Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva gangsteři středního věku Paulo Berger a Charles Binnaggio řídí mezinárodní pašerácký gang a hledají nové lidi na pašování ilegálního zboží přes Evropu. Na výpomoc přijmou mladého nezaměstnaného novináře, který je ve skutečnosti agentem americké vlády. Má zjistit, zda jeho noví nadřízení nepracují pro šéfa americké zločinecké organizace, který ilegálně prodává zbraně na Kubu. Agent zjistí, že nespolupracují s mafií… Panama se v argotu označuje Paříž a její okolí. Názory na původ tohoto pojmenování se liší. Podle historika a novináře Claudea Duboise, se tento termín objevil po tzv. Panamském skandálu, který propukl v souvislosti s úplatky při stavbě Panamského průlivu, který poskvrnil reputaci řady francouzských politiků a průmyslníků. Podle jiného francouzského lingvisty Panama znamená nádherné elegantní město, ve kterém je plno skandálů a neřestí, a i když se nad ním vznáší duhový lesk, je plné iluzí a deziluzí. Možná proto si tvůrci filmu zvolili název Rvačka v Panamě. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kvôli Jean Gabinovi som to chcel vidieť, ale ani veľké meno nie je zárukou dobrého filmu. Od začiatku až do konca som sa v tom strácal a tunajší obsah akoby pisal niekto, čo o filme len počul z druhej ruky. Nenadväzujuce scény, chýbajúce predstavenie postáv a minimum akcie, takto sa gangsterky netočia. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád Gabina, tak tohle se nepovedlo. Film je do tří čtvrtin zmatený, nikdo pořádně neví kdo je policajt a kdo gangster, a pakliže gangster, tak ke které partě patří. Gabin je sice výtečný jako vždycky v těchto jeho letech, jenže je ho na plátně pomálu, jinak se tam motají průměrní herci, jejichž tváře jsou jedna jako druhá. Docela slušný závěr už to stěží může rehabilitovat. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Další precizně zpracovaná drsná gangsterka s vynikajícím Jeanem Gabinem v hlavní roli. Ponurá atmosféra prostředí, nekompromisní mafiánští šéfové, jejich pistolníci nešetřící kulkami, nevybíravé metody získávání informací a neustálé podezírání, to je film Rvačka v Panamě. K tomu vynikající hudba Georgese Garvarentze a velmi dobré herecké výkony ve vedlejších rolích. Opravdu velmi příjemný filmový zážitek. Tohle se dnes už netočí a je to škoda. Zasloužené čtyři hvězdičky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tuctový gangsterský pásový výrobok. Už prvá "rvačka" bola tak diletantsky natočená, akoby predznamenala úroveň celého filmu. Dejový miš maš, samozrejme množstvo scén v autách a kopec mŕtvol, že sa v ich identitách ani gangstri nemohli vyznať. Scény s Frőbem boli ako z iného filmu a naznačovali jeho nevyužitý potenciál. Najväčšie pozitívum je striedanie lokácií, chvíľu sme v Tokiu, potom všelikde v Európe atď. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"S těma kozama jako máš ty, přesvědčíš každýho." "Škoda, že je nemáte taky, nemusel byste si hrát s revolverem." Kromě výborných komediálních vsuvek (viz výše) je to obstojná kriminálka s (relativně) přehledným dějem, znovu se ale musím omluvit milovníkům Jeana Gabina. Pro mě je tady za hvězdu kouzelná Nadja Tiller. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno