Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení,které jsem kdy měl tu čest vidět.Film začíná jako ponuré komorní drama o nepovedeném vztahu,aby se změnil v mysteriózní thriller,pokračoval k atmosférickému hororu a ve finále se změnil v ujetou komedii,načež v posledních minutách tohle všechno zkombinoval dohromady a vygradoval geniální pointou.Šílený film,který vás plných 108 minut nutí šrotovat mozek jako nikdy.Stejně jako hlavní hrdina začnete tápat,začnete se bát,začnete z toho šílet,budete se stejně jako on smát a pak dost možná...budete plakat.Režisérské překvapení a tak dobrý scénář,že před jeho originalitou a vypointovaností ja uznale smekám a přiznávám,že tohle bych nikdy napsat nedokázal,ač by to bylo mým snem.Andoni Gracia v hlavní roli naprosto exceluje.Natočit se tohle v Americe,ohání se to minimálně pěti nominacemi cen akademie,bohužel ze Španělska je daleko,přitom trapáci jako Fincher,Lynch nebo Torro by se měli od Moralese hodně co naučit.Jak řikám,totální námrd a vřele DOPORUČUJI! 95%. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Hororové prvky? Hmm .. možná. Komedie? Občas ano, hlavně druhá polovina. Některé otázky film ve mně zanechal, protože určité věci prostě nedávaly smysl. Ale asi to má tak být, aby si člověk stále po skončení filmu kladl další otázky. Každopádně celková myšlenka filmu byla opravdu zajímavá a dalším plusem byl povedený závěr .. už jsem si myslel, že filmaři nechají otazníkový závěr, což by byla určitě škoda. Jinak velký mínus, že jsem se fakt nebál :( ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍM, ŽE JE NĚKDO V DOMĚ.… NĚKDO ŽIJE V TOMTO DOMĚ. BYDLÍ TU A JÁ HO NEMŮŽU NAJÍT. PRÁVĚ TEĎ JE NAHOŘE… COPAK HO NESLYŠÍŠ? - VERO, VĚŘ MI. DŮVĚŘUJ MĚ, PROSÍM. COPAK HO NESLYŠÍŠ?..... /// Felix je magor do prostornýho bydlení. Jenže je doopravdy magor, a tak ve svým domě zůstane sám. Postupně zjišťuje, že někdo seděl na jeho hajzlíku, utíral se jeho ručníkem, holil se …. Kolik lidí bude muset umřít, aby mu uvěřili? Nebo je paranoik? Blázen? … Rozlehlost domu, ztracenej (nezvanej) host, zajímavě nebezpečná kamera, ale hlavně DOKONALÁ NEVĚDOMOST mě udržuje v napětí. Úžasný je, že jde vlastně o hovno. Nebo ne? Skvěle natočená a hlavně napsaná, zvláštní atmosférou narvaná, španělská pecka. Žádní zombíci ani devianti. Jen jednoduchej příběh, ze kterýho je vymáčklý maximum fungujícího různorodýho napětí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám dojem, jako by se mnou někdo bydlel (nevztahuje se na ženatý a vdaný). 2.) Paní odnaproti má pěknej bejvák. Chystám se ,,s ní“ bydlet. 3.) Thx za titulky ,,pecaS“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Všichni si vychvalují La Cara Oculta, no ale tento snímek je taková zvláštní parafráze s tím, že se nemění moc osoby, ale zvláštně charakter. Ta otočka uprostřed filmu je opravdu dokonalá. Režisérovi se ve dvou domech s pár herci v naprosto komorní atmosféře podařilo vykouzlit úžasné napět, příběh a strhující mindfuck. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle mohl být geniální film, ale bohužel nebyl. Já už si asi začnu dělat čárky. Námět, který má neuvěřitelný potenciál, mohl z toho být opravdu hodně dobrý příběh, ale to zklamání, když děj začne sklouzávat k průměrnosti a místy až k podprůměrnosti. A samotný závěr, to byla lehce nahnilá třešnička, která už zdobila nejeden dort. Ach jo. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama