Reklama

Reklama

Film je remake stejnojmenného příběhu Daria Argenta z roku 1977. Mladá Američanka (Dakota Johnson) přilétá do Evropy, kde se přihlásila na lekce tance. Posléze však zjišťuje, že škola je jen zástěrkou pro působení temných sil. (Terva)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (215)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Zpátky do sedmdesátých let - vizuálem a kamerou obecně, přes ozvučení, střih až po dramaturgickou strukturu. Přitom je film proloženej modernou v podobě geniálního soundtracku Thoma Yorka a vrstevnatostí, která nemá v současný době v rámci žánru konkurenci. Suspiria je atmosferická pecka, která ač se v určitých pasážích mdle táhne, ve finále vystřelí z diváka duši a dá tomu všemu bizáru smysl. Krok zpátky, kterej je ale v záplavě dnešních komerčních sraček paradoxně evoluční. Horor předešlýho roku a zřejmě i toho letošního! ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám pravý cinefilní zážitek! Remake Suspiria se od původní Argentovy klasiky liší opravdu na míle a jsem si jistý, že pro někoho bude nestravitelný. Ať už intenzitou anebo specifickým vyzněním. Má dokonale snovou atmosféru, podobně jakou třeba vnímám u kultovního Spalovače mrtvol. Jakoby na vás z obrazu přímo dýchala jakási "neskutečnost". Nevím, jak to přesně popsat. Častokrát jsem při sledování zažíval hodně zvláštní pocity, které běžně při sledování neregistruji. Jedná se o hodně artově pojatý snímek, jež svou opulentní bizarností doslova překypuje a žije si vlastním životem. Jsou tu scény, které z hlavy asi jen tak nevyženete a váš mozek je moc nepobere. Někoho může Suspiria nudit, ale ty hloubavější by mohla oslovit. Omračující je trojrole Tildy Swinton, která častokrát svým makabrózním vzezřením vcelku děsí. Obraz, výprava, hudba, zvuk, triky, kamera - všechno je dokonale vybroušené. Po skončení jsem o svém plném hodnocení nepochyboval, protože si ho Suspiria právem zaslouží. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Jediný smysl remaku je překonat původní film. Ten jsem neviděl. Pokud jste fanoušci hororu, film není špatný. Noční můra se vám dostane do mozku v kombinaci s vlastním podvědomým. Herci jsou dobří a příběh je komplexní. Fungovalo by to lépe jako komedie, protože tuhle zápletku nelze brát příliš vážně. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi som čakal, že to na mňa zapôsobí viac. A hoci nemôžem uprieť filmu jeho kvality, tak miestami som mal pocit,že by mohol konečne dojsť k pointe a začať nás nejako desiť. "Suspiria" je podľa mňa dobrým filmom, no nemôžem sa zbaviť pocitu, že mohol byť silnejším. V úvodnej polhodine sa dokopy toho moc neudeje a trošku som sa nudil. Nevedel som kam to pôjde, mal som problém si pospájať jednotlivé udalosti dokopy a akosi som rozmýšľal prečo je tu Chloe Grace Moretz, keď tu dokopy má veľmi malú rolu. Jej postava sa síce bude spomínať viac a zanechá nejaké potrebné informácie, no ako herečka tomu moc nepridala. Mohol ju dokopy hrať úplne ktokoľvek. Okrem toho mám pocit, že film je dosť dlhý a trvá mu to, kým sa trošku rozhýbe a ukáže svoje ostré zuby. No keď ich ukáže, tak je to skutočne sila. Osobne mám ale pocit, že najdesivejšia momentka filmu prišla hneď po tých najnudnejších momentoch a to je osud Olgy. Neviem či budú so mnou ostatní súhlasiť, no to bol pre mňa najdesivejší moment filmu. Záver je tiež dosť dobrý a ešte tu máme aj poriadne silných vizuálnych momentov pri konci. Vôbec musím pochváliť vizuálnu a zvukovú stránku filmu. Tam film exceluje. Kde ešte ponúka niečo úchvatné? Tilda Swinton je absolútne vynikajúca. Čím viac ju vidím posledné roky, tým viac mám pocit, že je maximálne talentovaná a dokáže do svojich rolí priniesť niečo zaujímavé. A tento film nie je žiadnou výnimkou. A má tu toho na hranie teda skutočne dosť. Dakota Johnson je podľa mňa tiež veľmi zaujímavá. Hoci to poviem úprimne, najlepšie scénky si vychytá v posledných častiach filmu. Sú poriadne červené a rozhodne majú čo ponúknuť. Tanečné scénky sú fascinujúce a skutočne som si ich užil naplno. Pre mňa to pôsobí fantasticky. Aby som to zhrnul, film má skvelé miesta, má pár nudných momentiek, no vo svojich silných momentoch vie zakusnúť. Možno by som čakal o niečo viac a možno som nevedel kam to nakoniec dospeje, no film ma dokázal prekvapiť. Ešte na konci musím pochváliť aj Miu Goth. A dúfam, že dievča ešte niekde uvidím, lebo sa tu ukázala veľmi šikovná. Určite to bude film, ktorý divákov rozdelí, tak pridajte ma do klubu fandov. Napriek tomu, že mám s ním svoje problémy, dokážem jeho kvality oceniť. Hodnotenie: B ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ani pôvodná Suspiria veru nemala žiaden geniálny príbeh, ale za to ma zaujala svojou hudobnou stránkou, výnimočnou atmosférou a hrou s obrazom/farbami. Guadagninová verzia má skvelý vizuál, niekoľko vynikajúcich scén, ale celkovo na mňa pôsobila príliš natiahnuto. A napriek rešpektovaniu artovej formy som mal mnohokrát pocit, že tvorcami predostrené obrazy boli úplne nezmyselné. Pri premýšľaní nad plusmi aj mínusmi tejto snímky úplne rozumiem veľmi vysokým hodnoteniam, ale taktiež značne nízkym. Za mňa to bude niečo medzi. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 31. října 2016 do 10. března 2017 v Itálii a Německu. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama