Reklama

Reklama

Zátoka

  • USA The Cove
Trailer

Zátoka, oscarový vítěz z roku 2010 v kategorii nejlepší dokumentární film, sleduje elitní tým aktivistů, filmařů a potápěčů, kteří se vydali na tajnou misi, jejímž cílem bylo proniknout do skryté zátoky v japonském Taiji a odhalit její hrozivé tajemství. Využívali při tom speciální techniky, včetně skrytých mikrofonů a kamer ve falešných kamenech, a díky tomu odhalili, jak děsivě tato malá přímořská vesnice přispívá k obrovským ekologickým zločinům, jenž se dějí celosvětově. Výsledkem je provokativní mix investigativní žurnalistiky, eko-dobrodružství a poutavých filmových obrazů, který dohromady tvoří nezapomenutelný příběh inspirující k akci diváky po celém světě. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel berg.12 smazal svůj příspěvek.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Chci se zeptat, změnilo se něco v té zátoce po tomto dokumentu? :) Děkuji

na příspěvěk reagoval berg.12

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

SeanLSD

na pobavenie dobré :) jasné, ak niekomu delfíny vadia, vidí na nich všetko zlé...čistá propaganda

Uživatel whack smazal svůj příspěvek.

Uživatel majo25 smazal svůj příspěvek.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Stejně, jako jsou mimo ti, co by na Japonsko nejraději házeli další atomovku, tak na druhou stranu přece nejde srovnávat dokument s drůbežárnami. Koukali jste na něj pořádně? Na rozdíl od chovu (skotu/drůbeže.... ) jde o vybíjení delfínů jako živočišného druhu. A na rozdíl od komerčního rybaření poukazuje dokument především na nesmyslnost těch jatek (hlavním důvodem je odchyt pár kusů pro akvaparky) a nebezpečnost pro lidské zdraví (vysoký obsah rtuti, záměna delfíního masa za jiné apod.). Myslet si, že ten dokument je o tom, že to ta zvířátka musí bolet, je stejně nesmyslné, jako podsouvat mu úvahy o tom, že jsou přeci důležitější problémy.

Karlik.

Karlik. (hodnocení, recenze)

Proč po zhlédnutí filmu máte někteří pocit, že jsou zrovna češi nějací větší ignoranti? Česko nemá s japoncema moc co dočinění a tak s tím nemůžem ani nic udělat. 
Tahle skupinka aktivistů dosáhla nějakého úspěchu přímo na místě, ale hlavní přínos je medializace problému, toho bychom si měli cenit. Navrhoval bych, aby velké mocnosti světa uvalili velké sankce na Japonsko dokud to nezakáže, jsou naprosto závislí na zbytku světa...

Sakikura

Sakikura (hodnocení, recenze)

Jeden z námětů na mou budoucí práci - boj proti takovým sviňím jako jsou velrybáři...

 (hodnocení, recenze)

Víte, co je blbý. Že, když to řeknete někomu jinymu (treba spoluzakovi nebo kolegovi), tak řekne "hmmm" nebo se vám vysměje. Češi národ ignorantů !

Brmbolec

Brmbolec (hodnocení, recenze)

Nepochopím, že niekto dá do komentu porovnanie napr. zabíjanie prasiat, alebo napíše, že dokument je jednostranný. Predsa tu ide o to, že niekto kto miluje zvieratá a teda hlavne delfíny pre to niečo robí - je to proste o delfínoch... A druhá strana dostala vo filme tiež relatívne vyjadrenie - videli sme správanie sa a zavádzanie Japoncov, aké iné vyjadrenie by ste ešte chceli? Tie zábery ako zabíjajú delfínov sú strašné a áno strašné je každé surové zabíjanie zvierat...

Ozo

Ozo (hodnocení, recenze)

Češi jsou svině - to máš recht - ostatně, kterej národ na světě ne? Každopádně dík za vtipnou reakci - abych řekl pravdu, tak jsem i docela doufal, že nějaká taková bude ;) (proto jsem to nepsal do komentářů, ale sem - komentáře stejně nikdo nečte, že?)
Btw. povodně byly žůžo, co? taky jsi měl v srpnu v baráku 1,7 m vody???
Na vysvětlení - Japonsko mám rád, miluju japonskej hardcore / punk a všechny další odnože týhle rychlý a hlasitý muziky, miluju ty zvláštní a někdy těžko uchopitelný japonský filmy, taky jejich úchylný zvyky (jako třeba prodej použitých kalhotek s fotografií majitelky, zavařených v pytliku) a dokonce věřím, že se do tý země i jednou podívám - na druhou stranu ale nesnášim tu jejich natvrdlost ve stylu "my to neděláme pro peníze, ale z úcty k tradicím císařství (přičemž pochybuju, že by dejme tomu v takovym 19. století masakrovali velryb a delfínů tolik)"

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Dnes jsem navštívil drůbežárnu u nás za vesnicí - čas od času je dobrý si připomenout jaký jsou Češi svině, aby mne náhodou nenapadlo poslat DMSku, až zas budou povodně...
 
Ozo, ty jsi fakt mimoň

Ozo

Ozo (hodnocení, recenze)

Mr.Dat na politickou korektnost - čas od času je dobrý si připomenout jaký jsou Japonci svině, aby mne náhodou nenapadlo poslat DMSku...

Ivi06

Ivi06 (hodnocení, recenze)

Tento snímek mě v několika místech dohnal k slzám. Kolik lidí to neví. Musela jsem se zamyslet, protože jsem byla na spoustu vystoupení s delfíny...a myslím, že na ně už nikdy nepudu. Nikdy jsem si nedokázala a možná ani nechtěla představit co všechno za tím je...

 (hodnocení, recenze)

zdravim všechny pokud nesouhlasíte s tím co se děje v Japonsku můžete pomoci to zastavit! Tady je petice
http://bt.io/GgW4 na zákaz komerčního lovení velryb tím pádem i delfínů. Tuto petici založila Hayden Panettiere. Pomozte dosáhnout 1 milionů podpisů a zastavit tak zabíjení těchto impozantních živočichů. Upozorněte na ní své přátele a blízké a společně můžeme toto svinstvo zastavit. Díky za podporu :)

Borwill

Borwill (hodnocení, recenze)

Keby tých hajzlov niekto pozabíjal, vôbec by som ich neľutoval...

M1k9

M1k9 (hodnocení, recenze)

Asi není náhoda, že se do toho vložili lidé, kteří mají k delfínům vztah. A asi není náhoda, že k nim ten vztah mají. Jsou to jedinečná stvoření. Zabít delfína je polovražda. Jestli se nenajdou "šílenci" co to zastaví tak dospějeme k tomu, že takhle jednou budou masakrovat lidi... v zátoce. (Všechny politické podtexty stranou.)

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Stejně by bylo fajn, kdyby dokumenty měly v budoucnu svou vlastní topku, nemůžu si pomoct. (nic proti filmu jinak, of course)

Leader17

Leader17 (hodnocení, recenze)

Takovýhle filmy by měli dávat na Nově od 20:00, místo těch sraček co tam pořád dokola opakujou!

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Jak se to vezme. Neřikám, že Earth a Cove si nezaslouží vysoké hodnocení, jen mě mrzí, že někteří uživatelé si vybíjejí svou zlost na Top filmech, kterým hází odpady. Dokumentů se tohle nikdy týkat nebude, protože ty primitivové radějí hodí odpad filmu s 30 000 hodceními než dokumentu, který vidělo 300 ekologů. Pak z řebříčku vypadává mnoho zajímavých filmů. Dokumenty zabírají místo a blbci si honí ego na oblíbených filmech.

shisho

shisho (hodnocení, recenze)

som plny dojmov a tazko sa hldaju slova...asi len tolko ze, strasne dufam ze cove v Taiji bude raz len rekreaciu....

Knight12

Knight12 (hodnocení, recenze)

Dadel: Tak jsem to i myslel. Když už mě ale chytáš za slovo - aktivisté by mohli raději věnovat svou iniciativu právě k prosazení Kjótskému protokolu v Americe než mít starosti o japonský jídelníček.

Djkoma

Djkoma (hodnocení, recenze)

Dadel:opravdu myslíš, že to nevím?:-) určitě i ty jsi pochopil, co jsem tím myslel...:)

efialtes

efialtes (hodnocení, recenze)

Delfíni-Zbytek světa: 1:0 (alespoň na Oscarech) a Ric O'Barry je borec borců..

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

djkoma: protože to je americké číslo

iamek: ty poslední věty z tvého komentáře jsi ale nemyslel vážně, že ne?

Knight12: co je na tom divného? Aktivisté by Kjótský protokol jistě rádi podepsali, ale nemohou. Protokoly podepisují jiní.

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama