Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Divokém západě může zlomek vteřiny znamenat rozdíl mezi životem a smrtí. S takovou rychlostí dokáží tasit zbraně legendární pistolníci Wyatt Earp, Billy Kid nebo Divoký Bill Hickok. Nejrychlejším z nich je však vysoký štíhlý Texasan, bývalý bankovní lupič jménem Jimmy Ringo. Pověst neporazitelného střelce, který má na kontě už dvanáct zabitých protivníků, ho předchází všude, kam přijde. To je však právě potíž, protože Jimmy se neustále potýká s horkokrevnými mladíky, jejichž cílem je legendárního střelce porazit. Jednoho dne přijede Jimmy do města Cayenne, kde žije jeho milovaná dívka Peggy i s jejich osmiletým synkem. Ve městě se zpráva o jeho příchodu okamžitě rozkřikne. Nikdo neví, že Jimmy chce zanechat života psance a rád by se usadil. Čeká ho tu další mladík s rychlými kolty, a navíc se do města blíží trojice kovbojů, kteří se Jimmymu chtějí pomstít za smrt svého bratra... (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Střízlivý až rozčarovaný western o tom, jak byla reputace pistolníka na divokém západě důležitá. Tolik, že ho táhla ke dnu. Film je spíše komorní, odehrává se hlavně uvnitř, napětí je v dialozích, přestřelek je pomálu – ale to je zjevným záměrem. Konec je čitelný už v úvodu, v charakteru hlavní postavy, v jeho představiteli. Pohled na hrdiny divokého západu zcela bez iluzí. S obecnou platností, protože nálepka „pistolníka“ může jeho nositele svazovat, stejně jako jakákoliv jiná – i v současnosti. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Western ve starém stylu, kde své charisma předvádí vysoký elegán Gregory Peck v roli nejrychlejšího pistolníka Jimmyho Ringa. Snímek má ideální stopáž, protože být delší, mohl by nudit pro nedostatek akce. Vesměs tu jde o čekání na finální souboj podobně jako je tomu ve filmech V pravé poledne či Poslední vlak z Gun Hill, v nichž také hraje důležitou roli sledování hodin hlavním hrdinou do vypuknutí začátku konce. Pistolník rozhodně stojí za pozornost každému fanouškovi westernů. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Mno ze začátku jsem si říkal, to bude nějakej tuctovej western, bude tam Wyatt Earp a toho moc nemusím a tak dále a tak dále. Jenže příběh jel a Earp se neobjevoval zatím co postava Ringa se nám pěkně odhalovala. Drsněj chlapík co už všeho má dost a všichni ti namistrovaní mladí kovbojové ho pěkně serou. Netradiční westernovka s dojemným koncem. Škoda jen že se konec nestrhnul v nějakou šílenou křížovou palbu, která by městečko přeměnila v genocidu, kde by se střílelo i do žen a dětí. I tak ale dávám plné hodnocení. "It's a fine life, ain't it? Just trying to stay alive. Not really living, not enjoying anything, not getting anywhere. Just trying to keep from getting killed." ()

sud 

všechny recenze uživatele

Svoji minulosti nikdo neuteče, to by mohlo být motto tohoto westernového psychologického dramatu Henryho Kinga. Během sledování filmu jsem si myslel, že "Pistolník" je taková předzvěst "V pravé poledne". Ale ne tak docela. Napětí se sice stupňuje, ale nejde zde o konfrontaci dvou nepřátel kolty, ale o střetu minulosti s přítomností. Důkazem je rovněž závěr. Inu, většina legend končí takto. Gregory Peck coby charismatický pistolník Jimmy Ringo byl skvělý. Nevšední, ale kvalitní westernový zážitek. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Western. To je žánr, který Američanům sedí. Když je příběh plný rozumných a logických dialogů jeho hodnota stoupá. Pointa příběhu je jednoduchá. Pověstný pistolník jezdí od města k městu a ve své podstatě je téměř zběhem. Všude na něj čeká smrt. V každém městě se najde nevyzrálý mladík, který se chce proslavit a zastřelit legendu. Jimmy Ringo má na svých pažbách už více než dvanáct zářezů. Přibudou další? A nebo již k tomu nebude příležitost? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Ringo nosí zbraň na pravej strane, no ťahá a strieľa ľavou rukou. (westerns)
  • Pôvodný názov filmu bol "The Big Gun." (westerns)

Reklama

Reklama