Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Znáte to: i když vám po něm doposavad bylo vždycky zle jak psovi, a dobře víte, že vám bude zle zas, prostě jednoho dne neodoláte a ten Veselý segedín si dáte. A už v polovině porce víte, že vám bude zle. Já to takhle mám s americkými filmy ze studentského prostředí. Jestli je to střední, vysoká nebo zvláštní škola, je úplně jedno, protože se stejně nikdo neučí. Všichni mají plné ruce práce s láskou nebo vraždícími monstry (nejlépe obojím). A tady je to stejné. Sárinka je takový sluníčkový človíček, čtyřiadvacet hodin nastartovaná stát se nejlepší kamarádkou kohokoli a čehokoli. Prostě na zabití. Bohužel její slibná spolubydlící Rebecca se k tomu vraždění ne a ne odhodlat a většinu filmu se věnuje strašidelnému zírání, strašidelnému zhasínání ve sprchách a ukrutně strašidelnému telefonování. Závěr je snad i trochu dramatický, má ale jednu nevýhodu. Když se k němu film konečně dovleče, divák už sladce spí. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc, tohle opravdu nebylo moc povedené. Celou dobu jsem měla neodbytný pocit, že už jsem to viděla jinde a lépe. Mladé hvězdičky mě moc neberou, nejzajímavější pro mě byli proto dva herci z Titaniku - chlípný profesor Billy Zane (i když nechápu, jak ho ta nedomrlá dívčina mohla svést během minuty) a v roli matky Frances Fisher, která ve svých téměř 60 letech vypadá mnohem líp než před 14 lety, když hrála matku Kate Winslet. P.S. Myslím, že vím, kterou Spolubydlící se tvůrci inspirovali (http://www.csfd.cz/film/8179-spolubydlici/) ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Totálně prázdných 93 minut. Scénář, jako kdyby napsala zakomplexovaná středoškolačka o malé přestávce, totiž nabízí přesně NULA zvratů, a od začátku do konce se tak veze na vlně "moje spolubydlící je retardovaná píča". Divák může akorát pasivně sledovat jakým způsobem si na kom pochutná a jelikož i tady ukázala kreativita scénáři velký fuckáč, nestojí ani tenhle zvrácený koníček za nic. Když k tomu přidám ochotnické výkony seriálových lalinek, úžasně plochou režii Christiansena, který filmu dodal snad ještě zápornou přidanou hodnotu a celkové stupidní ražení téhle plastikové zápletky, dostávám zlost na moment, kdy mi byl The Roommate doporučen. Cuddles got out . ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Když divák řekne po filmu o jedné z hlavních postav respektive o herci,který ji hrál - tahle role mu/ji nesedla , tak je to výrazem toho,že ji herec/herečka dobře neztvárnil.Ovšem opak je pravdou. Psychicky labilní Rebecca ztvárněná věrohodnou Leighton Meester je brilantní!Vše zlé co provedla dělá hlavně pro to,aby získala přítelkyni,která ovšem pravděpodobně nesmí mít svůj osobní život.Jako obzvlášt perfektní scénu z tohoto snímku oceňuji tu lehce lesbickou líbačku :-D.Popravdě bych se na ten film možná ani nedívala nebýt jí,jelikož pro ni mám slabost.Nesmím opomenout taky perfektního a pohledného Cama.Z čeho se mi ovšem otáčel žaludek byla scéna s kočkou v sušičce a bylo mi ji značně líto.Ale takovou spolubydlící bych si rozhodně nepřála.Akorát je škoda,že se Leighton Meester a Nina Dobrev nepotkaly i v jiném snímku. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Spolubydlící není ani horor, ani thriller, není to prostě nic. Naprosto mizerný a předvidatelný scénař. Režisér asi nevěděl jakým směrem chce, aby se film ubíral. Doufal jsem aspoň v průměrný thriller, ale tohle byl těžký podprůměr. Herecké výkony rovněž katastrofa. Casting na americké horory asi probíhá stylem : Projděte se v plavkách a kdo má lepší postavu, toho vyberem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Když dívky odcházejí z galerie umění, zastaví se u graffiti a vyfotí se spolu. Na fotoaparátu je viditelný obraz, který v daný moment vyfotily, avšak když si hned poté fotografii prohlížejí, od reality se liší. (Denila)
  • Alyson Michalka a Cam Gigandet si spolu zahrali už vo filme Easy A (2010). (lylka2296)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama