nepřiznané vykrádání. " že já idiot si tu whisku nepřivez už ráno... " PS: divadelní hra, jež byla předlohou vůbec nemusí být špatná ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Jediný film, který natočil populární herec Václav Postránecký a je z toho naprosto skvělý strašidelný příběh, který mi zpracováním v mnoha věcech připomíná anglický film The women in the black. Když jsem Travise viděl poprvé, byl jsem doslova vystrašen a i po dalších shlédnutích ve mě zůstává ten mrazivý pocit. Je to perfektně atmosférický a komorní snímek, který stojí na budování atmosféry a na perfektním představiteli hlavní role - Františku Němcovi. Skvělý je i nerudný Josef Somr. Všemu dominuje perfektní staré sídlo, jakoby opravdu vypadlo z míst staré Anglie. Hodně důležitou roli hraje i hudba, bez které by snímek neměl tu správně ponurou atmošku. Kamera Vladimíra Opletala rovněž nemá chybu! Já jsem naprosto spokojen a film Travis beru jako čistý horor, podobně jako televizní snímek Hrabě Drakula s Iljou Rackem. ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Brr, ještě teď mám z tohohle televizního dílka husí kůži. František Němec hezky předvedl pomalu šílícího zaměstnance realitní kanceláře. Možná by bylo lepší, kdyby byl děj zasazen do 20.-30. let. Časté používání moderního tlačítkového telefonu atmosféře jenom uškodilo. Na to, že je to první a jediný režijní počin Václava Postráneckého, jedná se velmi zdařilý horror. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že i v našich luzích a hájích lze vytvořit kvalitní horor anglického typu. Opuštěný starý dům, děsivé tajemství, mrazivá hudba (píseň) a vynikající František Němec. Václav Postránecký obstál i jako režisér na výbornou. Chudší výprava se sice přehlídnout nedá, ale to je to poslední, co bych filmu tohoto druhu vytýkal. 85%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Václav Postránecký se při svém režijním debutu sice jako herec před kamerou neobjevil, ale propůjčil při telefonickém hovoru hlas nadřízenému pana Hurleyho. (Tom_Lachtan)
  • Dům, ve kterém se odehrává celý děj, se nachází v ulici Sokolovská 7 v Šilheřovicích. [Zdroj: filmovamista.cz] (pornogrind)
  • Během noci se Jeremy (František Němec) svalí z pohovky a zůstává ležet na zemi, ráno se ale probouzí opět na pohovce. (tzv)

Reklama

Reklama