Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré sci-fi odľahčené štipkou humoru, ale zároveň s pôsobivým finále. Atmosféra je zo začiatku uvoľnená, ale postupne sa ju podarí vygradovať. Hudba v štýle jednoduchej elektroniky a kreslené efekty tomu dodávajú zvláštne čaro, ktoré som ešte pri žiadnom zo starších filmov nezažil. Určite stojí za pozretie, miestami to pripomína Star Trek, Vesmírnu odyseu, ale aj Votrelca. 80 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Stáří snímku je sice hodně znatelné a v některých místech i rušivé, ale za myšlenku a temnou atmosféru by se nemusel stydět ani Steven Spielberg v dněšní době. Leslie Nielsen v hlavní roli vystupuje jako velký charakter, robot Robby je doslova ikonický a pohledná Anne Francis v krátké sukni je zpestření par excellence. Totožnost toho tajemného a dlouho očekávaného nepřítele mě tedy dost zklamala, ale na 50. léta přesto působí tenhle film docela převratným dojmem a je natočen tak zajímavým způsobem, že ani na chvíli vyloženě nenudí. Jít na to v té době do kina, asi bych si cvrnknul vzrušením do kalhot.. 70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,9miliónaTržby USA $3,000,000Tržby Celosvetovo $3,250,000║ 50roky minulého storočia sú veľmi bohaté na budovanie sci-fi žánru, je tu cítiť dosť veľká tvoriteľská základňa od ktorej sa rázne odvíjala budúcnosť tohto žánru a jeho samotné napredovanie, to bolo citeľné hlavne koncom 70.rokov vďaka režisérom ako Steven Spielberg a George Lucas. Tento film prináša dobrodružstvo záchrannej posádky na nevyspytateľnej planéte obývanej len vedcom a jeho dcérou. Toto sci-fi ma citeľné prvky horroru ale rovnako tak aj takého odľahčeného príbehu, kde je snaha o takú vtipnosť scén, hlavne vtedy keď sa na scéne objavuje robot Robby, toho si samozrejme musí každý obľúbiť a nielen pre to že dokáže vyrobiť z malej vzorky alkoholu až 60galonov Whisky. Po trikovej stránke sa jedná o dosť solídne zvládnutí projekt, nemá žiadnu výraznú rušivú stránku, k tomu je príbeh dosť zaujímavý, aj keď dej by potreboval trošku lepšie rozviesť, lebo ponúknutá téma s prvkami tajomna upútala. K tomto filmu by sa dalo ešte povedať, že v určitom hľadisku ide o predchodcu seriálu Star Trek. /75%/ ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Zakázaná planeta je velmi zajímavý snímek, který se na první pohled může zdát dnes už jako klasická sci-fi z doby, kdy takové filmy Hollywoodu přímo vzkvétaly, ale opak je pravdou. Nesmrtelnost tomuto dílu zaručuje jistá filosofická rovina, kterou propujčuje shakespearovský námět, potom úctyhodné speciální efekty, které dosahují vynikající kvality a to ještě dokonce 12(!) let před premiérou Odysey a Leslie Nielsen ve vážné roli kapitána Adamse. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

nekdy zaplnovani mezer ve znalostech prehistorickych scifaren stoji celou galaxii odhodlani. ja osobne jsem toto uz hooodne ulezele dilo na jedno posezenicko nezvladl k tomu se cestne priznavam. Kdybych zil pred padesati lety a sedel nekde v kine na premiere asi bych si misto popkornu kousal nehty a byl bych ze vsech tech nadhernych interieru a paacek,robotu a lejzrovych strikadel vyblikanej jak na prasku bohuzel dnes uz to neni ono. Anne Francis kocka je to jo :)ale klub nadraznich rebelu by se asi preci jen schodl na tom, ze robot co si na pockani vycuca z prstu 60galonu whiskey je mnohem rajcovnejsi:) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (27)

  • Zakázaná planeta bývá označována jako první sci-fi film, který disponoval opravdu velkým rozpočtem. Filmy tohoto žánru nebyly do té doby brány příliš vážně ze strany velkých filmových studií, ale úspěch Zakázané planety ukázal, že velkoryse financovaný sci-fi film může být úspěšný. (Dreadd)
  • Model lodi, stejně jako robot Robby a jeho pozemní transportér, byly později použity např. v seriálu The Twilight Zone (1959). (HellFire)
  • První mainstreamový film, jehož hudba vznikla pouze pomocí elektronických nástrojů. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama