Reklama

Reklama

Experiment

  • USA The Experiment
Trailer

V šokujícím psychologickém thrilleru si zahrál Adrien Brody a Forest Whitaker. Téma filmu se točí kolem dvaceti čtyř mužů, kteří se účastní experimentu, který má simulovat život ve státním vězení.  V šokujícím psychologickém thrilleru natočeném na základě nechvalně známého Stanfordova vězeňského experimentu si zahráli oscaroví herci Adrien Brody a Forest Whitaker. Tým vědců provádí dvoutýdenní psychologický experiment, kterého se účastní čtyřiadvacet dobrovolníků. Pravidla jsou jednoduchá: některým ze zúčastněných bude přidělena role dozorců a ostatní budou vězni. Ačkoli jsou bachaři jasně poučeni, že musejí udržet pořádek mezi vězni bez použití násilí, po vypuknutí vzpoury mezi trestanci jdou jakákoli pravidla stranou. Čím více se muži vžívají do svých rolí, tím více se o slovo hlásí moc, strach a celý experiment se dostává absolutně mimo kontrolu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Velmi slusny zacatek, ktery slibuje vysinutou podivanou, nakonec naprosto nepochopitelne rychle skonci a cely dojem z filmu totalne zkazi, jakoby tvurcum bud dosly penize nebo producenti se shodli na tom, ze 96minut je az az a vice nebudou divaka trapit. Skoda, Whitaker nemel daleko k tomu, aby se stal nejslizactejsim bacharem filmoveho platna... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu masakr. Adrien Brody a Forest Whitaker byli přímo úžasní! Každý sice z opačného směru, ale herecké výkony byli dokonalé. Vynikající experiment, díky kterému si člověk uvědomí, že v některých věcech se lidé chovají jako zvířata, bohužel. Všichni herci byli vybráni přímo na míru. Atmosféra byla výborná, stejně jako pocit po skončení filmu. Překvapilo mě, že zde není nic příliš nechutného nebo krvavého, ale pravý vězeňský teror. Myslím, že je to snímek, s hodně velkým podtextem. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Vězeňský expetiment aneb dej blbci funkci. Možná by neškodilo, kdyby se scénárista namáhal víc vysvětlit emocionální přerod nejen u dvou hlavních postav, protože mi není tak docela jasný, kde se najednou vzala ta vlna odporu u ostatních vězňů, nemluvě o tom, proč kurva nezstavili ten debilní experiment dřív, ale dobrý, jak bych nenapsala ani pohádku o nemocným kuřátku, takže nemám co kvákat. Brody a hlavně Whitaker odtáhli psychologickou stránku v podstatě sami a šlo jim to jako vždy skvěle. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Keby sa jednalo o original, a o nieco nove co tu este nebolo...dalo by sa uvazovat o priemernom kusku, ktory sa snazil vystupnovat napatie a dostat nas do varu, co mu nakoniec aj tak nejak nevyslo. Ale kedze sa jedna o nieco co tu uz bolo, filmik to stavia este do vacsej nevyhody, ktoru nezachrani uz ani Brody, Whitaker a ani Wood...nazdar ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavé a drsné zpracovaní o zajímavém experimentu. Normálně bych hodnotil na 3 hvězdy, ale za skvělý vývoj děje a za závěrečnou scénu a i herecké obsazení, které mi vyhovovalo , dám o hvězdu více. Originál jsem neviděl, ale co v nejbližší době si ho určitě pustím. Protože tímto remakem jsem byl nadšen. A remaky vznikají proto, že originály jsou dokonalé. Tak jsem zvědav ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Remake filmu založeného na knize, která byla inspirována skutečným experimentem ve vězení Stanford. (darek kartac)
  • Stanfordský vězeňský experiment, který realizoval Dr. Philip G. Zimbardo, byl – stejně jako ve filmu – ukončen již po šesti dnech, a to 20. srpna roku 1971. (Vangelis)

Reklama

Reklama