Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

yakoob 

všechny recenze uživatele

No jestli takovým způsobem lidé řeší problémy, tak to mě ... Představuji si pokračování: Svatba - neneplněnost- rozvod - milenec - Austrálie - metidace (vyzkoušet samozřejmě zase jiný druh) - zamilování ... A pořád dokola a dokola...Kdyby spíše Ryan Murphy natočil film o důsledcích takového chování, než jeho podporu... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jíst, meditovat, milovat, sportovat, poslouchat hudbu, koukat na filmy a doufat, že mi takový život někdo zasponzoruje. Liz však s financemi evidentně problémy nemá a tak může v poklidu poznávat sama sebe a ještě k tomu konat trochu toho dobra. Mne ta lehce utajovaná pozitivní atmosféra celkem bavila, i když odpouštět si stále neumím a smát se játry jsem se přitom rovněž nenaučil, ale poučení, že bolavá kolena se dají vyléčit sexem, mi připadá velmi inspirující. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No tfuj tajbl, tak tohle bylo sladší než presso s dvanácti cukry... Buď jsem dnes neměl na romantiku náladu, nebo to celé bylo plné jen rádobymoudrých keců na téma vztahy... Ale spíše to druhé. Pokud by se našel někdo, kdo držel krok s mentálním rozpoložením Liz Gilbert, má můj obdiv. A pokud to vydržel celou tu vraždenou stopáž 134 min ! má můj obdiv dvojnásobný! Já už v Indii tak nějak zmámen tou hrou barev přestal přemýšlet nad významem řečeného a jen sledoval ty hezké barevné obrázky z exotického prostředí... Při sledování tohoto filmu jsem si také uvědomil, že je J. Roberts vlastně docela ošklivá... Jediné co chválím jsou vybrané lokace a také soundtrack. To ale asi nemělo být gró filmu... Kdo to neviděl, ať si pustí nějaký cestopisný dokument o Římu, Indii a Bali. Bude to kratší, uvidí víc a nebudou ho ve snech v noci strašit ty koňské zuby Robertsové. * * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc - třeba nějaký psychologický ponor do duše člověka, který hledá sám sebe. Když si zpětně ten film vezmu, tak ženám moc nelichotí - skutečně jsou ženy nastaveny tak, že aby byly spokojené, stačí jim se někde pořádně ožrat, pak jít do chrámu říct nějakému tomu bohu sorry, aby měly klid na duši, a pak vlézt do postele nějakému chlapovi, co by je mohl finančně zajistit? O krizi středního věku to není ani náhodou. Doporučuji přečíst si na podobné téma daleko lépe a psychologičtěji zpracovanou knížku Ještě jedna jízda na kolotoči, kde úspěšný spisovatel čelí rakovině a jezdí po celém světě při hledání léku na ni. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z tych podpriemernych hodnoteni som ocakaval slabucky nudny film, ale vobec to take nudne nebolo. Mozno tam bolo par zdlhavych dialogov, ja by som tu minutaz urcite skratil, ale inac ma Julia Roberts, jej depresie z nenaplneneho manzelstva podla jej predstav a neskor hladanie samej seba prijemne prekvapila, svoju postavu zahrala skvelo. Zaver s Javierom Bardemom sa mi celkom pacil a nebyt tej dlhej vrazednej minutazi, dal by som mozno aj tu stvrtu hviezdicku. _________ Julia Roberts - (Liz Gilbert) +++ Hadi Subiyanto - (Ketut Liyer) +++ James Franco - (David Piccolo) +++ Billy Crudup - (Stephen) +++ Richard Jenkins - (Richard z Texasu) +++ Javier Bardem - (Felipe) +++ Viola Davis - (Delia Shiraz) +++ A. Jay Radcliff - (Andre) +++ Mike O'Malley - (Andy Shiraz) +++ Produkcia: Brad Pitt +++ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Během natáčení v Indii se Julia Roberts bála o zdraví své a svých nejbližších, proto si najala ochranku o 350 mužích. Mezi další ochranná opatření patřily pancéřované limuzíny a vrtulník, který situaci jistil ze vrtulník. (Džejkop)
  • Julia Roberts musela kvůli scéně, ve které se snaží obléct kalhoty, přibrat pět kilogramů. (Duoscop)
  • Píseň "Samba Da Bencao" od Bebela Gilberta, která zazní v části, odehrávající se na Bali, se již objevila na soundtracku k filmu Na dotek (2004), ve kterém rovněž hraje Julia Roberts. (Karlos80)

Reklama

Reklama