Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Někde v tom všem bude určitě ukryto něco hodnotného, podstatného, objevného. Ale kdo ví, zda je možné to objevit. Zpočátku dobře rozjetý horrorový thriller o chlápkovi stiženém fobickým strachem a utkvělou představou je napínavý, zajímavý a plně funkční. Jenže když se ve druhé půli hlavní hrdina stane tím, čeho se bojí, celé se to přesune místy až do komediální roviny a když se to ke konci začalo zvratově pointovat, byl už jsem zmatený jako okurkový salát. Hlavní hrdina je dobré hráblo, psychicky se rozpadajícího týpka, podivínského vlastně již od prvních okamžiků, kdy se s ním setkáme, dává hodně dobře. Trošku ale nechápu, proč obě hlavní ženské postavy hraje jedna a ta samá herečka (ne, že by je hrála špatně). Snad mi něco uteklo, ale žádnou možnou záměrnou spojitost jsem mezi tím (a pro to) nenašel. Nějaké ty nelogičnosti, nebo spíše podivné chování a náhody, se dají přehlédnout, stopáž jen tak tak na hraně už může místy trochu tahat za pozornost (ale nenudí to). Herecky je to fajn, ale příběhově je to možná až moc překombinované a jaksi samoúčelné. Takové až moc podezřele náhodné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow.. Španělé opět potvrdili svou vysokou Kvalitu!! První hodinka, Byla opravdu napínavá.. Druhou hodinku jsem se spíše bavil s úsměvem na tváři.. Vážně to působilo legračně :) Dostal jsem sice.. Něco jiného, než jsem čekal, ale byl jsem opravdu překvapený..Mám podobné pocity a sdílím stejné nadšení,jako při filmu Los de Julia Ojos.. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení,které jsem kdy měl tu čest vidět.Film začíná jako ponuré komorní drama o nepovedeném vztahu,aby se změnil v mysteriózní thriller,pokračoval k atmosférickému hororu a ve finále se změnil v ujetou komedii,načež v posledních minutách tohle všechno zkombinoval dohromady a vygradoval geniální pointou.Šílený film,který vás plných 108 minut nutí šrotovat mozek jako nikdy.Stejně jako hlavní hrdina začnete tápat,začnete se bát,začnete z toho šílet,budete se stejně jako on smát a pak dost možná...budete plakat.Režisérské překvapení a tak dobrý scénář,že před jeho originalitou a vypointovaností ja uznale smekám a přiznávám,že tohle bych nikdy napsat nedokázal,ač by to bylo mým snem.Andoni Gracia v hlavní roli naprosto exceluje.Natočit se tohle v Americe,ohání se to minimálně pěti nominacemi cen akademie,bohužel ze Španělska je daleko,přitom trapáci jako Fincher,Lynch nebo Torro by se měli od Moralese hodně co naučit.Jak řikám,totální námrd a vřele DOPORUČUJI! 95%. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Všichni si vychvalují La Cara Oculta, no ale tento snímek je taková zvláštní parafráze s tím, že se nemění moc osoby, ale zvláštně charakter. Ta otočka uprostřed filmu je opravdu dokonalá. Režisérovi se ve dvou domech s pár herci v naprosto komorní atmosféře podařilo vykouzlit úžasné napět, příběh a strhující mindfuck. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když si někoho cizího pustíte domů, pak se nedivte. A jestliže ho necháte o samotě, máte na problém slušně zaděláno. Poněkud rozkolísaný film, kterému by slušela kratší stopáž a buď dynamičtější tempo, či pomalejší ale s hutnější atmosférou. Scénář psal ovšem nějaký mamlas, jelikož chování hlavního hrdiny je více než podivné - takhle blbě se snad ani nikdo chovat nemůže. Bohužel pak divák několikrát vyprskne smíchy a pracně budované napětí je v háji. A těch hloupých klišé - hlavní postava hledá vetřelce, a tak vleze do sklepa a pak se diví zabouchnutí dveří; po domě se pohybuje jako slon v porcelánu (ale přitom má pocit, že ho nikdo neuslyší), a má-li pocit, že je moc potichu, vykřikuje otázku, kdo že je v domě...zajímavý by byl nápad s větším počtem vetřelců, ale patřila mu jiná pointa. Tajemství neznámého jistě odhalíte poněku dříve (tedy na půdě), ale to až tak nevadí. Co vypadalo jako mysteriozní, se nakonec ukázalo jako prázdná bublina. Lehce nadprůměrné, jen mě mrzí, že scénárista udělal z hlavní postavy debila tak, že sympatie diváka si těžko získá. O koho by se pak měl člověk bát? Právě... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama