Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Původní scénář se vlastně zaobírá zajímavou myšlenkou, remake si ji trošku upravil. Vložil severokorejce, obsadil mladou bandu, která nevypadá vůbec zle - trošku vtipně však ano - a posadí ji na korbu Humvee a nechá vás sledovat jejich devadesátiminutovou jízdu plnou výbuchů, akce a řečí o svobodě. Dle hodnocení jsem to čekal daleko debilnější, ale ve výsledku se mi dostala fajn jízda, u které se sluší vypnout a jen se unášet bojem za svobodou. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý akčňák, kterej za mě osobně nejvíce táhne Chris, kterej tu sice nemá Thorovo kladivo, ale nepřátele se svou "jednotkou" ,složenou z ještě nedávno úplně obyčejných studujících omladin, likviduje i tak ostošest. Pár melodramatických scén tu samo sebou je a vztah obou bratrů, kteří se snaží najít k sobě zpátky cestu, občas odkazuje na růžovou knihovnu, ale není to nijak otravné a navíc těch scén není moc. Celkově vzato se pořád něco děje - nejdřív se zdrhá před korejcema, pak se z kořisti stávají lovci a jsou to naopak korejci kdo začíná být silně nervozní když jim Rosomáci začnou likvidovat co se dá. Takže taková oddechovka, kde se pár mladých postaví korejské invazi a jak sám Chris říká - I malá bleška může velkého psa k smrti vytočit. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O trošičku lepší jak tendenčně historicky pitomá verze z '84. Tady totiž herci a herečky nejsou úplně pitomí. Nicméně pokud bych si měl zvolit z trojice Red Dawn (1984) * Tomorrow, When the War Began (2010) * Red Dawn (2012), zřejmě by navrch měli Australané. U nich mi totiž více sedělo to, že nedocházelo k přímému kontaktu s útočníkem, čímžto myslím, že tam byli jen vojáci, ale žádný jednotlivec - hlavní zloun - jako tady nějaký severokorejský velitel. Jinak ale samozřejmě všechny tři filmy jsou konina, natolik naivně hrdinská, až to bolí. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Parta puberťáků vyrůstajících na coca-cole dokáže i bez vojenského výcviku zvládnout invazi hjundaje k amíkům. Vysolárkované kikiny v bokovkách, co sotva odrostly nutrilonu, v gerilové válce stíhají fyzicky, psychicky i strategicky. A i když se vysereme na všechny tyto zjevné nesmysly, páč je to přeci bum bum akčňák, tak mi ovšem stále chybí alespoň to charisma Swayzeho a Sheena. Novodobá generace netalentů jak vystřižená z nějaké pokleslé středoamerické soutěže superstar to prostě neutahla. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

"Pew pew pew, this is 'Merica." Nudné, blbé a podpriemerne natočené béčko. Číňania sa hrajú na Kórejcov a vôbec im to nejde, neustále sa trápne tlačí na patriotistickú strunu a čo sa týka hercov, tak buď je Red Dawn prvým komerčným filmom, ktorý do jednej z hlavných úloh obsadil šušľavého chovanca z nejakého treťotriedneho zariadenia pre mentálne retardovaných, alebo je Josh Peck najhoršie herecké poleno, aké som mal možnosť vidieť za posledné roky. Jediné, čo stojí za pochvalu, je Chris Hemsworth a jeho nezlyhávajúca charizma, a tiež ako tradične parádny Ramin Djawadi, ktorý si dal na svojom heroickom soundtracku záležať oveľa viac, než si to táto kravina zaslúžila. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Původní plakát k filmu obsahoval rudou hvězdu s čínským znakem a nápis v čínským písmem. Po změně Číny za Severní Koreu byl nahrazen standartnějším se skupinkou herců. (p3tris)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno