Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Bradley je totalne bez fantazie. Jeho kopirak je uz tolik opotrebovanej, ze se proste rozhodne ukrast i ten samotnej kopirak nekomu jinemu. Namet, ktery se v 80. letech dal s jistou nadsazkou povazovat za originalni, je dnes dementnejsi nez samotna mimika Joshe Pecka, jehoz oblicej rozhybe snad jen spatny televizni prijem na obrazovce. Nejvtipnejsi na tom celem je, ze z originalu prelepil ruskou vlajku vlajkou severokorejskou. Tedy statem, ktery se ve svych vyzkumnych ustavech stale zaobira problematikou propojeni dvou monitoru ve windows 98, by dost tezko logisticky zvladl v cracklych officech pripravit toliko narocnou operaci. Normalne by se jeste ted zabyval problemy nastaveni obrazku na plose. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

"Pew pew pew, this is 'Merica." Nudné, blbé a podpriemerne natočené béčko. Číňania sa hrajú na Kórejcov a vôbec im to nejde, neustále sa trápne tlačí na patriotistickú strunu a čo sa týka hercov, tak buď je Red Dawn prvým komerčným filmom, ktorý do jednej z hlavných úloh obsadil šušľavého chovanca z nejakého treťotriedneho zariadenia pre mentálne retardovaných, alebo je Josh Peck najhoršie herecké poleno, aké som mal možnosť vidieť za posledné roky. Jediné, čo stojí za pochvalu, je Chris Hemsworth a jeho nezlyhávajúca charizma, a tiež ako tradične parádny Ramin Djawadi, ktorý si dal na svojom heroickom soundtracku záležať oveľa viac, než si to táto kravina zaslúžila. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Red Dawn" nám vypráví o tom, jak i skupina dětí dokáže bojovat, ale je to uvěřitelné jako skutečnost, že Japonci by válku vyhráli, kdyby do armády přijali zápasníky sumo. Herecké výkony tady moc důležité nejsou, snad jen Josh Hutcherson trochu hraje, ale ne že by to bylo ku prospěchu věci. Stále pro mě ještě není tím, kdo má hrát mužné hrdiny, ale spíš ho pořád vidím jako toho kluka. Film nemá moc co nabídnout po stránce příběhu, jde především o akci, která tak nějak funguje. Jenže když je příběh takhle jednoduchý, skoro až stupidní, jen se potvrzuje, že remaky nemají smysl, navíc ne remaky filmů, které jsou napůl zapomenuté. "Red Dawn" je totiž v konečném důsledku poměrně sterilní podívanou, která není dostatečně drsná na to, aby mohla ohromit, není ani kritická, aby mohla přimět k zamyšlení, není ani vtipná, aby se brala trochu s nadsázkou. Prostě jen klasická současná americká produkce. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Film určitě není ani zdaleka tak špatný, jak by mohlo místní hodnocení, jako už několikrát úplně mimo, napovídat. Je trochu jiný než jeho předloha. Místy zajímavější, místy hloupější. Občas si říkáte jak tohle mohli tvůrci přehlédnout, jindy se pousmějete při odkazu na původní film a jindy se bavíte. Mě na tomhle snímku vadí jedna jediná věc. Pokud s něčím takovým jdete ven bez ambicí, tak logicky nikdy žádný nenaplníte. Každopádně místy jsem se vážně bavil a proto dávám silné 3 hvězdy a 68 procent. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem zločin proti lidskosti toho nejvyššího a nejodpornějšího kalibru, americký patriotický patos! Překvapivě se ale americká vlajka vztyčovala jen sporadicky a drsné vlastenecké proslovy se omezily na minimum. Místo toho se střílelo, odpalovalo, bojovalo a znovu střílelo. Ano, ubohý argument proč dát 4 hvězdy ujeté sračce, která se brala nesmírně vážně ačkoliv to v rámci tématu snad ani nešlo, jenže já měl děsně nenáročný večer a má nálada pro pitvání se v hovnech a filosofování nad nimi, bylo nulová. Ano, patosu se zde dočkáte a ano, to nejhnusnější klišé vám nebude odepřeno, ale pokud se dokážete povznést nad to, že chcípnou vždy jen mexičtí přistěhovalci co neumí anglicky a dva negři, zatímco "real" Američané (běloši, nejlépe blond) budou dominovat, pak se jistě pobavíte. Já se bavil, byť totální sračkou, ale víte co? Je mi to u prdele. Američany za tu jejich ubohou heroizaci sebe samých prostě sestřelím odpadem příště. 70% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen a dokončen už v roce 2009. Původně měl snímek mít premiéru v druhé polovině roku 2010, ale skrze finančních problému studia MGM byl odložen. V postprodukci se pak změnila invazní armáda Číny na Severní Koreu, aby film mohl v Čině více vydělat. Veškeré vlajky, propagantistické plakáty a jiné insignie tak musely být v postprodukci digitálně změněny. (sir-dave)

Reklama

Reklama