foto

Barbora Kodetová

  • nar. 6.9.1970 (47 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Následovatelka hereckého rodu, pravnučka herců Vendelína Budila a Jiřího Steinmara, vnučka herečky Jiřiny Steinmarové, dcera herce Jiřího Kodeta, neteř herce Kristiána Kodeta se narodila v Praze a dětství prožila v Těptíně u Velkých Popovic. Vzhledem k herecké tradici její rodiny se snad ani nemohla rozhodout jinak, než pro studium na Pražské konzervatoři (1990 - 1995). Při studiích se stala člekou hereckého souboru činohry v Národním divadle v Praze (1991 - 1996). První velkou divadelní rolí ji poctil režisér Jiří Menzel v porevolučním období. Hrála Poli v Žebrácké opeře.

Do roku 1998 se zabývala herectvím v divadelním spolku Kašpar a ve Viole. Poté odešla do divadla v Mladé Boleslavi a v roce 2000 se vrátila do Prahy, kde se s ní můžeme setkat ve Švandově divadle, v Činoherním klubu a Kašparu.

Vedle divadelních rolí je známá i z filmů UČITEL TANCE, RIVERS OF BABYLON, ÚTĚKY a jiné, stala se jednou z nejvýraznějších postav první řady seriálu REDAKCE. Pro svůj atraktivní vzhled a slovanský šarm je často vyhledávána zahraničními produkcemi. Zazářila v TV seriálu DUNA režiséra Johna Harrisona.

V současnosti žije s houslistou Pavlem Šporclem. Barbora Kodetová porodila hudebníkovi holčičku Violetu dne 26. července 2007.

Pavla "Pussycat18" Kulhavá

Herecká filmografie

Filmy

2013 Colette
2009 Peklo s princeznou
Synova válka (studentský film)
2006 Tristan a Isolda
2004 Princ a já
2003 Útěky (TV film)
1999 Starkare, Den
1998 Rivers of Babylon
1997 Travis (TV film)
1996 Na hraně (TV film)
Poe a vražda krásné dívky (TV film)
1995 Posel (TV film)
Rok na vsi (divadelní záznam)
1994 Učitel tance
1993 Hora jménem Andělská (TV film)
Princezna Fantaghiró 3 (TV film)
1992 Nikdy nekončí (TV film)
O dvou sestrách a Noční květině (TV film)
O myrtové panně (TV film)
Princezna Fantaghiró 2 (TV film)
Vítr na konci léta (TV film)
1991 Tajemství (TV film)
1989 Čajová Julie (TV film)

TV seriály

2017 Mordparta (TV seriál)
Potomek (S02E01)
2016 Přístav (TV seriál)
Kozel (S02E16)
Dotočná (S02E15)
Modelka na půl úvazku (S02E14)
další epizody (6)
2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Návrat staré lásky (E05)
Opožděná vražda (E04)
Nehoda paní učitelky (E03)
další epizody (5)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Rodina (S01E08)
Válka pokračuje (S01E07)
Střelec (S01E06)
další epizody (5)
Bez hranic (TV seriál)
The Velvet Glove (S02E07)
Nevinné lži (TV seriál)
Vedlejší příznaky (E10)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Chromozom (E06)
2004 Redakce (TV seriál)
Tam a zpět (S01E13)
Právo na práci (S01E12)
Mimo realitu (S01E11)
další epizody (13)
2003 Děti planety Duna (TV seriál)
2000 Duna (TV seriál)
Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
1999 Hříšní lidé města brněnského (TV seriál)
1997 Arrowsmith (TV seriál)
1995 Aneta (TV seriál)
1987 Počkej si na bílé štěstí (TV seriál)
Pavel (E04)
Klára (E02)
Robert (E01)

Dokumentární

2014 Tajemství Jiřího Kodeta (TV film)
2006 Předčasná úmrtí: Já si ten život sním syrovej (TV film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Světla ramp : Pocta Barrandovu (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
2007 Vánoční posezení u muziky (TV pořad)
2006 Žito (TV pořad)
2005 Pošta pro tebe (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace