Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (522)

honajz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc - třeba nějaký psychologický ponor do duše člověka, který hledá sám sebe. Když si zpětně ten film vezmu, tak ženám moc nelichotí - skutečně jsou ženy nastaveny tak, že aby byly spokojené, stačí jim se někde pořádně ožrat, pak jít do chrámu říct nějakému tomu bohu sorry, aby měly klid na duši, a pak vlézt do postele nějakému chlapovi, co by je mohl finančně zajistit? O krizi středního věku to není ani náhodou. Doporučuji přečíst si na podobné téma daleko lépe a psychologičtěji zpracovanou knížku Ještě jedna jízda na kolotoči, kde úspěšný spisovatel čelí rakovině a jezdí po celém světě při hledání léku na ni. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě málo doceněný snímek, který pojednává o nádherných věcech, které může člověk v životě dělat a prožít je naplno. Přes všechny všední i nevšední smutky a starosti, které máme si málo uvědomujeme co nám bylo dáno a to žít...takhle cítím tento nádherný snímek a proto ode mě dostal plný počet bodů a také musím přiznat za skvělý výkon Julie Roberts.. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Takovy potencial, takovy uzasny trailer s moji srdcovou pisni (Florence and the Machine - Dog Days), ktera nakonec ve filmu ani chvilicku nezazni... a kdyz jsem se po shlednuti filmu na ten trailer podivala, tak jsem mela pocit, ze jsem snad cast filmu prospala, neb nekolik scen v traileru ve filmu vubec nebylo! Opravte me, jestli se mylim... Filmu chybi duse! To je ten hlavni problem, jde jen tak po povrchu a prestoze jsem si casti tech veci osobne prosla, vcetne pobytu v meditacnim centru, takze mi dej neprijde hloupy, ale je to spatne natoceny.. A tohle nizke hodnoceni je hodne prehnane! Tak hrozny to neni. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Celý film je docela zvláštní, ze začátku si říkáte, jestli to takhle půjde dál, tak se ukoušu nudou, díky ukrutné stopáži 140min. Ale ten film se vyvíjí, dostává se do úplně nových rovin a některé se vám líbí a jíné zas až tolik ne. Vyzdvihl bych část, kde Liz byla na Bali a potkala Ketuta alias kouzelného šamana, který nesmí lítat v letadle, pač nemá zuby :) a dále super sympaťáka Javiera Bardema. To se mi líbílo! Nadruhou stranu co mě nebavilo vůbec, roztahaná první New Yorská část s otravnym maželem a totálně asexuálním Jamesem Francem. Bleee!!!! A co se týče italského středu, tak nevím jestli to bylo al dente. Suma sumárum: pěkné, nápadité, dlouhé, občas nudné, občas povzbuzující, sem tam slzu zamačkávající a místy humorné. Btw. myslím, že to Julia zahrála velmi dobře a pro mě i uvěřitelně! Takže tři hvězdičky si Jíst, meditovat, milovat určitě zaslouží... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Oceňuji pružnost Julie Roberts, opouští zavedený život a v Itálii okusuje nejrůznější chutě a další radosti života, v Indii své duchovno, na Bali pak čerstvě získané zužitkuje v náručí kořena s tváří Javiera Bardema. Musí se přeci něco dít. Jenže ono se toho totiž v té její zvláštní nespokojenosti moc neděje. Roberts, která si do té doby dávala od velkých projektů pauzu, je fajn, její postavě je nicméně obtížné fandit, navíc ani ona (oscarová Julia) nedokáže utáhnout onu neobhajitelnou nadměrnou stopáž a vpravdě nijaký příběh. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel v chronologickém pořadí téměř 4 měsíce. (Krouťák)
  • Julia Roberts si Indii při natáčení filmu zamilovala natolik, že se rozhodla věnovat se hinduismu. (Pethushka)
  • Julia Roberts podmínila svou účast na natáčení na Bali přítomností své rodiny. Po natáčení tak trávila volný čas se svým manželem Danielem Moderem a dětmi Phinnaeusem, Hazel a Henrym. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno