Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Exotická směs, která je sice z Německa, ale Německo už není jen tou starou pravicovou zemí. Je zde tolik přistěhovalců, kteří se nakonec naučili žít vedle sebe (i když se nanávidí). Hlavní hrdina Zinos, má restauraci páté cenové skupiny, která přežívá každý den. Nový kuchař udělá vítr v receptech a stálí štamgasti odejdou. Co teď? Zinos řeší stále nové problémy a na pochodu a k tomu ještě má bolavá záda. Nakonec se to tak zamotá, že bude řešit vztah, hospodu, přátele i kulinářské umění. To všechno dokázal režisér Akin nacpat do 99 minut. Jednoduchá zápletka, úsměvná komedie a ne tak sladký happy end. Ich bin zufrieden. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak němci nemaj jen Fakju, ale i tenhle pohodovej film, o bratrství, lásce a kuchyni. Chlápek co má "restauraci" a vaří co koupil v supermarketu, má přítelkyni co letí do někam, do toho ho chytnou záda, pak má bráchu-kriminálníka, co se chce u něj poflakovat. Todle vše vyústí v několik komických a tragických událostí, které chce člověk vidět. Víc není potřeba říkat, jen že je i super hudba :) Koukni, budeš spokojen! 8/10 ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu jsem se docela pobavil, nevadila ani pozdější hodina na ČT2. Zápletka je pro komedii vyborna, herci hrajou nadprůměrně.Všichni jsou víceméně šáhlí. Každopádně v takové klubo-restauraci musí být dobrá atmosféra. Podařené, civilní, nepřehnané. Doporučuju pro ty kteří si chcou zařídit restauraci a pro příznivce Zdeňka Polraicha :) ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem miloval pohádky a Soul Kitchen jsem si právě díky tomu zamiloval a to bez kompromisů. Akinův vyprávěcí styl mi sedne jak prdel na hrnec a působí na mě meditativně a zcela bez zábran. Výživný mix Hamburgského genia loci, padnoucího hudedbního doprovodu, komických výstupů (převážně scény v kuchyni jsou vynikající) a naivního vykreslení patálií moderního světa. Soul kitchen je prostě moje srdcovka, takže mi vlůbec nevadí, když hodnocení subjektivě nadnesu. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Po strhujúcich drámach Fatih Akin akoby zatiahol ručnú brzdu. Prečo nie? Na povrchu nenáročná smutno-veselá komédia, no pod pokrývkou to sem tam zabuble a nedá zabudnúť na predchádzajúce Akinove sýte pokrmy. Mne osobne tento zákusok veľmi chutil a viem,že keď budem mať neveselé popoludnie či večer môžem si ho nechať rozplývať na duši. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama