Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemecka kinematografia sa teda zase ukazala! A to v tom zmysle, ze dokaze vyplodit bud nejaku hrozu a la Uwe Boll, alebo len priemerny film. Ako je tento Soul Kitchen. Namet o majitelovi restauracie, ktory ma problemy /s chrbticou, zakaznicky bojkot, odisla frajerka ....../ fajn, ale herecke vykony boli len mdle a nevyrazne. Chybala aj vyraznejsia dejova linia. 51 % ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Filmový klub nezklamal a naservíroval mi velice pěkný filmový zážitek. Rozhodně je tohle zatím nejlepší německá komedie, co jsem zatím viděl. Film je plný výborné hudby a skvělých (pro mě většina) neznýmých herců a Moritz Bleibtreu je velký sympaťák. Ano, člověk se u tohoto filmu nesměje pořád, ale někdy si u komedie nemusím ucrbovat do kalhot, aby byla na 5 hvězd. Pár klišé a podobných věcí jsem milerád přijal a film si prostě užil. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zatial som od Akina videl len film Im Juli a to bola neskutocna pecka. O to viac som bol sklamany z tohto filmu. Ustredna llinia je prilis riedka. Reziser chcel evidentne natocit len taky jednoduchy pohodovy film, ale podla mna sa mu to prilis nepodarilo. Sice som sa priamo nenudil, ale celkovo to pôsobilo dost nevyrazne. Asi za to môzu nezaujimave postavy, ktore mi boli ukradnute a obcas mi boli sympaticke len vdaka hercom. Ci uz vdaka môjmu oblubencovi Moritzovi Bleibtreuovi alebo nadhernej Anna Bederke. Vysledok ma fakt mrzi, pretoze teraz mam strach vyskusat dalsie Akinove filmy. 5/10. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pro mne velké a velmi příjemné filmové překvapení, stylem určitě neobvyklá a obsahem taková spíše sociální komedie, po vícero shlédnutích ji už hodnotím jako opravdu skvělou, i když tak trochu po všech stránkách potrhlou, snad také kvůli tomu překotně odvíjejícímu se ději, plnému překvapivých zvratů, tragikomických situací, karambolů, úrazů, nepochopitelným zásahům osudu, prostě díky tomu divokému dějovému zmatku, na který chvíli udiveně jen zíráte a pak už se jen a jen prostě nezadržitelně smějete a smějete, jinak ani reagovat nelze, prostě se k vám tímto filmem dostává výborná zábava, i když pro jednotlivé postavy je to, co sledujete, ve skutečnosti tvrdý existenční boj, takový, jaký na sociální periferii prostě je, bez kompromisů, prostě boj, bez příkras, tak jako pro hlavní postavu, pro Zinose, mladého Řeka, majitele podivně vyhlížející a i fungující sociální jídelny, s ducha povznášejícím názvem "Soul Kitchen", je to boj, den za dnem udržet v chodu gastronomické zařízení v bývalém skladišti, kde se stravuje opravdu velmi rozmanitá a často prazvláštní klientela, přitom se snažit zvládnout svůj osobní život, lásku, náhlé zdravotní problémy, problémy s "berňákem", s "hygienou", s novým kuchařem, se lstivým realitním žralokem, s bratrem věčně na šikmé ploše, opravdu skvělá podívaná, bez pochyb oprávněně oceňovaná, bravo !!! ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Taková - no německá komedie, byly tam opravdu vtipné momenty, ale trochu se mi ztrácely v tom prostředí pijatik, karet i kuchyně, partou zlodějíčků v čele s bratrem našeho hrdiny... Ale zas to bylo takové optimistické, o tom, že se člověk nemá vzdávat, i když se mu všechno rozpadá pod rukama, jen ten vánoční konec by se hodil spíše k Rosamunde Pilcher. Jako zastánce tradiční kuchyně mě dost naštval ten nový kuchař, od kterého bych si nevzal snad nic, ostatně na těch talířích taky nic nebylo... Jsem řízkovej a rozhodně bych nepřišel na chuť žádné nové kulinářské koncepci, proto ostatně nerad chodím do dnešních restaurací. Ještě že umřela babička a bylo na zaplacení dražby - nevím, jestli v Německu probíhá dědické řízení tak rychle. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama