Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cikánská dívka Adeline (Penélope Cruz) prorokuje venkovskému dobrodruhovi a vtipálkovi Fanfánovi (Vincent Perez), že se ožení s královskou dcerou. Mladík, který se dosud zajímal především o dobývání srdcí vesnických krásek, má před sebou konečně cíl, který stojí za to. Aby se mu přiblížil, nechá se naverbovat do královské armády. Rozhodnutí seznámit se s princeznou, ho však málem stojí život. Ještě že je tady krásná Adeline, která Fanfána oddaně miluje a která je ochotna nasadit za přítele vlastní krk - i čest. Kdy si toho ovšem mladík posedlý svým snem o vznešenosti a hrdinství konečně všimne? Schyluje se k rozhodující bitvě a spása Francie i pravé lásky je v rukou jediného muže... Producentem a spoluscenáristou remakeu klasické romantické veselohry, která před dvaapadesáti lety proslavila režiséra Christiana-Jacquea, se stal Luc Besson, jeden z komerčně nejúspěšnějších a nejvlivnějších producentů Francie. Režii svěřil zkušenému Gérardu Krawczykovi (série Taxi, veselohra Wasabi), který s chutí přijal výzvu vrátit se k jednomu z nejúspěšnějších titulů poválečné francouzské kinematografie - a natočit jeho moderní, odlehčenou verzi. Vincent Perez stvrzuje své postavení prvního milovníka francouzského filmu rolí, ve které v roce 1952 zazářil legendární Gérard Philipe. Role krásné Cikánky Adeline, v původním filmu ztvárněnou Ginou Lollobrigidou, se ujala hollywoodská hvězda španělského původu Penélope Cruz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No sice je to taková pohádka v moderním hábitu, ale mě se to líbilo. Opět použiju svoje oblíbené označení a to "odreagovačka". Nechyběla tam i špetka humoru, jinak zpracování pěkný. Ikdyž mi bylo jasné jak to všechno skončí, stejně sem byl napnutej jak kšandy. Dodal bych, že k hodnocení přidávám i hudbu. Hlavně ústřední song, který mi dodnes utkvěl v hlavě a který si musím furt pobrukovat :-) ()

Kojak 

všechny recenze uživatele

Jedná se o nový remake filmu z roku 19xx. Vůbec nevím proč, ale opět průměrné hodnocení filmových serveru se mě celkem líbilo. Rozhodně mu nedám 40% jako ostatní. Sice jsem neviděl ten původní film, ale obsazení tohoto filmu bylo pro mě překvapením. Ženské role byly obsazeny půvabnými herečkami jako i samotná Adeliane v podání Penelope Cruizové. Pěkné byly i šermířské souboje hlavního hrdiny Fanfána. I Fanfánovi gagy mě dokázaly rozesmát :-). Je to takový oddychoví film. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Azaria: 1. Fanfan la Tulipe ,2. Adeline ,3. Les Foins ,4. Dans la Nuit ,5. L' Attaque du Carrosse ,6. Adeline/Fanfan ,7. La Pompadour ,8. Fanfan S'Engage ,9. L' Église ,10. La Guerre ,11. Sauver Adeline ,12. L' Entraînement ,13. Une Journée au Camp ,14. Pleine de Vie ,15. Fanfan vs Fier-À-Bras ,16. Arrivée au Château ,17. La Révélation ,18. L' Homme en Noir ,19. Avant la Bataille ,20. Sur un Air de Victoire ,21. Générique Fin ,22. Mon Cœur Est un Désert ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Děs, běs, hrůza. Vyděl jsem tenhle film před nějakou dobou a už předtím vyděl starého Fanfána. Čekal jsem že to bude něco lepšího nebo alespoň podobného ale zklamal. Nějaké hlášky z původního filmu tam jsou ale připadají mi překroucené a už né tak vtipné herci... ušli ale v tom starším vydáním byli lepší, dále ještě výcvik vojáků se mi zdál jak z nějakého amerického filmu z dnešní doby prostě o tom by se dalo mluvit hodiny. Mě osobně se tento film moc nelíbil ale zas tak moc špatný není ale doporučiji všem aby se podívali na původní vydání. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Při nejlepší vůli jsem nebyla schopna tento snímek zhlédnout až do (dozajista) hořkého konce. Zásadní byl naprosto špatný výběr hlavního představitele. Mé oči uvyklé spočinout se zalíbením na krásných, mladých či charismatických hrdinech tohoto žánru těkaly po obrazovce, ve snaze najít na Fanfánovi alespoň tu třetí možnost - bohužel marně. Pochybuji, že by o tohoto olysalého chlápka usilovala Ludvíkova armáda, natož aby po něm šílely krásné ženy. Na výkon Penelopy si nemůžu nějak vzpomenout, všechnu mou pozornost si vyžádalo nevěřícné sledování obstarožního Pereze, jak při svých veselých a dobrodružných kouscích zatíná zuby. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Film otevíral 56. Filmový festival v Cannes v roce 2003. (ČSFD)
  • Film sa natáčal v mestách Aveyron, Maine-et-Loire a Seine-Saint-Denis vo Francúzsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama