Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (1 020)

H34D 

všechny recenze uživatele

Solidní výprava do magického středověku a příběh, který nehraje úplně druhou kolej znamenají, že Your Highness nebude stát a padat pouze na pubertálních a sexuálních vtípcích, a tak možná v místech, kde se není čemu smát, nebude obecenstvo ještě odvracet zrak a sluch. Přesto bych to s tím chválením nepřeháněl, pořád jde o primitivní zvrhle-pohádkovou výpravu za odpaněním, která postrádá hlubší smysl. Mnohem horší však je, že film postrádá i pořádnou dávku humoru, aneb pokud jste viděli trailer, viděli jste skoro všechno. Film je sice ujetý, ale mrzí mě, že se scénářem si nehrál ještě někdo ujetější. protože tady toho šlo nacpat víc... 5/10 ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu rozhodnutí tvůrců zobrazit tento příběh s tolika vulgarismy a místy až s nevkusným humorem. Celý film jsem se ptala, skutečně by nefungoval příběh i bez toho? Pod tím vším se totiž opravdu skrývá pěkný dobrodružný příběh. Vím, měla to být parodie a bez toho vulgárního humoru, by asi vznikl film plný klišé, který převzal všechny věci z různých pohádek a dobrodružných filmů široko daleko. Jako parodie film může fungovat, ale musí se brát s velkým nadhledem a to já nedokázala. Z hereckého obsazení rozhodě nejlepší Natalie Portman, James Franco silně nepřirozený. Nemyslím si, že bych se na film podívala někdy znovu. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

To je pre teba, Stano21! N-E-CH-U-T-N-É !!! Odporná, vulgární, trapná oplzlost, kterou snad tvůrci ani nemysleli vážně. Jako katolický fanoušek krásné a láskyplné fantasy, jako například Narnie nebo Bible, jsem do krajnosti pobouřen! Autor tohoto lascivního škváru je nepochybně posedlý satanem a shoří v pekle. Nedávno jsme to zrovna probírali na středečním srazu křesťanské mládeže a i ostatní hoši angažovaně souhlasili, že by se tato zvrácenost měla okamžitě přestat promítat! Vždyť dokážete si představit, že by něco takového mohly, nedejBože, třikrátZdrávas, vidět třeba vaše děti, kterým tak snaživě od malička vštěpujete víru a lásku a poté těm jejich nevinným, čistým duším nějaký ďáblův přisluhovač naservíruje takovouto nebetyčnou ohyzdnost??!! Už aby byla neděle a pan Farář jim na mši prakticky vysvětlil, jak správně držet Minotaurův roh! Musíme být silní, bratři v Kristu, a společnými silami odolávat nástrahám pekelným, které se snaží rozvracet naše semknuté šiky! ... A jedinečný zážitek mi kupodivu nezkurvila ani ta šeredná parodie na herečku - Natálka. Zajímavé komentáře: verbal ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Kvůli takovým filmům miluju Hollywood. Vždyť kde jinde odklepnou adaptaci mokrého snu zhuleného hráče Dračího doupěte, napumpujou do ní desítky miliony dolarů a se scénářem protkaným neodolatelnými vulgaritami nechají improvizovat první hollywoodskou ligu, reprezentovanou Jamesem Francem a Natalií Portman? Nikde. A nikde jinde si také nepohlídají, aby se z výsledného materiálu nestal sled obhroublých scének bez návaznosti a tempa. Princ a pruďas neztrácejí drajv ani na chvilku. Víc takových skopičin za 50 milionů dolarů! 85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úchylná, velkolepá, bláznivá, šílená, sprostá, chvílemi odpudivá, nekorektní, přehnaná, ale především...zábavná tahle fantasy komedie je. Člověk vidí ty nádherné, historické scenérie nebo úžasnou hudbu v pozadí a myslí si ,že se jedná o velice pěknou a milou fantasy komedii, která tady hodně dlouho nebyla. Jenže pak se objeví z jedné strany nadrženej princ, z druhé strany nadrženej čaroděj a Vy si okamžitě uvědomíte, že ačkoliv se tenhle film tváří hezky, bude prostě sprostej jako ta kráva na tý pastvě. Takže nebude pro každýho. A pokud je v tomhle ohledu jinej, určitě si zaslouží pozornost. Protože pokud Vás tenhle film ze začátku neodpudí, určitě si ho okamžitě zamilujete. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v severoirském Belfastu, a to od začátku léta do října roku 2009. (Brousitch)
  • Film měl z větší části negativní ohlasy. Na agregátoru filmových recenzí Rotten Tomatoes měl v celkových 96 recenzích hodnocení 24% a u vybraných recenzí „nejlepších kritiků“ 10%. Richard Roeper dal filmu známku C+. Přestože byly nějaké části filmu vtipné, kritizoval akční sekvence a zvláštní efekty. Andrew O'Hehir z webového portálu Salon.com o filmu řekl, že pár hodin po jeho zhlédnutí filmu přemítal nad tím, jestli to není nejhorší film všech dob. Roger Ebert a Peter Travers dali filmu jednu hvězdičku ze čtyř. (Čiban)

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno