Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc zbytečné a naivní, ale docela zábavné a překvapivě dobře koukatelné. Rozpočet je znát v akčních sekvencích, které jsou sice nanejvýš hloupoučké, leč zaujmou a baví. Už Swayzeho první "Rudý úsvit" byl úsměvnou taškařicí pro mladé militantní kluky, co si ještě pořád hráli na vojáky. Tentokrát je to absolutně neškodný výplach, u něhož je nutností zcela vypnout mozek. Tomuhle se musí zasmát i Kim Čong-un. 5/10! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u předlohy tkví největší slabina remaku ve scénáři, který je i přes obrovské úpravy úplně stejně naivní. Ale už jen ta myšlenka, kdy komanči napadnou a obsadí USA, je velice zajímavá. Film zachovává původní kostru děje, ale dobově ji aktualizuje, takže zatímco v 80. letech byla hrozba v podobě pošahaných Sovětů, tentokrát je tu hrozba ještě pošahanějších Severokorejců. Odsoudit Red Dawn na základě naivity děje a takové té české nenávisti vůči americkému patriotismu je rozhodně škoda (navíc, když ho je ve filmu minimálně). Protože když už nic jiného, tak je to velice zručně natočená akce, byť díky sníženému ratingu prakticky bez krve. To mi ale nevadilo, protože byla dynamická, nebyla chaotická, ale přesto působila epicky a to i z části díky výborné Djawadiho hudbě. Spoiler! A krom utahování si z některých scén z předlohy mě nadzvedl ze židle i twist v závěru, kdy už vše vypadalo, že konec filmu vyšumí do ztracena. Chyba lávky! ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Parta puberťáků vyrůstajících na coca-cole dokáže i bez vojenského výcviku zvládnout invazi hjundaje k amíkům. Vysolárkované kikiny v bokovkách, co sotva odrostly nutrilonu, v gerilové válce stíhají fyzicky, psychicky i strategicky. A i když se vysereme na všechny tyto zjevné nesmysly, páč je to přeci bum bum akčňák, tak mi ovšem stále chybí alespoň to charisma Swayzeho a Sheena. Novodobá generace netalentů jak vystřižená z nějaké pokleslé středoamerické soutěže superstar to prostě neutahla. ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Je to strašne blbé s nesympatickým Peck-om, ale šialene akčné. Úvodné titulky sú nebezpečne aktuálne, zrejme aj to pridáva na filme... Hemsworth ťahá celý film sám, do pohody je aj Hutcherson či Lucas, Inak, toho pátosu som čakal aj viac, celkovo ma film príjemne prekvapil a pobavil. Treba uznať, že ani originál nestál za veľa. Z tejto tematiky sa dá ale určite vyťažiť viac, či už emócii, vzťahov alebo deja. Možno by tomu deju svedčil viac seriálový formát. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Původní verzi mi vůbec nesedla a chyběla mi pořádná béčková akce. Předělávka sází na notu teenage jako například v Hunger Games, Divergence. Naštěstí není čas rozvíjet tímto směrem osudy hrdinů a nezabředává tím zápletka do trapných romantických linek. Tvůrci odvedli dobru práci v akčních scénách, která má správné tempo a dokonce jsem to hrdinům věřil. Bez větších ambicí se Rudý úsvit řadí mezi ty nejméně otravné adultmovie.......6/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Původní plakát k filmu obsahoval rudou hvězdu s čínským znakem a nápis v čínským písmem. Po změně Číny za Severní Koreu byl nahrazen standartnějším se skupinkou herců. (p3tris)
  • Ve filmu se objevuje scéna, kde hlavní hrdinové zmiňují hru "Call of Duty: Modern Warfare". V této hře je mimo jiné mise s názvem "Red Dawn", která já inspirána právě původním filmem Rudý úsvit (1984). V pokračování této hry "Call of Duty: Modern Warfare 2" je navíc mise nazvaná "Wolverines", v níž jsou USA napadeny armádou Ruska. (Žralok)

Reklama

Reklama