Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leon Bronstein (Jay Baruchel) žijící v současném Montrealu je přesvědčen o tom, že je reinkarnací sovětského revolucionáře a marxistického teoretika židovského původu Lva Trockého (původním jménem Bronštejn). Po rozpoutání stávky v rodinné továrně jej otec (Saul Rubinek) za trest pošle do veřejné školy. Leon se chopí příležitosti k naplnění svého předem určeného osudu a postaví se do čela studentského svazu. Leon ale také kromě snahy o změnu světa k lepšímu musí stejně jako jeho předchůdce Lev Trotskij nalézt životní partnerku jménem Alexandra (Emily Hampshire). (simmiem)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Veľmi inteligentne a netradične postavený snímok v rámci subžánru teenage filmov, komédia, pri ktorej sa mnohokrát schuti zasmejete, určite má niečo do seba aj myšlienka, ktorá síce neprebíja celkový pocit z filmu ako teenagerskej ľahko romantickej komédie o podivínovi a jeho sne, ale poteší + skvelý soundtrack a nesmierne sympatický predstaviteľ hlavného hrdinu; ()

clementinka 

všechny recenze uživatele

Film The Trotsky je celkom podarená kanadská komédia, ktorá sa nehrá na nič veľkého a dokáže pobaviť. Je to jeden z tých filmov, ktorý sa vám oplatí vidieť raz a to vám bude stačiť, ale na oddýchnutie si to postačí. Hlavne ma prekvapil jeho výber na MFF Bratislava 2010, pretože na festivaloch sa človek stretne väčšinou so smutnými filmami, s ťažkou tématikou. Na festival prišiel i otec režiséra, zároveň producent filmu a ako sám povedal, musel prísť, pretože nečakal, že tento film bude niekedy na nejakom festivale. Sčasti by ma zaujímalo v akom prostredí vyrastal sám režisér, keďže je film aj o vzťahu syna a otca, ktorý určite nie je úplne ružový, avšak v konečnom dôsledku si navzájom nájdu spoločnú cestu pochopenia. Celkovo ma pobavila myšlienka, že si hlavný hrdina myslí, že je reinkarnovaný Trostky. O Trotskom som nikdy nepočula, ale je mi jasné, že Stalina príliš v láske nemal a páčilo sa mi ako to do filmu zasadili ( najviac ma pobavila nástenka predsavziatí ). Takže ak si film rozhodnte pozrieť, skúste prekúsnuť pár trápnych scén mobilizácie mladých študentov, aby začali revolúciu a naivného milostného príbehu a celkom sa zabavíte. ()

Reklama

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Já teda určitě nejsem žádný vyznavač nezávislých filmů, ale zde jsem výběrem filmu určitě zklamán nebyl. Dobré zpracování zajímavého námětu a netradiční film, který se mi zřejmě trefil do nálady, proto mu dám čtyři hvězdičky, i když to bude spoustě ostatních uživatelů připadat příliš. Ale co, Viva la revolution! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem nuda, jediný o co se tu pořádně jedná je to, že Jay Baruchel si myslí, že je reinkarnovanej Trotsky a musí žít přesně podle něho a dělat totéž, co dělal Trotsky ve stejným věku, takže je to tu akorát furt samá revoluce, v továrně, ve škole, samý revolucionářský projevy a kecy, do toho musí sbalit o 9 let starší ženu se jménem Alexandra a tak podobně a až na pár výjimek mě to moc nebavio. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle ukázka typického kanadského humoru, tak hlasuju pro návrat Terrenca a Philipa na plátna. Kanaďani se tady profilujou jako tak moc milej národ, že vykreslej sladce i příběh sedmnáctiletýho cvoka, který chce zopakovat ruskou revoluci. Namísto toho, aby si z jeho bláznovství (a potažmo ruských revolučních motivů) dělali srandu nebo jeho myšlenky zpochybňovali, tak mu fandí, dyť je to jenom mladej ňouma. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno