Reklama

Reklama

Tamara Drewe

  • Česko Neodolatelná Tamara (více)
Trailer

Tamara Drewe se vrátí do svého rodného městečka Dorset, její matka zemřela a ona chce prodat domek, který zdědila. Tamaru zde dříve přezdívali nosáč, po plastické operaci však vypadá neodolatelně. Vedle jejího domku se nachází dům spisovatelů, který vlastní manželé Hardimentovi. Nicholas Hardiment je úspěšným spisovatelem a jeho manželka Beth se stará o celý statek, ve kterém žijí různí spisovatelé čerpající zde inspiraci pro své knihy. Tamara je novinářkou, ale hodlá napsat svůj první román o svém životě. Dívka požádá pohledného Andyho, který pracuje na statku Hardimentových o pomoc s renovací domu, aby ho mohla prodat za více peněz. Beth zjistí, že ji její manžel Nicholas podvádí s mladší ženou, která vystupuje v jedné z jeho knih. Beth zuří, ale když se jí Nicholas omluví, tak je šťastná, že zůstanou spolu. Do městečka přijede skupina SWIPE a Tamara chce udělat rozhovor s bubeníkem Benem, vezme ho k sobě, kde se spolu vyspí a začnou spolu žít. Ben po nějaké době požádá Tamaru o ruku a ona souhlasí. Andy před lety s Tamarou spával a teď po ní touží ještě víc a na Bena žárlí. Dvě místní puberťačky Jody a Casey platonicky milují Bena a často ho sledují. Ben se v městečku nudí, a tak přesvědčí Tamaru, aby se spolu vrátili do Londýna. Jody a Casey chodí do opuštěného domu, který Andy rekonstruuje a sní zde o Benovi. Na Valentýna dívky odešlou z Tamařina počítače Benovi, Andymu i Nicholasovi pozvánku na žhavý sex. Ben zuří, a tak se Tamara vrátí domů. Když uvidí Andyho, jak se líbá s jinou ženou, tak je z toho smutná. Pak k ní přijde Nicholas, který po ní vždycky toužil, a začnou spolu mít milenecký poměr. Beth si myslí, že Nicholas jezdí pravidelně do Londýna kvůli své další knize, ale on zůstává naproti v domě u Tamary. Jody a Casey je uvidí, jak se líbají a jejich fotografii pošlou Beth... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

andrii 

všechny recenze uživatele

O čtvero ročních obdobích, o kom zdejší muži sní, komu ženy tajně dvířka otevírají? Poprvé a ne naposledy. Přijíždí Tamara Drewe, která zelektrizuje i to nejuvadlejší stéblo trávy na anglickém venkově. Tamara je výzva, peřej v poklidné oáze, nevysychající fantazie, která pohárky vůněmi a barvami naplňuje. V útočišti spisovatelů věčnou múzou. Sešel se zástup pánů, kteří chtějí chránit ji před deštěm, před "únavou." Znovu a znovu padat do její náruče. Na nočním stolku "pugét" od tebe i od tebe. Duch tvůrčí lapá po tepu okolních světů. Denní hosté bezbřehých vznětů. S veleváženým tónem odstíny "tisíce a jedné verze vztahů, citů, nevěr, prvních, platonicky neopakovatelných lásek, oznamujem. Možné city vzplanou, uvíznou ve "vánici" a už nikdy více neopustí tu krajinu zavátou malebností. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Gemma Arterton se mi celkem líbila v již několika filmech, takže jsem se vrhnul i na Tamaru. A výsledek ? Ženská je to pěkná, ale tentokrát o nějakém kvalitnějším herectví nemůže být řeč. Britský humor je mi (až na pár výjimek) nějak cizí a dosud jsem jej příliš nepochopil. Ani v tomto případě nevím, proč vlastně Tamaru Drewe řadit mezi komedie. Pár světlejších okamžiků se tu sice najít dá, ale humoru je tady opravdu poskrovnu. Jde spíše o takovou sondu mezi venkovské obyvatele a vztahy mezi nimi. Já dávám 40%. ()

Reklama

pabab 

všechny recenze uživatele

Frears ma svojom vyprávaním o anglickom vidieku nesklamal.Skôr žáner - komédia, mi nepripadá úplne priliehavý. Slušné herecké výkony, nádherná Gemma a dve skvelé zahrané 15-stky, ktoré v mojich očiach ten film posúvajú nadpriemer. Odpustiť sa dá aj predvídaľný koniec. Jemne nadhodnocujem, lebo 56 % sa mi zdá na tento film veľmi málo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nedivím se mužům, že při pohledu na Tamaru padali jako mouchy a podléhali jejímu kouzlu (a tím nemám na mysli jen Gemmu). Až na jednu, dvě výjimky se nedivím ani chování Tamary. Vlastně tu všechny i ty méně obvyklé zvraty mají uvěřitelnou logiku a nepůsobí nevěrohodně. Chvíli sice trvalo než mě to chytlo, ale nakonec se z toho vyklubala nenápadně zábavná a vůbec ne nudná jednohubka balancující mezi klasickým vztahovým drámem a parodií na drama, které v poklidně plynoucím toku nechybí pod hladinou suchý britský humor, porce škodolibé ironie ani místy lehce černý humor. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Proč se to jmenuje "Tamara Drewe", když je tam tolik kaše a tolik postav kolem ? Tenhle film je jako výtvor pejska a kočičky, najdete tam zkrátka ode všeho něco.. Nezvládnutá psychologie postav ruku v ruce s nezvládnutým a překombinovaným příběhem netvoří moc dobrý celek. Gemma Arterton je výborná herečka s nezaměnitelným hlasem, ale tady hrála děv.. do které se divák jen těžko vcítí, její úmysly vlastně nešlo ani moc prohlédnout díky tomu, že tam bylo tolik vedlejších postav a příběhů. Paradoxně nejzábavnější zápletkou byla asi ta s potřeštěnou fanynkou (kvůli tomu by se na film měly dívát náctileté puberťačky, které brečí u filmů Pattisona a videoklipů Biebera, že je milují, aby pochopily, jak směšně působí..) - přestože byla vrcholně nesympatická (ale to vlastně všechny postavy tady). A další klady? Příjemné prostředí prosluněného anglického venkova a originální nápad s útočištěm spisovatelů.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

  • Premiéra se konala 6. září 2010 v Odeon Leicester Square. (BLANIK.)

Reklama

Reklama