Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cikánská dívka Adeline (Penélope Cruz) prorokuje venkovskému dobrodruhovi a vtipálkovi Fanfánovi (Vincent Perez), že se ožení s královskou dcerou. Mladík, který se dosud zajímal především o dobývání srdcí vesnických krásek, má před sebou konečně cíl, který stojí za to. Aby se mu přiblížil, nechá se naverbovat do královské armády. Rozhodnutí seznámit se s princeznou, ho však málem stojí život. Ještě že je tady krásná Adeline, která Fanfána oddaně miluje a která je ochotna nasadit za přítele vlastní krk - i čest. Kdy si toho ovšem mladík posedlý svým snem o vznešenosti a hrdinství konečně všimne? Schyluje se k rozhodující bitvě a spása Francie i pravé lásky je v rukou jediného muže... Producentem a spoluscenáristou remakeu klasické romantické veselohry, která před dvaapadesáti lety proslavila režiséra Christiana-Jacquea, se stal Luc Besson, jeden z komerčně nejúspěšnějších a nejvlivnějších producentů Francie. Režii svěřil zkušenému Gérardu Krawczykovi (série Taxi, veselohra Wasabi), který s chutí přijal výzvu vrátit se k jednomu z nejúspěšnějších titulů poválečné francouzské kinematografie - a natočit jeho moderní, odlehčenou verzi. Vincent Perez stvrzuje své postavení prvního milovníka francouzského filmu rolí, ve které v roce 1952 zazářil legendární Gérard Philipe. Role krásné Cikánky Adeline, v původním filmu ztvárněnou Ginou Lollobrigidou, se ujala hollywoodská hvězda španělského původu Penélope Cruz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

bittersweet 

všechny recenze uživatele

Špatné. Fakt, že toto "dílo" natočili Francouzi mě šokoval, odhadovala jsem, že jde o americkou předělávku. Nechápu proč Francouzi přetáčejí film, který natočili již v roce 1952 a který tak skvěle fungoval, a navíc se z něj snaží udělat stupidní frašku. Přesto mi tento nepovedený remake nezkazí sledování mé oblíbené, již zmíněné, starší předlohy. ()

Kojak 

všechny recenze uživatele

Jedná se o nový remake filmu z roku 19xx. Vůbec nevím proč, ale opět průměrné hodnocení filmových serveru se mě celkem líbilo. Rozhodně mu nedám 40% jako ostatní. Sice jsem neviděl ten původní film, ale obsazení tohoto filmu bylo pro mě překvapením. Ženské role byly obsazeny půvabnými herečkami jako i samotná Adeliane v podání Penelope Cruizové. Pěkné byly i šermířské souboje hlavního hrdiny Fanfána. I Fanfánovi gagy mě dokázaly rozesmát :-). Je to takový oddychoví film. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebýt krásné Penélope Cruz, kterou zde využívají jen pro to, jak vypadá, tak v podstatě nemá smysl se na film dívat. Snaží se to být vtipné, ale vůbec to zábavné není, Snaží se to být akční, ale ono to vyznívá spíše směšně. Vincent Perez mi nějak moc nesedl, ale to ani zbytek ensemblu kromě zmiňované Penélope. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Snáz se mi bude hodnotit toto dílo, neboť mám srovnání se starší a mnohem slavnější verzí. Gérard Philipe a Gina Lollobrigida jsou ovšem nepřekonatelní. Původní verze má své kouzlo. Zde jsem měl od začátku problém s přemalovanou Penélope Cruz, která nejenže působila starším dojmem od Vincenta Pereze, přitom je mladší, ale navíc mi přišla spíše jako kurtizána. V čem také tato verze prohrává jsou hlavně souboje a to jak šermířské tak všechny ostatní. Není v tom ta lehkost a oddychovost, kterou se verze z roku padesát dva pyšní. Na druhé straně bych ji úplně nezatracoval. Asi se ale mělo zapracovat na svěžejším humoru, více odvážnějších kouscích hrdiny a hlavně oba hlavní představitelé měli být charismatičtější. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film je asi dobře, že jsem neviděla původní verzi z roku 1952 tuším. Protože ze všech stran slýchám, že původní verze je mnohokrát lepší a asi tomu i věřím... Jako tohle, no párkrát jsem se zasmála, ale jinak... Penelópe to sice slušelo a třeba francouzský král byl naprosto kouzelný debil, ale jinak mi tenhle film opravdu moc nedal. Takové nenáročné, oddychové, ne pro fajnšmekry. Možná hezké exteriéry, ale tohle u mě film nedělá. Já chci pořádný příběh, zápletku, děj, u kterého musím přemýšlet, zkrátka kvalitu! A tohohle se mi tady prostě nedostávalo. Škoda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v mestách Aveyron, Maine-et-Loire a Seine-Saint-Denis vo Francúzsku. (Arsenal83)
  • Penélope Cruz nehovorí po francúzsky. Najala si preto dialektového trénera a naučila sa svoje dialógy foneticky. (Arsenal83)
  • Film otevíral 56. Filmový festival v Cannes v roce 2003. (ČSFD)

Reklama

Reklama