Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Musím se zákonitě přidat k většině. První polovina byla doslova brilantní, napětí jelo ostošest, hlavní hrdina projevoval přesvědčivé emoce, atmosféra po celou dobu hutněla. Španělé na to mají prostě geny. Nezapřou ale své psychedelicky působící výšplechty, které pak nikdo nechápe. Celá druhá polovina už je jen jedno velké WTF, napětí zcela opadá, veškerá logika taky a my vůbec nevíme, o co tam vlastně jde. Nějaký zvláštní nevyluštitelný podtext ten závěr mít musel, ale jak na to tady tak koukám, ještě na něj nikdo nepřišel. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle mohl být geniální film, ale bohužel nebyl. Já už si asi začnu dělat čárky. Námět, který má neuvěřitelný potenciál, mohl z toho být opravdu hodně dobrý příběh, ale to zklamání, když děj začne sklouzávat k průměrnosti a místy až k podprůměrnosti. A samotný závěr, to byla lehce nahnilá třešnička, která už zdobila nejeden dort. Ach jo. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Šest let předtím, než své ojos vykulila Julia, stvořil Guillem Morales jiný zajímavý film s báječně temnou atmosférou. Není nad to mít barák jako hrad, ve kterém se může nepovšimnuta schovávat třeba armáda squatterů! A když si k tomu připočteme hlavního hrdinu, který má k psychické vyrovnanosti asi tak blízko jako Hitler k Nobelovce za mír, hned je o zábavu postaráno. Film nechává nějakou dobu diváka tápat, zda jde o thriller s vetřelcem v domě, nebo o psychologické drama, jak chlapovi jebe ze ztráty ženy. Pokud jsem si pár týdnů zpátky stěžovala na místy nablblé chování přisleplé Julie (která příčetná ženská by neozbrojená naháněla nebezpečného vraha v temných koridorech sklepa?), není to ještě nic proti architektovi Felixovi, co mě přiměl přes polovinu stopáže v duchu úpět: "Co to zase děláš, ty chorý lulíne?!" Zde tolik zatracovaný závěr mi nepřišel matoucí, ani výrazně neuspokojivý, akorát poněkud nešikovně podaný. Za sebe nehodlám druhou půlku snímku označit za komedii - mě z toho naopak mrazilo ještě víc a být doma sama, tak před spaním prolezu celý příbytek, jestli nemám někde zalezlého magora:-). Oceňuji absurditu zápletky. A nakonec dobrá zpráva pro pány, co by radši ženskou hrdinku: Felix sice z vašeho hlediska nemá ty správné křivky, ale sexu si užijete víc než v "Los Ojos de Julia"!;-) 77,7% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Prozatím dávám 3*, chtělo by to určitě druhé zhlédnutí, ale nevím, jestli se k němu ještě někdy dokopu. První polovina je hodně dobrá, napínavá a tajemná, člověk prostě neví o co jde. Ve druhé se to trochu pokazilo, zamotalo a už jsem se tak nebavil jako na začátku. Navíc to místy bylo dost divné, naivní (Spoiler: Že by jí žil v domě cizí chlápek a ona si toho ani nevšimla, když jí byl navíc věčně za prdelí? To asi těžko.) a předvídatelné (Spoiler: schovávání narozeninových hostů, postřelená expřítelkyně). Doufal jsem, že závěr nabídne nějaké "normální" vysvětlení, ale toho jsem se moc nedočkal. Film je to určitě zajímavý, mystery jako prase, ale mě to zas až tak nesedlo. Možná to bude podruhé lepší, možná... 65% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Absolutně brilantní podívaná - podle mého teda od začátku až do konce. Nejdřív jsem se bála, pak i chvíli smála, zkrátka dokonalý paradox, co se mu stalo a jak žil. Jediné, co bych vytkla, byla dvojí role Monicy (myslím, že se tak jmenuje:D) - buď její postavu měli víc zamotat a pak vysvětlit, nebo vozíčkářku měl vůbec hrát někdo jiný. Takhle jsem akorát celou dobu čekala, kdy z toho vozíku vstane... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama