Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (619)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, ale věřím, že zrovna zde je kniha určitě zajímavější, film je místy hodně uspěchaný a co si budeme povídat narvat 7 knih do 90 minut je nemožné, delší stopáž by filmu slušela více. K herectví nemám žádné výhrady Idris Elba je správný klaďas a Matthew McConaughey jako záporák excelentní, je až s podivem, že v takovém béčku hrají Áčkoví herci. Akce je slušná, hezky nasnímaná, jen ta s démonem byla až moc tmavá. Atmosféra téměř žádná tedy jako horor bych film vyloženě neoznačil byť zde jej tak značí, ale na jedno podívání si myslím slušná neurážející zábava. 65% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Když už i horký adept na zařazení mezi moji nepočetnou skupinku oblíbených herců hraje, vypadá a chová se jako píča, tak se něco mezi režisérskou židlí a plátnem kurevsky posralo. Stephen King už by měl přestat inhalovat obnošené ponožky a místo píčovin o retardovaných dětech napsat po dlouhé době peckový horor. Divák sleduje 95 minut otravné dítě, debilního kouzelníka a nespoutaného Djanga, jak pronáší neskutečné nesmysly. Koho tím chtěli tvůrci oslnit? S výjimkou ojedinělých akčních scének zcela nesledovatelný paskvil. Den po zhlédnutí se mi snímek absolutně vykouřil z hlavy. Otřesná záležitost. Grcám. Vhodné maximálně pro děti předškolního věku. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to s tím, že jsem od toho nečekal vůbec nic a jak už tomu v podobných případech někdy bývá, tak se může dostavit příjemný překvapení a zjištění, že i v dnešní pohnuté filmové době se dá natočit příjemná fantasy jednohubka co si na nic nehraje a řečeno slovy klasika chce pobavit a nikoliv léčit rakovinu. Bohužel lidi ztratili schopnost užívat si podobné kousky a tak dneska jedou kdejaký rádoby sofistikovaný blitky nějakej Zmizelej příchozí žabař je označován za režiséra vizionáře a nebo naopak se lidi baví u totálních retardáren typu fuck and fekalious a když dostanou výplachovou, ale ne lidskou důstojnost urážející zábavu, tak se z toho můžou posrat... Jéé ono to není podle knihy, jééé ten hrdina nebyl negr! atd, atd... Já se jenom svižně bavil film mi rychle utekl Elba si odehraje svoje a fakanskej hrdina je neotravnej Mc Conaughey a jeho černokněžník potom naprosto famózní fakt jsem mu celej film fandil, aby tu věž zbořil, takže spokojenost a ke zdejšímu hodnocení už se nevyjadřuji neb nemíním ztrácet čas s pozérskými vocasy co zapomněli tvář svého otce.70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu je fajn, že to natočili, na druhou to natočili tak volně až mi občas skřípaly zuby, z toho jak odbývají jednu lokaci za druhou a zabíjejí potencionálně výživné dějové linky. Elba je hodně dobrý, to že je černý mi vadilo asi nejméně. McConaughey je super a všechny přehrává o několik tříd, jeho verze Flagga je cynická, temná a je vidět že si to pěkně užívá. Dokonalé vystihnutí podstaty zla podle Kinga. Co není není v pohodě je motivace postav. Roland hledá věž ne pomstu. Pointa z knih je pryč. Nechali jen omáčku. Proč má jednodílný Hobit tři dlouhé filmy a osmidílná věž jeden krátký? Odbyté, jako pilot k seriálu, ale mám chuť zase začít číst knihy. Snad to někdo někdy natočí správně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pozor! Vezmou si tě. Kradou kluky jako ty. Přenesou je. Zvláštní děti. Sílu tvé mysli, tu oni chtějí." Hlavně ty svítící děti, co nedovoleně procházejí portálem. To dá rozum. A přesně tohle umí Jake, jenže mě ten jouda moc nebavil. Mě bavil bojovný Pistolník a bavil mě i zlý Walter. Taky jsem se naučil raketově nabíjet kolty, ale tím pozitiva na Základní Zemi končí. Nechť jsou vaše dny dlouhé a nikdy nezapomeňte tváře svých otců. Sice nevím, co to úplně přesně znamená, ale Pistolník to říkal tak přesvědčivě, že to musí být důležité. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Jde již o 54. film, který byl natočen podle knižní předlohy od Stephena Kinga. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 2017 v Newyorském Muzeu moderního umění (v Manhattanu). (Varan)
  • Portál vedúci na Zem je označený číslom 14-08. Toto číslo je odkazom na ďalšiu Kingovu novelu Izba 1408 (2007). (Duby)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama