Reklama

Reklama

The Devil Rides Out

  • USA The Devil Rides Out (více)
Trailer

Obsahy(1)

Simon, synovec Vévody z Richeleau, se zaplete s nebezpečnou skupinou satanistů a má být "pokřtěn" a stát se služebníkem zla. Vévoda se sektě postaví a stane proti jejich ďábelskému vůdci Mocatovi. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že se jedná o jeden z nejpoctivější okultistických filmů, se kterými jsem se setkal, ale sakra, mě to vůbec nebavilo. Ze začátku jsem byl příjemně napnutý, co bude, ale pak se začal děj jaksi protivně cyklit, takže jsem měl pocit, že se dívám na to stejně už po několikáté znovu. Christopher Lee je zde v kladné roli "všady byl, všecko zná" dost minimalistický, přičemž jeho výkřiky "No!" už mně ke konci způsobovaly rollera na nehtách u prstů na nohou. Tohle mi nesedlo, ale pochopím ty, kterým se přihodí opak. 49% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý satanský horor od legendárního studia Hammer, které jako by se pro mě stalo samostatným filmovým žánrem. Ze scénáře Richarda Mathesona běhá mráz po zádech a Terenci Fisherovi se opět podařilo vytvořit slušnou atmosféru strachu. Podle mě jde o jedno z nejlepších děl kdysi slavného britského filmového studia. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor typický pre dané obdobie. Veď ani na Exorcistovi sa dnes už nikto veľmi nezľakne, a predsa je to kult. S týmto ohľadom je možné všeličo filmu odpustiť a považovať ho za klasiku. Okultizmus, vyvolávanie diabla je tu natočené poctivo. Dejovo až tak veľmi nezaujme a žiadne prekvapko sa tu nekoná. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Stylová satanistická pecka od Hammeru. Velmi zábavný a v mnohých okamžicích napínavý souboj s pekelnými silami. Vše vyšperkováno monstrózní hudbou (hlavní theme překopaly mistři hudební avant-gardy Fantomas – doporučuji!) charismatickým Christopherem a silně okultní atmosférou. Ve vedlejší roly tu číhá na nepřipravené diváky kultovní Paul Eddington jehož obličeji se nelze nesmát:-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hammera mám radši gotickýho, satanistický horory taky moc nemusim, ale tomuhle kousku jsem dal nakonec šanci. A dobře jsem udělal! Terence Fisher a Christopher Lee jsou totiž zárukou kvality, a ani tady tomu nebylo jinak. Super bylo, že film odsejpá hned od začátku, pořád se v něm něco děje, nechybí ani trocha akce v podobě automobilových honiček a dokonce tu vystupuje obrovský pavouk, takže v tu ránu jsem byl prostě v sedmym nebi :) pátou hvězdu nedám jenom z toho důvodu, že to celé skončí tím nejneoriginálnějším způsobem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Dvanáctý a poslední Fisherův snímek, ve kterém si zahrál Christopher Lee. (liquido26)
  • Americký název byl změněn na "Devil's Bride" (Ďáblova nevěsta), protože původní název filmu zněl příliš jako western. (liquido26)
  • Christopher Lee naléhal, aby Hammer natočili film podle Wheatleyho románu, a tak mu společnost vyhověla. (liquido26)

Reklama

Reklama