Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celovečerní debut režiséra Abela Ferrary vypráví o malíři jenž už nestíhá splácet dluhy. Navíc v pokoji pod ním hraje punková kapela. A když si jednoho dne přijde jeho agent prohlédnout jeho práci a vysměje se mu malíř nevydrží a začne vraždit. S vrtačkou. (dr.Orlok)

Recenze (24)

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mě naprostý odpad v dějinách filmu. Rozhodně patřím mezi milovníky horrorů, zejména těch starých kultovních klasik aka I Spit on Your Grave (1978), Last House on The Left (1972), Night of The demon (1980) atd., atd. ... Ale TOHLE je něco příšernýho!! Vyloženě špatný film, který ani není horrorem. Naprosto bez děje, vyjádření postav ani té hlavní, otřesná hudba, neustálé zbytečné záběry a scény, které nikam nevedou a do toho hlavní postava občas vyrazí do ulic a vrtá do lidí vrtačkou. Gore scény ok, ale pouze na těch horror nestojí. Prostě jak již bylo uvedeno, pošahanec běhá po městě a vrtá do lidí vrtačkou, která někdy má kabel do elektriky, někdy ne...A to je vše. No naprostá zhovadilost a odpad i v rámci "video nasties" ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh o malíři, co vymění štětec za vrtačku. Popravdě, nejlepší jsou právě scénky s vrtákem, na nichž vše stojí. Efekty sice nejsou místy dotažené, jelikož při vrtání hlavy se vrták nenoří dovnitř (což by měl) tak, jak to dokázali ve svých dílech italští mistři (Joe D´Amato nebo Lucio Fulci). Ovšem do hrudi zajede i s půlkou vrtačky... Z dnešního pohledu spíše raritka, s amatérsky působící kamerou a divnou hudbou. Na experimentální snímek ovšem málo extravagantní... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

"The Driller Killer" patrí medzi hororový kult a to vďaka divnému príbehu divného muža, filmovému trýzneniu, dalo by sa povedať originalite a v neposlednej rade štýlovému názvu, ktorý nedostanete z hlavy. Do hlavnej úlohy Abel Ferrara obsadil seba samého ako maliara, ktorý je trochu znudený svojim životom, prežíva len tak a chodí maľovať hlavne do nočného klubu, kde má patričnú atmosféru. Avšak o jeho diela nie je moc záujem, rozumie a váži si ich asi iba on sám. Tak sa k celkovej znudenosti pridáva aj frustrácia a evidentne maľovanie v nočnom podniku a jeho celkový spôsob života, zanechajú v jeho hlave psychické defekty. Preto jednej neskorej noci prepukne jeho túžba "opravovať". ### Zaujímavosťou "The Driller Killera" je, ako aj sám režisér Abel Ferrara tvrdí, že už polovica filmu bola natočená v roku 1978, následne sa práce prerušili, aby sa nasledujúci rok Ferrara ku svojmu filmu s časovým odstupom opäť vrátil. Okrem toho sa tu mal mihnúť aj sám veľký Bruce Willis ako čistič taxíka. To čo ale horor skutočne preslávilo bola kontroverznosť. Vo Veľkej Británii sa napríklad v júli roku 1983, zhruba po roku od tunajšieho releasu distribučným štúdiom “Vipco“ z februára 1982, dostal aj na zoznam tzv. "Video nasties". Z toho filmu vyplývalo stiahnutie z video trhu a požičovní, čiže zákaz akejkoľvek distribúcie na území Británie. Distribučný ban trval až do roku 1999, kedy bol film vypustený na trh v Cut podobe, skrátenej oproti originálu o 54 sekúnd (prístupnosť označená ako Rated:18). Následne v roku 2002 vychádza "The Driller Killer" na tunajšom trhu konečne už v Uncut zostrihu a to zásluhou distribučného štúdia “ILC Prime“ v remasterovanej DVD podobe. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film byl sice ve svý době zařazen na listinu videonasties ale já jsem toho názoru, že s vrtačkou už tady byly natočeny daleko lepší, efektivnější a hlavně krvavější kousky. Tohle byla celkem ubíjející podívaná. Až na těch pár gore scén těžká nuda bez smysluplnýho děje. 1hvězda ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za úplné pochopení pohnutek hlavního (anti)hrdiny - kdyby si v bytě pode mnou vytvořila zkušebnu naprosto otřesná punková kapela a ve tři ráno si vesele začala vyhrávat svou šílenou kakofonii, taky bych měl chuť začít vraždit - ještě že máme ty aku-vrtačky. Abel Ferrara každopádně natočil poměrně nesnesitelný trash, který mírně smrdí artem, ale co to vlastně nakonec mělo být a bylo, to jen on a čert ví. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně obrovské zklamání... Nevím, co jsem od tohohle dnes již kultovního gore kusu čekal, ale to co jsem viděl rozhodně ne... Zcela nesmyslný film o magorovi, který lítá po městě s vrtačkou a vrtá do lidí... Film prakticky bez děje, bez atmosféry s uši trhající hudbou... Ne, tohle se Ferrarovi opravdu nepovedlo... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Umelecký maliar, ktorý robí ručnou vŕtačkou do pouličných somrákov diery. Naozaj veľmi divný film plný scén, ktoré akosi vôbec nedávajú zmysel. A do toho parta rôznymi návykovými látkami ´´unavených´´ punkerov, ktorý si tu občas zarockujú. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Driller Killer“ může být pro diváka zklamáním, protože mu nemusí přinést to, co divák na první pohled očekává. Na druhou stranu se mi líbí, že je to snímek, který je pojat trochu jinak, i když se některé scény mohou jevit skoro až nadbytečné a moc zdlouhavé. Ale dá se z nich cítit i touha vytvořit tu psychickou degradaci člověka až do momentu, kdy se skutečně sesype. A tohle se podařilo. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Veľmi trippy (hovorím o rozprávaní, ktoré je viac artovo roztečené a nespútané ako klasické, teda kauzálne, ale aj o roztopašnom zaobchádzaní s postavami a ich motiváciami), veľmi junkie (fikčný svet obývaný zväčša bipolárnymi, pudovými, animálnymi fetkami), veľmi grindhouse a 70's, čiže z obrazu prýštia šestáky a amatérizmus, čo už po niekoľkýkrát v rámci onej parakinematografie neznamená negatívum, ale dominantu a vrodený symptóm. Chýba už len The Deuce a ďalšia zaprášená obskúrna výstelka na celuloide do večerného dvojprogramu. Raný Ferrara bol anti-homeless, veľký svojráz, mal rád kvalitné vŕtačky, NY nočný život, slashery a Divocha s Marlonom. 80% ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Když už si myslíte, že jste viděli všechno a nic vás nepřekvapí, začnete se prohrabávat v seznamu zakázaných filmů, "Video nasties", a najdete tenhle zapomenutý skvost pro fajnšmejkry. Odsuzovat tenhle kousek jako amatérskou sračku může jen totální neznalec, povrchní "fanoušek" filmu nebo člověk, který nechápe, jak těžký je natočit si film sám na koleni. Od "ZABIJÁKA S VRTAČKOU" jsem upřímně čekal pouze prostoduchou přímočarou vyvražďovačku, ale dostalo se mi experimentální psychologické studie přepnutí mozku malíře topícího se v dluzích. Bez prdele mi to chvílema svou formou připomínalo slasher verzi Antonioniho ZVĚTŠENINY. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film na temu vrah beha po meste a vrta vrtackou /bez elektriny !!!/ do ludi naokolo. Nechapem kultovy status tohoto hororu  : 50 % ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Už samotný název THE DRILLER KILLER vyvolává úsměv a leckoho může odradit. Mě naopak podobné názvy přitahujou jako magnet. Na obalu dvd se můžete dočíst, že shock horrorový žánr nabyl v 70. letech na popularitě Hooperovým THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE, Cravenovým THE LAST HOUSE ON THE LEFT a právě Ferrarovým "Vrtačkovým Zabijákem". Nějak ale do prdele nevím, jak to mám celé ohodnotit. Nakonec sem se rozhodl udělat to takhle : příběh - nenudí, smrti vrtačkou - super, hudba - hodně slušná, herci - teda nic moc. Když tak nad tím přemýšlím vychází mi to na 4, ale s hodně ale opravdu s hodně odřenýma koulema. ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo vám lidi provrtal mozek vrtačkou? Proberte se, tohle je prvotřídní odpad! Nějaký dement pobíhá po ulici s vrtačkou a vrtá (bez elektřiny???????) do lidí. Dialogy, děj, herci, gore scény - jedno velké fiasko. Dokoukat to do konce bylo nefalšované utrpení. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Nedokoukal jsem. A to, co jsem viděl bylo úplně o ničem, často bezesmyslu a tak příšerně nudné. Dostal jsem se k jedné vraždě, která vlastně i docela ušla, ale když je na jeden mord připoutaná tunová koule ničeho, tak to stejně nemělo cenu. Přesto jednu hvězdičku tomu dám, za ty docela povedené obrazy. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Další amatérská sračka maskovaná za horor a už jich začínám mít plné zuby. Rádoby sociální drama plné fetek a bezďáků s naprosto otřesnou "garáž punk/rock" hudbou a hrdinou, kterému z toho všeho mrdne a začne zabíjet vrtačkou (bez elektriky, čili asi na baterku). Ani se mu nedivím, taky jsem z toho filmu měl pocit že zabít tvůrce vrtačkou by nebyl až tak marný nápad. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Underground v plnej poľnej, neurvalý, surový, špinavý, pre širšie publikum nepozerateľný. Režisér si vo svojom rannom počine odskočil tiež pred kameru a do sveta podivínov zapadol. Takých podivínov, ktorých by ste za susedov nechceli. Má totiž baraniu povahu a keď sa mu zrovna v kariére maliara nedarí, štartuje novinku z Hornbachu a mastí okolie hlava-nehlava. Schytá to každý, kto mu zrovna nie je pochuti, homlesáci, čo prespávajú po krabiciach, úchyláci, šikanujúci starcov na zástavkách aj netaktní kritici jeho diel. Bonbónikom je valentínske prekvapenie pre bývalú, druhý, jeho susedia čo si po večeroch džemujú ten najplechovejší sedemdesiatkový výplach s tým najhorším punkovým spevákom aký kedy žil. P.S. pre všetkých chytrákov, zdroj dobýjania mal pripevnený na opasku. P.P.S. v necenzurovanej verzii je lesbická scénka. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Je tu skutočne veľmi dobrý príbeh ktorý sa snaží dostať z toho filmu, ale Driller Killer je silne pozadu po technickej stránke. Herectvo, hoci nie je najhoršie aké som videl,zatiaľčo aspekty ako je kamera a zvuk sú naozaj veľmi zlé. Aby som povedal pravdu, je to takmer nepozerateľný film, nie kvôly grafickému násiliu, ale vzhľadom na veľmi zle výrobné hodnoty. Ale Driller Killer nie je totálne trop. Pôsobí skôr ako amatérsky film než video nasty, a že je to oveľa lepšie ako odpad typu PĹUJEMTI NA HROB a NOC DÉMONA. Nemôžem sa zbaviť pocitu, ak by to bolo mierne prepracované a bolo cítiť väčší rozpočet dalo by sa to prirovnávať k ranným prácam Martina Scorseseho. ()

Reklama

Reklama