Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Attta 

všechny recenze uživatele

Filmový klub nezklamal a naservíroval mi velice pěkný filmový zážitek. Rozhodně je tohle zatím nejlepší německá komedie, co jsem zatím viděl. Film je plný výborné hudby a skvělých (pro mě většina) neznýmých herců a Moritz Bleibtreu je velký sympaťák. Ano, člověk se u tohoto filmu nesměje pořád, ale někdy si u komedie nemusím ucrbovat do kalhot, aby byla na 5 hvězd. Pár klišé a podobných věcí jsem milerád přijal a film si prostě užil. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ten film som si pozrel už len kvôli tomu, že niekto avizoval aký je ten turecky nemec režisér Akin dobrý. Žiaľ neviem z priebehu filmu rozlíšiť v čom je „prínos“ režiséra. Buď je film dobrý (zásluhou hercov) alebo je dobrý (vďaka príbehu alebo hudbe, či pekným obrázkom - niekedy výprave – scéne). Ale ako zistiť prínos režiséra to veru neviem. V tomto filme sa odohrával dej okolo reštiky a gréckych prisťahovalcoch. S nadsázkou jemného humoru riešili svoje každodenné trampoty. Aj príbeh hovorí, že keď má „hovno padnúť , tak na posratého“ . Ešte že to nakoniec dopadlo tak ako dopadlo. Jo a zistil som, že Ľudovej nemčine prisťahovalcov rozumiem lepšie , skoro mi nebolo treba vnímať titulky. Dávam pohodových 3 b. ()

Reklama

Hank 

všechny recenze uživatele

I když mám pocit, že vypjatá emigrantská dramata tak nějak pasují ke stylu Fatih Akina líp, tak i s komedií (což je dost diskutabilní, zda se to dá za komedii považovat) se vypořádal nadmíru dobře. Žádná velká řachanda se nekoná, spíše je to na sem tam pousmání se a zamyšlení se nad životní entuziasmem přistěhovalců, kterým dávaj nám - lenošným a šedým evropanům - slušně na prdel. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli chtěl tenhle film předvést, jak je berlínská společnost multietnická, pak mnohem přesvědčivější jsou v tomhle ohledu snímky francouzské či britské výroby - holt nedávná minulost koloniálních říší se v tomhle ohledu nezapře... Zato ale Soul Kitchen myslím věrně ukazuje Berlíňany jako kulturně a sociálně pestré společenství na hony vzdálené představě Prušáků nebo obecně studených cílevědomých Němců. Na druhé straně mě peripetie kolem chodu restaurace v průmyslové čtvrti a životních kotrmelců jejího majitele narozdíl od festivalové poroty v Benátkách nijak zvlášť nenadchly a z mého pohledu mi nepřišly dostatečně nosné pro kultovní status této podle mě jen průměrné komedie. Celkový dojem: 55 %. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Videné na Papučovej noci v kine, Aupark BA, v noci zo 4. na 5.decembra 2009. Najlepší z troch filmov vtedy premietaných...v sále č.3. Výborná komédia o majiteľovi reštaurácie, a kope bizardných postavičiek, ktoré žiju v jeho okolí.Po Waiting... (2005) najlepší film z prostredia reštaurácie, aký som videl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama