Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Musím se zákonitě přidat k většině. První polovina byla doslova brilantní, napětí jelo ostošest, hlavní hrdina projevoval přesvědčivé emoce, atmosféra po celou dobu hutněla. Španělé na to mají prostě geny. Nezapřou ale své psychedelicky působící výšplechty, které pak nikdo nechápe. Celá druhá polovina už je jen jedno velké WTF, napětí zcela opadá, veškerá logika taky a my vůbec nevíme, o co tam vlastně jde. Nějaký zvláštní nevyluštitelný podtext ten závěr mít musel, ale jak na to tady tak koukám, ještě na něj nikdo nepřišel. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak hezky to začalo abych mohl od prostředka zvracet. Takže popořádku.O filmu jsem si nic před jeho zkouknutí nečetl, nevěděl jsem o čem je, věděl jsem jen že má poměrně vysoký hodnocení tak jsem se těšil. No a tak jsem to pustil a první půlhodina mě naposled takhle zaujala když jsem koukal na starší verzi When a stranger calls, to znamená parádní atmosféra která se dala krájet. Napínavý to bylo tak moc že jsem snad nemrknul. Ale pak to přišlo v půlce filmu jsem se ocitl v nějaký domě s nějakou ženskou a můj zájem totálně opadl. Protože už to byla spíše psychologie která mě moc nebavila, herec v hlavní roli byl dobrej a i ten rozpad zahrál dobře ale prostě jsem se spíše nudil, takže 4*. Ale sakra ten začátek byl parádní. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek s minimem krve a lekaček. Přesto první polovina nemá k dokonalosti daleko. Situace, v níž hlavní hrdina pomalu zjišťuje, že není ve svém domě v bezpečí a postupně upadá do paranoidního šílenství, je tu zachycena nadmíru sugestivně, člověku se snadno zaryje pod kůži. Jenže kámen úrazu vězí (alespoň podle Bloodyho) v druhé půlce filmu, která nám nečekaně ukazuje problém s neviditelným cizincem z druhé perspektivy. Film trochu zpomalí a ztrácí tak na síle, i když jeho jádro je pořád tajemnější než hrad v Karpatech. Celek těžko zařaditelný (snad mysteriozní thriller?), ale rozhodně nic, z čeho bych si sednul na prdel. Moralesova novinka Los Ojos de Julia je určitě o třídu lepší. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Po bytě mi courá éro, půjdu spinkat do auta! U sousedky honím péro, pak si vlezu do kouta." Kdo papal z mojí mističky? Kdo spinkal v mojí postýlce? A kdo si, kurva, v mojí koupelničce holil bobra?! Otázky, samé otázky... Odpovědi nečekejte, logiku v tom nehledejte. Ani Felix vám s tím nepomůže, v té jeho garsonce o 1100 m2 se toho už ztratilo... Felixova identita, láska partnerky, portrét partnerky, záhadný telefonista a bohužel i zdravý rozum. Pár příkladů z dementního scénáře: Felix zjistí, že mu záhadný chlap, vtíravý jak pitralon, t.č. si v jeho baráku plnící odznak 100 jarních kilometrů, věšel bulíky na nos a že telefonní budka přes ulici funguje. Jak zareaguje? Přece nijak. Jde normálně chrnět! :-)) Když mu po pár dnech v kobercích vydupané pěšinky začnou vadit, co udělá? Jde spát do auta... A aby té idiocie nebylo dost, začne i on šukat po světnicích u sousedky, sprchovat se u ní, vykukovat za ní u telky, papat z její mističky a spinkat pod její postýlkou (a honit si tam péro). Nakonec jen tupě čumí prostřelenými dveřmi na umírajícího těhotného scenáristu a nezmůže se ani na zavolání sanitky, ani na prosté WTF?! ()

tron 

všechny recenze uživatele

S prižmúrenými očami 80%. Prvú hodinu výborná, perfektná záležitosť. Reálne strašidelná, nepríjemná, obdarená ťaživou, zákerne pomalou a tiesnivou atmosférou. Kto občas nebol sám doma a nepočul divné zvuky a necítil zvláštny pocit? K tomu krátka, ale intenzívne nakrútená sexuálna scéna a svojrázny hlavný hrdina, ktorý nie je príliš sympatický, ale ako sa neskôr ukáže, to bol tak trochu umelecký zámer. Bohužiaľ, v polke sa to reštartuje a príbeh sa uberie absolútne nečakaným smerom. Ten je určite originálny, osviežujúci a totálne creepy, psycho, WTF a odporný, zároveň sa však z toho tak troška stáva (nechcená?) fraška. Ku koncu sa to našťastie vráti k plnokrvnému hororovému psychotrileru, ale jednak je už neskoro a jednak nás v rámci neho čakajú nečakané twisty, ktoré síce na jednej strane mnohé vysvetlia, ale na druhej vznášajú úplne nové otázky a na tie už neodpovedajú a nasledujú záverečné titulky. Film som videl viackrát a čítal som na nete plno teórií, ale žiadna nedokázala vysvetliť úplne všetko (SPOILER ok, hrdinova ex sa zrejme v nočnej kuchyni naozaj rozprávala s ešte nenarodeným bábätkom, ale chlpy v umývadle skutočne vysvetliť neviem SPOILER). ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama