Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

Flego 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že príbeh je väčšinu zasadený do írskeho vidieka a je to práve príroda, ktorá dotvára romantický kolorit. Chémia medzi neokukanými hlavnými predstaviteľmi funguje tak akurát, humor je skôr roztomilý a príjemne hladí po srdci. Pochopiteľne, že v podobnom žánri je problémom vymyslieť niečo úplne nové, preto som vďačný za zopár scén, ktoré vybočujú zo série tých presladených. Hoci útrapy, ktoré Anna ( rozkošná Amy Adams ) musí prežívať na svojej ceste do Dublinu, sú nekorektne prehnané a zrejme mal scenárista ťažké srdce na ženy, práve tieto peripetie robia tento film tým, čím je. Ja som sa pobavil a určite sa s Priestupným rokom ešte stretnem. Nielen v kalendári. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Amy Adams je tu protivná a hnusná, Matthew Goode těžkotonážní uspavač hadů. Vzájemná chemie neexistuje, na nějakou romantiku tedy zapomeňte rovněž. Stejné je to s humorem, ten se jaksi nedostavil. Všechny skoro-vtipy jsou předvídatelné, ohrané, špatně podané a prostě zoufalé. Jediné body si snímek zaslouží za pěknou Skotskou krajinu, ale to si radši pustit dokument od National Geographic, tohle je na usnutí. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná romantická road movie, kde slečna chvátá za svým vyvoleným, aby zjistila, že toho pravého už našla. Kupa klišé a scény, které jste již mnohokrát viděli v jiných průměrných filmech podobného ražení. Jediné, co činí tento kousek originálním, jsou patrně lokace natáčení. A jelikož Irsko a Skotská vysočina jsou má CPU záležitost, alespoň něčím se trefili do mého šálku čaje. Tedy i přes veškerý ten patos je to docela fajn odpočinková záležitost. 60% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ano, je to komedie jako každá jiná, nenabízí vám nic, co byste už nikdy neviděli. Jak se bude děj odvíjet je jasné od začátku filmu, vtipné chvilky jsou už stokrát natočené, ale mě to baví, baví mě se na tyhle filmy dívat, baví mě se tomu smát a dokud se tomu budu smát, budu kroutit hlavou nad všemi kdo na tohle nedokážou zapomenout. Každý se potřebuje odreagovat a přesně tohle ten film splňuje. Ovšem, je to v celku průměrné, ovšem dávám 4* přičemž jednu navíc přihazuji za naprosto úžasnou Irskou krajinu a za kufr se jménem "Luis". "Já nevěděl, že mluvíš plynně kravsky" ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem se bavila fakt dobře, z několika důvodů: 1. Nic jsem od toho nečekala; 2. První verze, kterou jsem zhlédla, byla pro slabozraké (pro ty, kteří žádný takový film neviděli, neustále tam někdo komentuje, co kdo dělá, nejlepší byl komentář- Anna se lehce usmívá -> Anna se neusmívala vůbec); 3. Druhá verze, kterou jsem získala den poté, byla již v pořádku, ale ve francouzštině, také zážitek; 4. Třetí verze kupodiva byla úplně o.k., krásná angličtina a irština. Jsem tudíž důkazem, že na film se dá dívat i tři večery po sobě, Matthew Goode je prima šašek, jen ho měli před natáčením ostříhat. To, že víte, co se stane, dříve než se to stane, je vedlejší. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)
  • Filmovalo se v Dublinu. (M.B)
  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)

Reklama

Reklama